Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

22% PÅ NÆSTEN ALT VED KØB OVER 119KR.* (REGLER OG VILKÅR GÆLDER) | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage digital kommunikation fra Nicehair

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login
Hovedbundsproblemer
Hovedbundsproblemer

Hovedbundsproblemer

Viser 20 produkter
Filtrering:
Filtrering
Filtrer efter
Mærke
Astion Pharma
Australian Bodycare
Beauté Pacifique
Bioderma
Pris
Stylingprodukter
Hovedbundsspray/ Serum
Hårserum
Hårpleje
Conditioner
Shampoo
Hårtype
Alle Hårtyper
Skadet
Indhold
Miljøvenlig emballage
Parabenefri
Parfumefri
Silikonefri
Vegansk
Produktegenskaber
Afrensende
Beroligende
Eksem
Fugt/ Blødhed
Hovedbundsproblemer
Kølende
Mod Irritation
Mod Skæl
Repair/ Genopbyggende
Størrelse
XL-Størrelse
Køn
Unisex
Bedømmelser
Extra
Skjul udsolgte produkter
NULSTIL FILTRE
Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 500 ml
Vejl. pris 149,00 kr
119,00 kr
Australian Bodycare Hair Care Conditioner 500 ml
Vejl. pris 149,00 kr
116,22 kr
127,00 kr
Australian Bodycare Scalp Serum 150 ml
108,42 kr
139,00 kr
Australian Bodycare Scalp Scrub 200 ml
100,62 kr
129,00 kr
Australian Bodycare Scalp Serum 500 ml
295,62 kr
379,00 kr
Astion Scalp Cure 150 ml
77,22 kr
99,00 kr
Australian Bodycare Scalp Brush
112,32 kr
144,00 kr
Beauté Pacifique Scalp Brush
116,96 kr
149,95 kr
Australian Bodycare Scalp Serum 250 ml
155,22 kr
199,00 kr
Bioderma Nodé Fluid Shampoo 200 ml
108,42 kr
139,00 kr

Hovedbundsproblemer

Kløe, skæl, røde plamager og svie i hovedbunden? En tør og irriteret hovedbund kan give en lang række problemer, som kan være meget generende. Her får du en forklaring af, hvad der kan forårsage irriteret hovedbund, hvordan du behandler det, og hvordan du undgår det.

Husk at pleje hovedbunden

Rigtig mange døjer med problemer i hovedbunden, og det kan komme til udtryk på flere forskellige måder. For mange kan det betyde en tør og kløende hovedbund, en følsom hovedbund, en hovedbund med skællende flager, eller generelt bare en irriteret hovedbund, der føles ubehagelig.

Ofte tænker man ikke over, at hovedbunden skal have lige så meget pleje og kærlig behandling, som resten af huden. For ligesom med resten af kroppen skal huden i hovedbunden have korrekt pleje for ikke at blive tør og irriteret. Selvfølgelig vasker du håret og tænker over, hvad selve håret har brug for, så det ikke bliver tørt eller fedtet. Men det er vigtigt, at du ikke glemmer hovedbunden og giver den lige så meget fokus, som du giver håret.

Hvis du skal finde de rette produkter til at pleje din hovedbund, så er du landet det helt rigtige sted. Hos NiceHair finder du masser af plejende shampooer, sera og masser af andre produkter specifikt udviklet til hovedbundspleje. For selvom kløende hovedbund, skæl eller tør hovedbund er irriterende, så kan det i de fleste tilfælde heldigvis afhjælpes med de rette plejende produkter.

Et almindeligt problem med mange årsager

Der kan være mange forskellige årsager til, at du har tør og kløende hovedbund. Faktisk hedder det sig, at 1 ud af 5 danskere er ramt af hovedbundsproblemer, så det er ikke et problem, du er alene med.

Uanset hvad årsagen til dine hovedbundsproblemer er, så kan det være til kæmpe gene og skabe et stort ubehag. I langt de fleste tilfælde skyldes det en tør hovedbund, hvilket kan give udslag på forskellige måder.

Tør hovedbund

Når du får tør hud i ansigtet, på læberne eller hænderne, begynder huden at klø og virke stram eller ubehagelig, og du kan føle, at du ikke kan være i din egen hud.

Sådan vil hovedbunden også reagere, hvis den bliver meget tør. Den bliver irriteret og kløende, den føles stram, og du får måske få lyst at vaske håret for at dulme irritationen. Dog er dette ikke altid løsningen, da unødig hårvask kan være med til at forværre problemet, så du i stedet får en endnu mere øm hovedbund.

