Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me's [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

Du kan læse mere om vores håndtering af dine personlige data, herunder hvordan vi bruger dine data til mere personlig markedsføring og kommunikation. Du kan læse mere om dette i vores [Privatlivspolitik].

Dit samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved hjælp af vores frameldelses-link du finder på din profil. Du kan også trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på ordre@nicehair.dk. Du kan også altid framelde dig digital kommunikation i bunden af nyhedsbrevet.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login
Uren & fedtet hud
Uren & fedtet hud

Uren & fedtet hud

Viser 94 produkter
Filtrering:
Filtrering
Filtrer efter
Mærke
A-DERMA
ACO
Apeer
Avène
Bioderma
CeraVe
DermaKnowlogy
DUCRAY
Embryolisse
Filorga
La Roche-Posay
Pharmaceris
Uriage
Vichy
Pris
Farve
Mat (Matterende)
Ansigtspleje
Dagcreme
Farvet Dagcreme
Læbepleje
Maske
Multifunktionelle produkter
Natcreme
Scrub/ Peeling
Serum
Skintonic/ Toner
Spot & Acne
Sol Produkter
Solcreme Ansigt
Ansigtsmakeup
Farvet Dagcreme
Hårpleje
Multifunktionelle produkter
Renseprodukter
Makeup fjerner
Micellar Water
Rensegel
Rensemælk/Rensecreme
Renseskum
Hudtype
Alle Hudtyper
Fedtet Hud
Kombineret Hud
Moden Hud
Normal
Sart/ Sensitiv Hud
Tør Hud
Uren Hud
Indhold
Alkoholfri
Astma/ Allergi venlig
Miljøvenlig emballage
Oliefri
Parabenefri
Parfumefri
SPF 15 og under
SPF 16-30
SPF 31-50
Sæbefri
Uden Farvestoffer
Vegansk
Økologisk/ Naturlig
Produktegenskaber
Anti-Age
Antibakteriel
Beroligende
Eksem
Fugt
Glød
Irritation/Kløe
Mat (Matterende)
Opstrammende
Pigmentforandringer
Poreminimerende
Psoriasis
Regenererende
Repair/ Genopbyggende
Reparerer Huden
Rynker/ Fine Linjer
Rødme
UV-Beskyttelse
Vandfast
Størrelse
Rejsestørrelse
XL-Størrelse
Køn
Til Kvinder
Til Teens
Unisex
Kits
Kits
Bedømmelser
Extra
Skjul udsolgte produkter
NULSTIL FILTRE
CeraVe Blemish Control Cleanser 236 ml
Vejl. pris 100,00 kr
85,00 kr
La Roche-Posay Effaclar DUO+M Face Cream 40 ml
Vejl. pris 187,00 kr
160,00 kr
CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30 ml
Vejl. pris 145,00 kr
124,00 kr
CeraVe Foaming Cleanser 236 ml
Vejl. pris 104,50 kr
89,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Cleansing Gel +M 200 ml
Vejl. pris 166,00 kr
142,00 kr
La Roche-Posay Effaclar H Iso-Biome Moisturiser 40 ml
Vejl. pris 169,50 kr
145,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Ultra Concentrated Serum 30 ml
Vejl. pris 334,00 kr
285,00 kr
CeraVe Blemish Control Gel 40 ml
Vejl. pris 110,00 kr
98,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Skin Tonic 200 ml
Vejl. pris 166,00 kr
142,00 kr
La Roche-Posay Effaclar K+ Daily Moisturiser 40 ml
Vejl. pris 190,50 kr
163,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Duo+ Unifying 40 ml
Vejl. pris 204,00 kr
174,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Micellar Water 200 ml
Vejl. pris 166,00 kr
166,00 kr
La Roche-Posay Effaclar Mat Mattifying Cream 40 ml
Vejl. pris 177,50 kr
152,00 kr
Filorga Age-Purify Fluid 50 ml
429,00 kr
615,00 kr
Apeer Redness-Acne Kit
869,00 kr
1.087,00 kr
Apeer Spot Stick 15 ml
149,00 kr
Apeer Redness Serum 30 ml
429,00 kr
La Roche-Posay Serozinc Toner Spray 150 ml
Vejl. pris 110,00 kr
94,00 kr
Apeer Redness Kit
1.349,00 kr
Apeer Day Cream 50 ml
399,00 kr

Uren og fedtet hud

Der findes nok ikke mange, der kan sige sig fri for at have haft et par bumser i ny og næ. Derfor ved du sikkert også, hvor stor en gene de kan være - særligt, når det gælder bumser i ansigtet. Dog er der lang vej fra en gang i mellem at få en bums til at have en decideret akne hud.

Døjer du med uren hud med mange bumser, hudorme, fedtet hud eller en kombination af alle tre? Så læs videre og lær mere om årsagen til akne, og hvordan du afhjælper nogle af disse problemer.

Hvad er akne?

Akne, også kendt som acne vulgaris, er betændelse i eller omkring talgkirtlerne. Akne findes i mange forskellige grader, og der er stor forskel på, hvordan det kommer til udtryk hos forskellige mennesker.

