Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-4 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan får du sundere og mere glansfuldt hår!

Drømmer du også om sundt og glansfuldt hår? Du kan sagtens selv opnå smukke lokker ved at introducere nogle nye vaner og produkter til din daglige rutine. Her får du 8 af vores bedste tips til sundt hår.

Sådan får du sundere og mere glansfuldt hår!

Hvordan ved jeg, om mit hår er sundt?

Sundt hår er kendetegnet ved, at det er naturligt glansfuldt, hvorimod tørt eller skadet hår kan virke mat og trist. Det skyldes, at hårets yderste lag (dets cuticles) - når det er sundt - lægger sig fladt og glat ned, så lys bliver reflekteret fra det, hvilket ikke sker ved skadet hår.

Af samme årsag har sundt hår mindre tendens til at kruse, da krus ofte kommer som resultat af, at håret er tørt, og at hårstråets yderste lag (cuticles) åbner sig op og bliver ru i stedet, hvormed der opstår kruset hår. Da krøllet hår ofte er mere tørt end glat hår, har det også større chance for at blive kruset.

Slutteligt er sundt hår også mere elastisk og stærkt, så det ikke så let knækker. Beskadiget hår er modsat mere porøst og kan ikke tåle så meget håndtering, før det knækker.

Kan du genkende nogle af disse tegn fra dit eget hår? Måske har du ofte set, at nogle af dine hår er kortere end andre, fordi de er knækket? Eller har dit hår tendens til at kruse helt vildt i løbet af dagen?

I så fald har du nok en rimelig god ide om, hvorvidt dit hår er sundt eller skadet. Uanset hvad, får du her et tips til, hvordan du får sundere hår fyldt med glans.

Hvad er sundt for mit hår?

Der er mange ting, du gør hver dag, der påvirker dit hår på godt og ondt. Uanset din hårtype og hvorvidt du har kort eller langt hår, er det vigtigt, at vælger den rette pleje til lige netop dit hår, hvis du vil have velplejet og sundt hår.

Du kan blive meget klogere på hårpleje til forskellige hårtyper i vores artikler "Hvordan redder man ekstremt tørt hår?", "Hvordan undgår man fedtet hår?" og "Få pænt og sundt hår efter afblegning".

Du kan også få flere detaljerede tips til, hvordan du får sundt, langt hår i artiklen her.

8 tips til sundt og glansfuldt hår

Vil du have smukkere hår? Så får du her 8 ideer til nye vaner, der kan hjælpe dig med at give håret de bedste forudsætninger for at blive sundt, langt og glansfuldt.

1) Vær god ved hovedbunden

Hovedbunden har stor betydning for velplejet hår. De naturlige olier, der dannes i hovedbunden, er med til at holde dit hår sundt, fugtet og glansfuldt og bidrager til en sund hårvækst. Derfor er det vigtigt, at du passer på din hovedbund, så den er i balance.

En tør hovedbund kan nemlig både klø og være irriteret, og det kan lede til problemer med tørt hår, da den ikke producerer nok naturlige olier. Modsat kan hovedbunden også begynde at overproducere olie, så du får fedtet hår og fedtet hovedbund. Derfor skal du sørge for at bruge produkter, der passer til din hårtype og din hovedbund.

Du kan opnå en sund hovedbund ved at inkludere hovedbundspleje i din daglige hårplejerutine. Ved at rense hovedbunden med nænsomme produkter modvirker du bakterier samt ophobning af olie og produkter, der kan lede til irritation, fedtet hårbund og tørt hår.

2) Vær skånsom ved håret

Er dit hår allerede beskadiget, er det meget skrøbeligt, og er det ovenikøbet fugtigt, kan selv det mindste hiv få håret til at knække. Derfor skal du være særligt opmærksom på ikke at være for hårdhændet med dit våde hår.

Generelt skal du ved frisering være opmærksom på, at det kan lede til knækkede hår, og det kan altså også være en god ide slet ikke at børste vådt hår, da der er øget chance for, at det vil knække.

Børst altid håret nedefra med en børste eller bredtandet kam, så du langsomt arbejder dig op gennem længderne og dermed ikke kommer til at flå i håret.

