Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Den perfekte hudplejerutine

Har du også svært ved at finde ud af, hvordan du vælger de rette hudplejeprodukter? Her får du en guide til at sammensætte din egen hudplejerutine, så du giver din hud lige netop det, den har brug for.

Den perfekte hudplejerutine

Hvorfor er en hudplejerutine vigtig?

Måske spørger du dig selv, hvorfor det overhovedet er nødvendigt med hudpleje. Kan huden ikke passe sig selv? Jo, det kan den i og for sig også godt. Men vil du gerne sikre dig, at den er pænest og sundest længst muligt, holde alderstegn væk, og har du specifikke hudproblemer som rødme, bumser, fedtet hud eller pigmentpletter, kan det være nødvendigt med en hudplejerutine, der er målrettet disse udfordringer.

En god hudplejerutine er altså vigtig af flere grunde både for hudens sundhed og udseende:

 1. Rensning og forebyggelse af tilstopninger: Daglig rens af huden fjerner snavs, olie og døde hudceller, som kan tilstoppe porerne og føre til bumser og hudorme.
 2. Hydrering: Hydrering af huden er afgørende for at opretholde en sund hudbarriere, hvilket forhindrer fugttab og beskytter mod skadelige mikroorganismer og miljømæssige påvirkninger.
 3. Aldring: En hudplejerutine kan hjælpe med at bremse tegn på aldring ved at bruge produkter med ingredienser som antioxidanter, retinol (A-vitamin) og peptider, som kan reducere fine linjer og rynker samt mindske udseendet af pigmentpletter, der opstår med alderen.
 4. Solbeskyttelse: Daglig brug af solcreme forebygger skader forårsaget af solens UVA- og UVB-stråler, som kan føre til for tidlig aldring, forværring af hudproblemer og øge risikoen for hudkræft.
 5. Hudens udseende: En velplejet hud ser generelt sundere og mere strålende ud. En regelmæssig hudplejerutine kan hjælpe med at forbedre hudens tone og tekstur, så du mindsker udseendet af rynker og forstørrede porer.
 6. Selvpleje: Hudpleje kan også være en form for selvpleje, der giver en pause i hverdagen og mulighed for at fokusere på dig selv.
 7. Specifikke hudproblemer: Hvis du har specifikke hudproblemer som akne, rosacea, eksem, sensitiv hud eller hyperpigmentering, kan en tilpasset hudplejerutine hjælpe med at håndtere disse tilstande.
 8. Langsigtede resultater: Regelmæssig pleje af huden kan sikre langsigtede resultater, så huden forbliver sund og robust gennem årene. Jo før du starter med en god hudpleje rutine, desto større sandsynlighed er der for, at din hud vil se yngre og sundere ud, når du kommer op i alderen.

 

At opretholde en effektiv hudplejerutine er ikke kun vigtigt for at se godt ud men også for at opretholde hudens funktioner og overordnede velvære. Det er derfor vigtigt, at du vælger produkter, der passer til din hudtype, og at du er konsekvent med din rutine, hvis du vil opnå de bedste resultater.

Sådan kan en hudplejerutine se ud

At sammensætte en hudplejerutine er en personlig proces, da enhver persons hud og behov er unikke. Dog er der nogle grundlæggende trin, som de fleste hudplejerutiner vil indeholde.

Her får du de trin, der ofte vil være gode i de fleste mennesker daglige hudplejerutine:  

 1. Rensning: Det første skridt i enhver hudplejerutine er at rense huden for at fjerne snavs, olie og makeup. Brug en skånsom rensecreme, gel eller skum, der passer til din hudtype.
 2. Eksfoliering: De fleste hudtyper ser positiv effekt ved jævnligt eksfoliering for døde hudceller og fremme cellefornyelsen. Du kan enten vælge en mekanisk peeling (scrub) eller en kemisk peeling (syre) afhængigt af din hudtype, behov og præference.
 3. Serum: Sera indeholder en høj koncentration af aktive ingredienser og kan målrette specifikke hudproblemer som fine linjer, pigmentforandringer eller dehydrering.
 4. Øjencreme: Øjenområdet har en mere sart hud og kan have brug for en speciel creme, der er formuleret til at reducere poser, mørke rande eller fine linjer.
 5. Fugtighedscreme: Fugtighedscreme hjælper med at give huden den rette mængde fugt samt holde huden glat og beskyttet. Vælg en der passer til din hudtype – for eksempel oliefri for fedtet hud eller en mere nærende til tør hud.
 6. Solbeskyttelse: Om dagen er det vigtigt at afslutte med en solcreme for at beskytte huden mod UVA- og UVB-stråler, som kan forårsage for tidlig aldring og hudskader.