Vi har alle et område på kroppen, som går fra brystet, op over ansigtet og hovedet og ned til midt på ryggen, som kaldes det seboroiske område. Det er her, vi har flest talgkirtler, og det er derfor i dette område, at der er størst risiko for at få urenheder og bumser. Har du akne, vil du også ofte have en fedtet hud, da talgproduktionen har lidt sit eget liv, og du derfor oplever en overproduktion af talg.

Hvad kendertegner akne?

Akne giver sig til kende på mange måder. men her er nogle af de måder, akne oftest kommer til udtryk på:

Hudorme

Én af de måder, som en akne kommer til udtryk på, er hudorme - både åbne og lukkede hudorme. Åbne hudorme er de små sorte prikker, som ofte sidder omkring næse og hage, og som kan være genstridige at få bugt med - disse bliver også kaldt mørke hudorme eller blackheads. Lukkede hudorme er derimod små hævelser på huden, hvor der ofte vil være en hvid prik i midten. Disse omtales også som whiteheads.

Bumser

Bumser er nok noget af det, som oftest forbindes med en uren hud eller en akne-hud. Det kan være betændte bumser, som ses som gule prikker i og på huden. Disse er ofte ømme og fulde af gult pus.

Cystisk akne

Nogle får endda så slem akne, at det nærmest bliver som bylder på huden, og disse svære tilfælde betegnes som cystisk akne. Denne form for akne kan være svær at komme til livs, og kan ofte tage flere måneder eller år om at hele. Desværre kan cystisk akne også være medvirkende til, at der bliver dannet en del ar på huden.

Hvorfor opstår akne?

Når vi kommer i puberteten begynder kroppen at danne mere mandligt kønshormon - dette gælder både drenge og piger. Dette hormon stimulerer talgkirtlerne, hvilket giver en øget talgsekretion - en øget produktion af hudfedt. Nogle mennesker har ekstremt følsomme talgkirtler, og kan derfor i denne periode af livet ende med en akne-tilstand i huden. Statistisk set er det mest drenge/mænd, som bliver ramt i så voldsom en grad, at det kommer til at kræve lægemidler.

Når der dannes mere talg, forsnævres indførselsgangene til talgkirtlerne, hvilket betyder, at hudfedtet ikke kan komme ud. Det stopper dog ikke produktionen, så der kommer tilstopninger i huden, hvilket bliver til en bums.

Akne er arveligt

Det er bevist, at akne kan være arveligt. Dette betyder, at det kan være en næsten umulig opgave at forhindre eller stoppe akne, hvis det ligger i generne. Dog kan du trøste dig selv med, at akne oftest kun forekommer i en begrænset periode - oftest i teenageårene - og herefter vil det i mange tilfælde gå i sig selv igen.

Akne og uren hud er en meget udbredt sygdom - faktisk er det hele 80%, som i en eller anden grad oplever sygdommen i alderen 11-30 år. Så det er altså langt de fleste teenagere, der på et tidspunkt har problemer med urenheder eller akne.

Akne er ikke en hudtype - men en tilstand eller sygdom, som i langt de fleste tilfælde vil være værst i puberteten. Derfor er det godt at opbygge en god hudplejerutine allerede i teenageårene for at holde styr på dine hudproblemer.

Andre årsager til akne

Der er også andre faktorer, som kan spille ind ift. din akne - ikke at de nødvendigvis forårsager det, men de kan medvirke til at forværre urenheder:

Graviditet

Nogle kvinder oplever desværre, at deres hud forvandler sig til lidt af et mareridt under deres graviditet. Dette skyldes hormonerne, som suser rundt i kroppen i den periode: Heldigvis oplever de fleste, at den urene hud forsvinder igen efter fødslen, når hormonforandringerne stopper.

Fede cremer

Undgå fede cremer, da de kan lægge sig som en film over hudens overflade. Dette betyder, at huden ikke kan ånde og derfor risikerer at blive mere fedtet og tilstoppet.

Makeup

Nogle oplever at akne tilstanden kan blive forværret ved brug af for meget makeup, og især foundation kan give problemer. Undgå derfor foundations, som indeholder olie, da de kan virke tilstoppende. I det hele taget er det en god idé at give huden så meget "luft" som muligt og bruge så lidt eller let makeup som muligt.

Kasket og tørklæde

Pas på med at dække huden med tøj eller anden beklædning. Personer, der går meget med kasket, har f.eks. en tendens til at have mange urenheder i panden. Det samme gør sig gældende ved personer, der går med halstørklæde, som ofte vil få urenheder omkring hagen og kæbelinjen. Igen skyldes dette, at den tildækkede hud ikke får lov til at ånde, hvilket kan være med til at forværre akne-tilstanden.

Hårprodukter

Nogle hårplejeprodukter kan også give mange bumser. Det ses særligt ved piger, hvis hår kommer meget i kontakt med huden - f.eks. ved pandehår, hvor panden kan blive særligt ramt af urenheder. Overvej derfor, om du kan undvære produkter i den del af håret, der kommer i kontakt med huden eller prøv andre produkter og se, om det gør en forskel.

