Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.



Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Hudpleje og makeup til sensitiv hud

Har du sensitiv hud? Altså hud, der reagerer meget på produkter og andre eksterne faktorer som vejr og fødevarer? I så fald skal du læse videre, for her lister vi nogle af de skønhedsprodukter og ingredienser, du bør kigge efter i forhold til din hudpleje- og makeuprutine.

Hudpleje og makeup til sensitiv hud


Symptomer for sensitiv hud

Sart eller sensitiv hud er en hudtilstand, der kan forekomme hos alle hudtyper. Det er meget almindeligt her i norden, hvor vi har tendens til lysere hud og skiftende vejrforhold.

Denne hudtilstand kan være genetisk bestemt - altså noget du er født med og nok vil kæmpe med hele livet. Eller det kan opstå pludseligt - når som helst i livet, og ramme alle mennesker og hudtyper. Det opstår ofte som resultat af påvirkning fra eksterne faktorer såsom miljøpåvirkninger og irritationsfremkaldende ingredienser i for eksempel hudpleje.

Personer med sensitiv hud vil ofte opleve symptomer som kløe, rødme, følelsen af ”stramhed” samt tør og afskallet hud. Lyder det som noget du kender? Så vær særligt opmærksom på dine hudplejeprodukter, så du ikke forværrer symptomerne og inflammationen.

Sensitiv hud og rosacea?

Har du sensitiv hud, og oplever du samtidig rødme, knopper eller sprængte blodkar? Måske er det rosacea – en meget almindelig hudlidelse, hvor huden er ekstra følsom og irriteret. Tal med din læge om det, så du er sikker på, at du griber din hudplejerutine rigtigt an. Du kan læse mere om vores guide til rødme- og rosacea-venlige hudplejeprodukter her.

Hudpleje og makeup til sensitiv hud

Årsag til sensitiv hud

Sensitiv hud skyldes, at hudens naturlige barriere ikke er stærk eller stabil nok til at beskytte mod miljø, omgivelser og produkter. Har du en nedsat barrierefunktion er du altså ikke helt så beskyttet mod udefrakommende ting som forurening, kulde og skrappe produkter. Det betyder at huden hurtigere bliver irriteret og reagerer mere end hos en "normal hud". Årsagen til ineffektiv overfladebarriere kan blandt andet skyldes mangel på lipider (herunder ceramider), der er en form for fedtsyre, der lægger sig mellem hudcellerne og udgør en stor del af hudens barriere. Mangler disse lipider er der altså "huller" i barrieren, som gør, at skidt mm. kan trænge ind i huden, og fugt kan fordampe, så huden bliver tør og dehydreret.

Har du sensitiv hud, er det derfor vigtigt, at du anvender hudplejeprodukter, der hjælper med at genopbygge og styrke hudbarrieren ved bl.a. at tilføre ekstra beskyttende lipider og fugt for at kompensere for tabet deraf.

Hvad du skal gøre eller undgå, når du har sensitiv hud?

Har du sensitiv hud, er det ofte et tegn på, at din huds barriere er svækket. Vælg derfor produkter, der er med til at genopbygge hudens barriere fremfor at skade den yderligere.

Her får du vores bedste råd til, hvad du bør gøre, og hvad du bør undgå, hvis du døjer med sensitiv og intolerant hud.

Vær opmærksom på triggere

Er du plaget af sensitiv og intolerant hud, bør du være særligt opmærksom på, hvad der forværrer dine symptomer. Hold øje med, hvad der trigger din hud til at bryde ud eller reagere. Det gælder både skønhedsprodukter, men også ting som vaskepulver, fødevarer, temperaturer, vejrforhold og psykiske faktorer (som fx stress). Er du ikke sikker på, hvad der får din hud til at reagere, kan du prøve i en periode at føre en ”hud-dagbog”, hvor du registrerer, hvordan din hud opfører sig ift. forskellige produkter, vejret mv. Så er det lettere at identificere potentielle triggers.