 

For en mere avanceret rutine kan du inkludere yderligere trin som brug af en toner efter rensning til at hjælpe med at genoprette hudens naturlige pH-balance, fjerne de sidste rester af snavs og forberede huden på fugtighedscreme.

Husk at introducere nye produkter gradvist og ét ad gangen, så du kan se, hvordan din hud reagerer. Har du specifikke hudproblemer, eller døjer du med en hudlidelse, kan det også være en god idé at konsultere en hudlæge eller en kosmetolog, som kan anbefale hudplejeprodukter, der passer til netop din hudtype og dine hudbekymringer.

Det kan også være nødvendigt at tilpasse din hudpleje til sæsonen, da din hud kan have forskellige behov om sommeren og vinteren.

Hudplejerutine til specifikke hudtyper

Din hudplejerutine bør tilpasses din specifikke hudtype og de hudproblemer, du eventuelt har. For det er nemlig ikke alle hudtyper, der kan tolerere de samme produkter. Derfor får du her vores tips til rutiner til forskellige hudtyper, så du selv kan give din hud det, den har brug for.

Hudplejerutine til fedtet hud eller uren hud

En fedtet hudtype skyldes, at huden overproducerer talg - en naturlig olie, der beskytter huden. Hvis huden af genetiske, hormonelle eller andre årsager producerer for meget af denne talg, kan det resultere i en skinnende hud og tilstoppede porer. Det kan lede til urenheder som bumser og hudorme - især i t-zonen.

OBS: Urenheder kan dog også forekomme af andre årsager end fedtet hud, da det også kan skyldes hormoner, genetik, medicin mm.

Har du fedtet hud eller tendens til bumser, er det derfor en god ide at sammensætte en hudplejerutine, der er særligt målrettet mod at rense hudens porer og holde produktionen af talg nede, så der ikke opstår tilstopninger og urenheder.

Til en olieret hud anbefaler vi derfor, at du bruger hudplejeprodukter særligt udviklet til uren og fedtet hud, så du ikke kommer til at anvende produkter, der er for "fede" eller tilstoppende for huden.

I stedet bør du overveje produkter såsom:

 • En god ansigtsrens, der renser huden i dybden og fjerner ekstra fedt fra hudens overflade. Du kan også supplere med en ansigtsmaske, som hjælper med at rense hudens porer i dybden.
 • Et peeling produkt - f.eks. en mekanisk peeling (scrub) eller en kemisk peeling (syrer som AHA og BHA), der hjælper med at fjerne døde hudceller og blokeringer i porerne, så der ikke dannes urenheder.
 • Et serum, der tilfører ekstra pleje til huden i ansigtet eller som hjælper med at kontrollere dannelsen af talg og urenheder. Vælg f.eks. et serum med niacinamid, A-vitamin (retinol/retinoid), eller en syre som AHA eller BHA for at hjælpe huden med at bekæmpe urenheder, bumser og irritation.
 • En creme er et vigtigt punkt i din hudplejerutine - også selvom du måske synes, det virker forkert at tilføre mere "fedt" til en allerede olieret hud. Men det er vigtigt, at du efter at have renset huden slutter af med creme, da huden ellers vil begynde at overproducere mere talg for at kompensere for det, den har mistet under rensningen. Cremer særligt udviklet til uren eller fedtet hud vil altså ikke gøre huden mere fedtet men snarere hjælpe med at kontrollere produktionen af talg.
 • Solbeskyttelse er meget vigtig for alle hudtyper - også for hud med tendens til urenheder. For huden kan nemlig godt blive irriteret og svækket ved mange udbrud - og UV-stråling kan blot forværre hudtilstanden. Samtidig kan hudplejeingredienser som A-vitamin og visse syrer gøre huden mere lysfølsom. Derfor er det vigtigt, at du beskytter din hud mod solens stråler - helst hele året, da huden også bliver udsat for UV om vinteren.