Mange tror fejlagtigt, at tør hovedbund er det samme som skæl. Dette er dog ikke tilfældet, og du skal være opmærksom på, at disse to ting skal behandles forskelligt. Herunder får du en forklaring på forskellen.

Symptomer ved tør hovedbund

Når du har en tør hovedbund, vil du opleve, at der drysser små tørre flager af - næsten som fint sne. I nogle tilfælde kan dette skyldes, at du bruger en forkert shampoo, der virker udtørrende på din hud. Du skal derfor sørge for at bruge en plejende shampoo, der ikke virker udtørrende, men som hjælper dig til at opnå en sundere hovedbund.

Har du tendens til irriteret eller tør hovedbund, er det også en god idé altid at bruge en parfumefri shampoo og andre parfumefri produkter. Parfume kan nemlig irritere og udtørre huden.

Døjer du med tør hovedbund er det altså en god idé at gå efter fugtgivende produkter, der hjælper dig med at holde den naturlige fugtbalance ved lige og beskytte hovedbunden bedst muligt. Vælger du en shampoo til tør hovedbund, som plejer og fugter din tørre hovedbund, så vil mange af dine symptomer nok gå væk af sig selv.

Symptomer ved skæl

Skæl vil ligesom tør hovedbund også vise sig som hvide flager, men de vil ikke drysse på samme måde. Her vil skællene nemlig i stedet være mere fedtede og klæbe til hårstråene. Skæl skyldes, at hudens celler i hovedbunden fornyer sig hurtigere end normalt.

I langt de fleste tilfælde skyldes skæl en overproduktion af gærsvampen Pityrosporum Ovale, som findes i hovedbunden på alle voksne. Vi har andre lignende svampe i kroppen, og dette er helt normalt. Det er først i det øjeblik, hvor der er overvækst, at der kan forekomme skæl.

For at forebygge dette skal du finde den rette shampoo, som er specielt skabt til en hovedbund med skæl, så du kan holde gærsvampen nede, og huden igen kan komme i balance.

Arp

Hvis du har eller har haft små børn, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med arp. Det vil vise sig som gullige eller hvide flager i hovedbunden og kan også forekomme i panden samt ved bryn og ører. Der kan måske opstå en smule rødme og kløe men er helt ufarligt. Årsagen til arp er ukendt, men det har vist sig at være et naturligt forekommende fænomen. Hudfedt og døde hudceller bliver ophobet grundet overproduktion i stedet for at blive afstødt som normalt.

For at komme dette til livs kan du komme olie i hovedbunden og lade det virke natten over. Red derefter håret igennem med en tættekam for at løsne de løse hudflager fra både hår og hovedbund. Gentag denne fremgangsmåde, indtil problemet er helt væk.

Grunde til tør og irriteret hovedbund

Der kan være flere årsager til, at du får tør og irriteret hovedbund - alt lige fra klima til livsstil kan nemlig spille ind på såvel din hud som din hovedbund.

Klima

De fleste af os kender til problemet med, at huden bliver mere tør i takt med, at vejret bliver koldere, og luftfugtigheden falder. Det samme sker i hovedbunden, og ligesom med hudpleje kan det sagtens være, at du skal bruge forskellige hårprodukter alt efter årstid. For eksempel kan du vælge en mildere shampoo om vinteren, hvor du ikke sveder så meget og derfor ikke har brug for helt samme rensende effekt fra en shampoo, som i de varmere måneder. Dette kan hjælpe med at lindre forhindre eller lindre symptomerne ved tør hovedbund.

Livsstil

Din livsstil påvirker mange ting - inklusiv din hovedbund. Hvis du lever sundt, er det nemmere for dig at opretholde en sund krop og hud, og dette omfatter også hovedbunden. Det er især vigtigt at drikke rigeligt med væske, da dette hjælper med at give en fugtmættet hud og hovedbund. Dårlig kost og lavt væskeindtag kan altså også have en dårlig virkning på hovedbunden ligesom på resten af kroppen.

Talgproduktion

Det gælder for hele kroppen, at talgproduktionen bestemmer, om huden er tør eller fedtet. Så hvis din naturlige produktion af talg er for lav, kan hovedbunden blive tør - ligesom den kan blive fedtet ved for høj talgproduktion.

For at forhindre såvel fedtet som tør hovedbund er det derfor vigtigt, at du finder en passende shampoo, så din hovedbund og talgproduktion er i balance.

Skrappe stylingprodukter

Hvis du bruger mange styling produkter og ikke vasker håret grundigt, kan det være medvirkende til, at du får en tør og kløende hovedbund. Styling produkter indeholder ofte mange kemikalier, og du kan opleve, at de kan komme til at irritere din hovedbund.