Vær forsigtig med at kaste dig ud i flere nye skønhedsprodukter på én gang. Så kan det være svært at vurdere, hvad der potentielt irriterer huden. Start derfor ikke en helt ny rutine med flere produkter på samme tid men fordel det lidt ud, så din hud har mulighed for at reagere, inden du prøver noget nyt. Så er det lettere at fravælge de produkter eller ingredienser, der skaber problemer.

Undgå skrappe ingredienser, eksfoliering og peeling af huden

Har du sensitiv hud, skal du for alt i verden undgå at være hårdhændet ved din hud! Det inkluderer især at bruge produkter, der svier eller skaber en ”kildende” fornemmelse i huden. Det er som regel et tegn på, at de er for skrappe for din sarte hud, og at den med stor sandsynlighed vil reagere efterfølgende.

Af samme årsag skal du passe meget på med eksfoliering eller peeling, da det potentielt kan skade eller irritere din huds barriere yderligere. Er du i tvivl om, hvad din hud kan tåle, kan evt. tale med din hudlæge, inden du bruger scrubs, peeling, hudbørster eller lignende på din sarte hud, så du ikke forværrer dine hudproblemer.

Vælg i stedet milde, beroligende produkter, der i stedet mindsker ubehag og dulmer irritation.

Vær opmærksom på parfume og farvestoffer i dine produkter

Parfume og farvestoffer kan potentielt irritere din hud og forværre dine hudproblemer. Har du sensitiv hud kan du teste, om du reagerer bedre på produkter uden disse ingredienser. Dette gælder ikke blot i dine ansigtsprodukter men hele vejen gennem din skønhedsrutine. Vær også opmærksom på hårprodukter som shampoo og balsam, der ofte indeholder både parfume og farvestoffer, og som kommer i kontakt med huden, når du vasker produkterne ud. Derfor kan det være en ide også at vælge hårplejeprodukter uden parfume og farvestoffer.

Hold dig til en enkel hudplejerutine

Har du sensitiv hud kan det være en stor hjælp, hvis du holder dig til en enkel hudplejerutine med få velvalgte produkter. Din sarte og reaktive hud har behov for ro, og for mange produkter med en lang række forskellige ingredienser kan potentielt skabe krydsreaktioner og bare gøre din hud stresset og irriteret.

Det er også her, en ”huddagbog” kan hjælpe dig, så du kan identificere hvilke produkter, der fungerer godt eller mindre godt for dig.

Vores råd til dig med sensitiv hud er, at du holder dig til en enkel hudplejerutine bestående af:

  • Ansigtsrens
  • Evt. serum til at styrke og berolige sensitiv hud eller til at bekæmpe andre hudproblemer
  • Ansigtscreme
  • Solcreme

Det er vigtigt, at du renser dit ansigt om aftenen, så du får fjernet makeup, sved og skidt, så det ikke bliver siddende på huden og skaber irritation. Føler du, at din hud tørrer ud eller irriteres af for hyppig rens, kan du evt. springe ansigtsrens over om morgenen. Igen skal du observere, hvad der fungerer bedst for lige netop din hud.

Pas også på med ikke at gnubbe din hud for meget, når du vasker og tørrer den. Dup den i stedet for tør med et håndklæde, så du ikke irriterer eller skader huden.

Hudpleje og makeup til sensitiv hud

Pas på temperaturen & solen

Sart hud er også ofte meget følsom over for vejrforhold, UV-stråler og skiftende temperaturer, der kan være med til at udtørre huden. Derfor kan det også være en fordel at undgå lange, varme bade, sauna o.l., da det kan resultere i yderligere irritation af huden. Vælg derfor produkter, der er med til at fugte og beskytte huden, så den ikke udtørres og irriteres af temperaturerne.

Solcreme til sensitiv hud

Sørg for at beskytte din sarte hud mod solskader, der kan irritere og forværre dine hudproblemer, ved at vælge en god og mild solcreme, som beskytter din hud mod yderligere barriereskade.

Du kan se vores store udvalg af solcremer til sensitiv hud her.

Oplever du, at din hud reagerer meget på solcreme? For nogle med sensitiv hud kan det være en idé at bruge en solcreme med fysisk solfilter frem for kemisk solfilter, da det kan virke mindre irriterende.