Det vigtigste, når du sammensætter en hudplejerutine til fedtet eller uren hud er, at du vælger produkter, der er særligt udviklet til din hudtype, og som renser huden i dybden. Det handler nemlig for din type hud om at undgå tilstopninger, hvilket bedst gøres med lette, eksfolierende og dybderensende hudplejeprodukter.

Hudplejerutine til sensitiv eller tør hud

Døjer du med hud, der bliver hurtigt irriteret, rød og stram? Eller er din hud bare generelt virkelig tør - især om vinteren? Så har du måske enten tør eller sensitiv hud.

Det er vigtigt at bemærke, at hud godt kan være sensitiv uden også at være tør. Dog er et problem ved begge hudtilstande ofte, at der er et problem med hudens barriere, som gør, at din hud bliver irriteret eller tørrer ud. En ødelagt eller skadet hudbarriere kan nemlig betyde, at huden har sværere ved at holde på fugten, hvilket gør, at den bliver dehydreret. Samtidig kan det også betyde, at den ikke længere er så modstandsdygtig over for eksterne faktorer som forurening, vejr, temperaturer og produkter, huden kommer i kontakt med.

Ved begge typer hud handler det derfor om, at styrke barrieren og tilføre en masse fugt for at kompensere for det, huden muligvis har tabt.

Til en sensitiv hud eller en tør hud anbefaler vi derfor, at du vælger hudplejeprodukter med barriereopbyggende egenskaber, og som samtidig kan dulme og fugte eventuelt irriteret hud. Kig derfor gerne efter produkter med ingredienser som ceramider, hyaluronsyre, niacinamid og cica (centella asiatica). Faktisk består størstedelen af hudens barriere af ceramider (lipider), og derfor er det en vigtig ingrediens, hvis du vil styrke din hudbarriere igen. Se derfor gerne efter produkter med ceramider eller lipider, da de vil hjælpe din hud med at blive sundere og mere stærk.

Hudpleje til sensitiv hud eller tør hud

Har du problemer med hudens barriere er det vigtigt, at du ikke går for aggressivt frem med din hudpleje og forårsager flere problemer.

 • Har du tendens til sensitiv hud, bør du vælge en skånsom ansigtsrens, der ikke irriterer huden eller skader hudbarrieren yderligere.
 • Jævnlig eksfoliering kan være en god ide for tør hud, så du fjerner døde hudceller, der blot forværrer udseendet af den dehydrede hud. Samtidig kan det hjælpe med at gøre det lettere for huden efterfølgende at optage de nærende ingredienser fra resten af dine hudplejeprodukter. Vælg f.eks. kemisk peeling i form af bl.a. AHA, der skånsomt fjerner døde hudceller. Har du sensitiv hud skal du være forsigtig med at bruge eksfolierende produkter, da det kan forværre irritation og rødme. Lad hellere være eller brug meget milde syrer som f.eks. azelainsyre eller glykolsyre, der tolereres bedre end visse andre syrer.
 • Et serum er en fantastisk mulighed for at give huden ekstra næring, fugt og beroligende ingredienser. Vælg f.eks. et serum med hyaluronsyre eller niacinamid for ekstra hydrering og pleje. Du kan også give huden ekstra næring med en ansigtsmaske, der f.eks. giver huden et ordentligt fugtboost.
 • En god ansigtscreme er essentiel for både sensitiv hud og tør hud. Begge har nemlig brug for den beskyttende effekt, cremen giver, nu hvor der er skade på hudens barriere. Tør hud har ofte brug for en federe creme, der giver ekstra meget næring og virkelig holder fugten lukket inde i huden. Derimod har sensitiv hud snarere brug for en dulmende og beskyttende creme, der afholder eksterne stressfaktorer fra at trænge ind i huden. Vælg derfor cremer, der matcher din egen hudtype, så huden får den helt rette pleje og hjælp.
 • Solcreme er vigtig for huden - særligt hud med en skadet barriere, der ikke er så modstandsdygtig og stærk som en "normal hud". Sørg derfor altid for at smøre huden godt ind i solcreme - også i vinterhalvåret, hvor huden stadig har brug for beskyttelse.