Så hvis din hovedbund klør og er irriteret, er det en god idé at holde lidt igen med at bruge styling produkter - særligt dem, der kommer i direkte kontakt med din hovedbund, såsom tørshampoo og hårpudder. Sørg ellers for at bruge en god shampoo, som renser hovedbunden grundigt for produktrester.

Alle kan få hovedbundsproblemer

Hovedbundsproblemer som tør hovedbund, skæl og kløende hovedbund kan ramme alle personer og alle hårtyper.

Så det er altså ikke kun, hvis du døjer med fedtet hår, at du kan få problemer med for eksempel skæl. Hvis du har en meget sart hud, er det klart, at du vil være mere disponeret til at få en tør og følsom hovedbund. Her er det vigtigt at finde en mild shampoo, som ikke vil irritere den tørre hovedbund yderligere, men som derimod virker beroligende. En sart hovedbund har altså lige så meget brug for pleje og fugt, som en sart ansigtshud.

Selv hvis dit hår og hovedbund har brug for lidt skrappere midler til at komme i balance, er det stadig vigtigt, at du plejer håret. Fugtgivende pleje er altid vigtigt for huden uanset hudtype. En fedtet hud skal også have fugt, for at det naturlige fedt ikke bliver fjernet. Når du husker at bruge fugtgivende og plejende shampoo, vil du også undgå en udtørret hovedbund.

Hvad gør man ved en tør og kløende hovedbund?

Når du skal finde passende hårplejeprodukter, er der forskellige ingredienser, som du bør se efter eller undgå, for at afhjælpe din tørre hovedbund.

Undgå irriterende ingredienser

Sulfater kan have en udtørrende virkning på huden, så hvis du vasker hår i en sulfatfri shampoo, er du godt på vej fra tør hovedbund til sundt hår og hovedbund.

Som tidligere beskrevet kan styling produkter og parfume også irritere huden og virke udtørrende. Prøv derfor at undgå disse produkter og ingredienser, da de kan lede til mange gener forbundet med hovedbundsproblemer.

Tilvælg fugtgivende ingredienser

Der findes forskellige ingredienser og produkter, som kan stoppe de tørre, døde hudceller i at ophobe sig, og som kan dulme kløe. Blandt andet aloe vera, som virker plejende og fugtgivende, og som er effektiv til at dæmpe irritation og ømhed i huden.

E-vitamin er endnu en fugtgivende og plejende ingrediens, som kan hjælpe dig med at holde et smukt, sundt hår og hovedbund. Kig derfor efter ingredienser som disse, når du leder efter en shampoo mod tør hovedbund. Ingredienser som disse kan tilmed hjælpe på et beskadiget hår, da de også kan tilføre fugt og næring til hårstrå og hårrødder.

Brug produkter med tea tree oil

Tea tree oil er en effektiv ingrediens til dig med tør hovedbund og andre hovedbundsproblemer, da den med sine antibakterielle egenskaber hjælper med at rense håret og huden. Denne æteriske olie er effektiv til at bekæmpe uønskede bakterier på en skånsom måde, men har samtidig også en evne til at genoprette hudens egen bakterieflora. Vælg derfor en shampoo med dette som ingrediens, hvis du har irriteret eller tør hovedbund, da den renser hovedbunden i dybden, så ophobede produktrester og talg fjernes, og efterlader samtidig håret rent og velplejet.

Australian Bodycare

Det meget anerkendte, danske mærke Australian Bodycare har skabt virkelig god, problemløsende hudpleje og hårpleje med tea tree oil som en af de aktive ingredienser. Prøv for eksempel deres Hair Clean Shampoo, som er en super god shampoo til tør hovedbund. Her hos NiceHair finder du den i flere størrelser og dufte, så du kan købe den, der passer til dig og din familie.

Bekæmp tør hovedbund med hjælp fra NiceHair

Når hovedbunden er glad og sund, er der meget større sandsynlighed for, at dit hår ser sundt og flot ud. Vigtigst af alt, så slipper du samtidig for nogle af de gener forbundet med hovedbundsproblemer.

Det kan være svært at finde hoved og hale i den store jungle af shampoo og andre hårprodukter - særligt når man har hovedbundsproblemer. Derfor har vi her samlet problemløsende produkter, som hjælper dig med at finde den helt rigtige hårpleje til at komme din ømme hovedbund til livs, mindske den tørre hud i hovedbunden og lindre, når hovedbunden klør.

Loading...