Du kan læse mere om solbeskyttelse, makeup med SPF og de to typer solfilter her.

Hudpleje og makeup til sensitiv hud

Ingredienser og produkter til sensitiv hud

Her får du nogle af de ingredienser og produkter, vi anbefaler til dig med sensitiv hud. Disse produkter er alle sammen udviklet særligt til sart og sensitiv hud, og bør derfor være skånsomme for dig og afhjælpe nogle af dine symptomer.

Men husk at mærke efter og prøve dig frem, så du finder den plejerutine, der passer dig bedst.

Lipider/ceramider til sensitiv hud

For at vedligeholde hudens barrierefunktion er det en god ide at bruge hudplejeprodukter med lipider/ceramider, så du kan genopbygge en stærk og modstandsdygtig hud. Kig derfor gerne efter produkter, der angiver, at de har et højt indhold af ceramider eller lipider.

Hyaluronsyre til sensitiv hud

Sensitiv hud kan også hurtigt blive meget tør, da skade på hudens barriere også kan medføre fugttab. Tør hud kan føles meget stram og kløende og kan lede til mere irriteret hud. Derfor er det også en god ide at tilføre ekstra fugt til huden for at kompensere for tabet. Du kan blandt bruge en spray med termalsk kildevand og påføre en ansigtscreme inden det tørrer, da det holder fugten inde i huden. Du kan også bruge f.eks. et serum eller en creme med hyaluronsyre.

Hyaluronsyre kan nemlig binde fugt fra omgivelserne til huden. Derfor er det en god ide at bruge hyaluronsyre på fugtig hud og straks påføre en creme ovenpå. På den måde får du nemlig bundet mest muligt fugt i huden, der på den måde bliver mere elastisk, fyldig og sund.

Niacinamid til sensitiv hud

Vitamin B3 – bedre kendt som Niacinamid, er lidt af et vidundermiddel for de fleste hudtyper og hudlidelser. Det har en antioxiderende og beroligende virkning samtidig med, at det er med til at fugte huden. Niacinamid fungerer derfor fantastisk som ingrediens til dig med sensitiv hud.

Makeup til sensitiv hud

Døjer du med sensitiv hud, er det måske fristende at prøve at dække dine hudproblemer med ekstra meget makeup. Men netop disse produkter kan være med til at forværre problemet, da de selvfølgelig også kan indeholde irriterende ingredienser. Derfor bør du vælge produkter som for eksempel foundation, der er særligt udviklet til sensitiv hud, og som derfor indeholder færre irriterende ingredienser.

Hos NiceHair kan du filtrere efter hudtype, så du f.eks. kun ser de foundations, der passer til dig. Du kan du se alle vores ansigtsmakeup til sart og sensitiv hud her.

For dig med sart hud, kan mineralmakeup måske være et godt valg, da denne type makeup ofte indeholder færre af de ingredienser, der kan virke irriterende for sart hud. Du kan se vores store udvalg af mineral makeup her.

Sensitiv hud på kroppen

Selvom det måske ofte er ansigtet der er mest udsat og der, hvor man selv oplever størst frustration og irritation over en hudlidelse, kan det stadig godt være et problem på resten af kroppen. Langt hen ad vejen gælder de samme råd for kroppen som for ansigtet:

  • Vær skånsom
  • Vælg enkelte, gode produkter
  • Beskyt huden mod eksterne faktorer
  • Observér din huds reaktion og reagér derefter

Du kan derfor også overveje at bruge hudpleje særligt udviklet til sart eller sensitiv hud på kroppen.

Livet med sart og følsom hud

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på sart og sensitiv hud og hvordan du kan arbejde aktivt med at undgå de ting, der skaber problemer for dig.

Det er vigtigt, at du husker, at der er masser af fantastiske hudpleje- og makeupprodukter derude, som kan være med til at dæmpe dine symptomer, så du kan få dine hudproblemer lidt under kontrol. Husk, at din hud er unik, og at du derfor måske reagerer på produkter, der skulle passe til sensitiv hud. Derfor er det vigtigt, at du prøver dig frem og identificerer det, der skaber problemerne, så du kan finde de helt rigtige produkter til dig.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...