Du kan læse mere om den mest skånsomme måde at frisere håret på, samt finde den korrekte hårbørste til lige netop dine lokker i artiklen "Sådan vælger du den rigtige hårbørste".

3) Sov på silkebetræk

Hovedpudebetræk af silke eller satin kan hjælpe dig med at opnå sundere og mere glansfuldt hår, da de glatte tekstiler ikke skaber samme friktion mod hårstråene som andre stoftyper. De skånsomme pudebetræk hjælper dig med at undgå krus og elektrisk hår, og så skulle de ovenikøbet også hjælpe mod rynker i ansigtet. Så ikke blot bliver dit hår pænere - din hud holder sig også ungdommelig længere!

4) Spis nok protein og sund kost

Det kan være et problem for dit hårs sundhed, hvis du ikke indtager nok protein gennem din kost. Det kan nemlig lede til tørre og skrøbelige hårstrå samt hårtab. Sørg for at have et sundt indtag af proteiner i din daglige kost, og spis også gerne fødevarer med andre sunde fedtstoffer og vitaminer, der er gode for hud og hår - for eksempel fisk, skaldyr, nødder, æg, blåbær og spinat.

Du kan eventuelt supplere med et kosttilskud, så du er sikker på, at du er dækket godt ind.

5) Brug leave-in produkter

Vil du have glansfuldt hår, kan det være en god ide at inkludere leave-in produkter i din hårpleje - f.eks. en hårolie eller en leave-in conditioner. Disse er plejende og glansgivende produkter, men de har den fordel at de nogle gange kan virke mindre tyngende end nogle balsammer.

Har du fint hår, kan du derfor med fordel bruge shampoo og efter hårvask bruge en leave-in balsam. Har du derimod kraftigt, tørt eller krøllet hår, kan det være nødvendigt at bruge både almindelig, fugtgivende balsam samt et fugtgivende og plejende leave-in produkt såsom en god hårolie.

Vælg eventuelt en varmebeskyttende spray eller creme, der også har fugtgivende ingredienser, så du giver håret mest muligt pleje i samme produkt.

6) Vask hår med koldt vand

Når du vasker dit hår, bør du passe på med at bruge for varmt vand, da dette kan have en udtørrende effekt på håret og lede til krus, da varmen får hårets yderste lag (cuticles) til at åbne sig. For at stoppe dette, kan du slutte badet af med at skylle håret i koldt vand. Det hjælper med at lukke disse cuticles igen, så håret fremstår mere glat og glansfuldt, og fugten bliver lukket inde i håret.

Lad gerne dit hår lufttørre for at undgå skade fra høj varme. Bruger du alligevel føntørrer, kan du slutte af med at blæse lidt kold luft på håret for igen at lukke hårets yderste lag og opnå mere glans.

Gå til frisør

Flot og sundt hår kan tage tid, og en gang imellem er det værd, at få en fagperson til at kigge på dit hår. For eksempel kan din frisør hjælpe med at klippe beskadiget hår eller spaltede spidser af, så håret ser sundere ud. Eller give dit hår en intensiv proteinkur, der hjælper med at genoprette skadet og slidt hår.

Du kan også selv inkludere genopbyggende produkter til din egen hårplejerutine derhjemme, så du hjælper med at styrke håret på lang sigt. Det kan være med til at forlænge tiden mellem besøgene hos frisøren ved blandt andet at forebygge spaltede spidser og slitage.

Variér din frisure

Sætter du altid håret op på samme måde, risikerer du slitage på håret, der kan lede til knækkede hårstrå. Prøv derfor at veksle mellem f.eks. høj knold, lav knold, hestehale og fletning eller brug pandebånd og hårklemmer til at sætte håret op på forskellige måder. Det er alt sammen med til at sikre, at dit hår ikke bliver slidt og beskadiget, så du bliver ved med at have flot og sundt hår.

Tips til alle hårtyper

Uanset om du har sundt hår, livløst hår eller ødelagt hår, er disse råd universelle for alle hårtyper og -tilstande. Håret vil nemlig gerne beskyttes og plejes, og mange af de basale fremgangsmåder er derfor ens, så du selv blot skal tilpasse valget af produkter til dit specifikke hår. Gør du det, vil du også kunne få sundt, glansfuldt og voluminøst hår.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...