Mad

Det er aldrig blevet bevist, at indtag af bestemte madvarer kan forværre akne. Men mange oplever, at meget fed mad, chokolade eller andre usunde madvarer resulterer i flere bumser. Så hvis du har en ekstra sensitiv hud, vil den være mere tilbøjelig til nye udbrud ved indtag af sådanne madvarer.

P-piller

Som mange ved, kan der være flere bivirkninger ved p-piller. Nogle kvinder oplever desværre at få akne eller uren hud, når de tager p-piller. Dog er der også mange, der får gavn af den lille pille i forbindelse med akne, da den kan afhjælpe uren hud.

Behandling af akne

Men hvad kan du selv gøre for at behandle akne, uren hud eller bumser? Udover ting du bør undgå, er der masser af gode vaner og produkter, som du kan inkorporere i din hverdag for at undgå bakterier og bumser.

Rens huden

Ved akne er det et must, at huden bliver holdt så ren som muligt. Derfor er det yderst vigtigt, at du renser huden minimum 2 gange dagligt. Her skal du bruge en mild sæbe eller rens, som er specielt beregnet til denne hudtilstand. Derefter skal du påføre en creme, der er egnet til akne eller uren hud.

Hudplejeprodukter til akne

Hudpleje er en vigtig del i at opnå en nogenlunde normal hud uden alt for mange bumser eller akne. For at opnå de bedst mulige resultater er det vigtigt, at du vælger produkter, som passer til din huds tilstand. Brug også gerne en god peeling et par gange i ugen for at fjerne døde hudceller, så de ikke tilstopper talgkirtlerne. Sørg for at tilføre fugt efterfølgende, så du ikke får tør hud. Udtørring af huden afhjælper nemlig ikke fedtet hud eller akne, men kan i stedet potentielt forværre lidelsen. I stedet handler det om at give huden de bedste betingelser for at bekæmpe sygdommen.

Lokalbehandling af t-zonen

Mange produkter mod akne bruges i hele ansigtet, men har du mange bumser et bestemt sted, kan du lave lokalbehandling af det område. Du kan f.eks. lave en lokalbehandling af t-zonen, hvis det er her, dine problemer med bumser er værst. Da talgkirtlerne er størst og flest i t-zonen, vil det ofte være i dette område af ansigtet, at du får flest bumser og hudorme.

Professionel behandling af akne

For at få huden helt fri for bumser og akne skal der ofte hudpleje med yderst aktive ingredienser til. Det kan også være nødvendigt at få nogle professionelle behandlinger for at komme til bunds i problemerne. Behandlingerne vil tage udgangspunkt i din akne og på at rense huden grundigt, trykke hudorme ud og osv.

Behandlinger behøver ikke kun være for ansigtet - du kan også få behandling på brystet eller ryggen. Sidstnævnte er særligt hjælpsom, da det er et område, der er svært at behandle selv.

Undgå ar

En anden grund til at få professionelle akne-behandlinger er, at du derved kan undgå at få ar. Vi ved alle sammen, hvor svært det er at lade være med at pille i bumser og hudorme, og derfor vil du nok gerne selv trykke dem ud. Men du kan hurtigt komme til at trykke både for hårdt og forkert, og derved kan det desværre ende med, at du får grimme ar, som er vanskelige at komme af med efterfølgende.

Medicinsk behandling af svær akne

Hvis der er tale om svær akne, kan det være nødvendigt for dig at søge læge og komme i medicinsk behandling.

Medicin mod akne

Somme tider kan det kræve skrappere midler at komme sygdommen til livs, og der er visse lægemidler, som kan være behjælpelige. Behandling af akne kan være en svær nød at knække, men der er visse typer medicin og ingredienser, som har en positiv virkning på problemet. Her kan det både være midler og præparater til udvortes brug f.eks. en creme med basiron, tretinoin, isotretinoin eller benzoylperoxid, men det kan også være i form af piller. Disse præparater er med til at reducere forekomsten af talg i større mængder, mindske bakterier og betændelse, og de kan i kombination med anden hudpleje være med til at afhjælpe problemer med bumser og akne.

Husk altid at følge den behandling, din læge giver dig til din specifikke hudlidelse, før du selv kaster dig ud i en ny hudplejerutine.

NiceHair går ind i kampen mod akne

Hos NiceHair har vi en masse forskellige produkter, som kan hjælpe med at bekæmpe akne og bumser, så du igen kan blive glad for din hud.

For at gøre det let for dig at finde produkter, der passer til lige netop dig, har vi samlet produkter til akne og uren hud her. Det giver dig et hurtigt overblik, så du kan begynde behandlingen af dine hudproblemer. Her finder du både creme, gel og andre produkter særligt udviklet til at komme sygdommen til livs.

Husk, at behandling af akne kan være en hård opgave. Men jo før du får startet behandlingen, desto bedre chance er der for at komme ud af den på bedste vis.

Loading...