Den bedste hudplejerutine til en sensitiv hud eller en tør hudtype er altså at give den korrekte beskyttelse mod det, der er det store problem: Enten fugttab eller irritation. Sørg derfor for at vælge forskellige hudplejeprodukter, der matcher din huds behov og styrker hudbarrieren, så huden bliver mere modstandsdygtig.

Hudplejerutine til aldrende eller moden hud

Er de første fine linjer eller rynker begyndt at vise sig - eller har de for længst gjort sit indtog? Så kan det være på tide at introducere nogle anti-age produkter til din daglige rutine.

Når huden ældes begynder den naturligt at miste kollagen, elasten og fugt, hvilket gør, at den bliver mindre spændstig og fyldig. Samtidig vil gamle solskader mm. ofte også begynde at vise sig i huden i form af pigmentpletter, leverpletter osv.

En god rutine med de rigtige hudplejeprodukter og aktive ingredienser kan hjælpe med at mindske eller udskyde nogle af disse aldringstegn i huden.

En hudpleje rutine med mange antioxidanter kan bidrage til at beskytte mod frie radikaler, som bl.a. er med til at forårsage pigmentering og rynker. C-vitamin er en meget god ingrediens til at forebygge nye solskader, og retinol kan hjælpe med at fremskynde cellefornyelsen, så nye hudceller kommer til. Det hjælper med at forbedre udseendet af pigmentpletter. Det hjælper ligeledes med at stimulere til kollagenproduktionen, så huden bliver mere fyldig og glat.

Hudpleje til moden hud

 • Rens med ansigtsrens huden morgen og aften for at fjerne eventuel makeup, skidt, talg og andre produkter.
 • Eksfoliér med jævne mellemrum huden for at slippe af med døde hudceller, så du får mere glød. Det kan også hjælpe med at mindske udseendet af mørke pletter og solskader i hudens overflade.
 • Giv huden ekstra intensiv pleje med et serum eller en ansigtsmaske. Vælg f.eks. et hyaluron serum for mere fugt og fylde eller et anti-age serum med retinol, som fremmer dannelsen af kollagen og mindsker fine linjer i ansigtet.
 • Brug en øjencreme til at beskytte den sarte hud under øjnene. En fugtgivende øjencreme vil også være med til at mindske udseendet af fine linjer og kragetæer, da huden fremstår mere fyldig.
 • En ansigtscreme er også vigtig for aldrende hud, da den hjælper med at beskytte huden og holde den fugtet. Vælg gerne en anti-age creme, der indeholder udglattende samt fylde- og fugtgivende ingredienser.
 • Solcreme er ekstra vigtig for at stoppe fremkomsten af rynker og andre aldringstegn som solskader og pigmentpletter. Husk derfor solcreme året rundt, så du altid er dækket ind og beskyttet.

Når først din hud i ansigtet er begyndt at vise de første tegn på aldring, er det altså en god ide at sætte ind med masser af plejende hudprodukter, der hjælper med at give huden den optimale pleje til dette stadie af livet. Der er nemlig masser, du kan gøre ved hjælp af din hudpleje for at få din hud til at se mere ungdommelig ud.

Find din egen hudplejerutine

Forhåbentlig har du fået lidt mere forståelse for, hvordan din hud kan drage fordel af forskellige produkter og ingredienser. Husk, at den bedste hudplejerutine er den, du husker at bruge hver dag. Det gælder nemlig for alle typer hud, at de har brug for regelmæssig pleje, fugt og opmærksomhed.

Vi har ikke beskrevet alle trin i en eventuel hudplejerutine - blot de mest essentielle, der vil gøre den største forskel for din hud. Du kan sagtens tilføje flere trin såsom dobbeltrens, toner, natcreme, øjencreme, sheet masks, læbeprodukter og spot-treatments. Men alt dette bør komme efter, du har fundet en god base for din hudpleje, og du ved, hvad din hud reelt har brug for.

Der findes også mange flere hudtyper og hudtilstande, som også kræver målrettet pleje og næring, end dem vi har nævnt her. Du kan læse mere om hudpleje til forskellige typer hud på vores hjemmeside eller i nogle af disse artikler, hvor vi kommer lidt mere i dybden med forskellige hudproblemer:

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...