Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

VILDE 99 KR. TILBUD | KLIK HER

0
Dage
0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan vælger du den rigtige hårbørste

Er du også i tvivl om hvilken type hårbørste, du skal bruge til dit filtrede hår?

Uanset om du har fint hår, krøllet hår eller tykt hår, findes der forskellige hårbørster til din hårtype, der hjælper med at holde hårknuder væk, og som samtidig er skånsomme mod håret.

Sådan vælger du den rigtige hårbørste

Er der forskel på hårbørster?

Måske tænker du, at en hårbørste bare er en hårbørste, og at det er hip som hap, hvilken type man bruger, så længe at håret bliver redt igennem - uanset om det så er med vold og magt. Men der er faktisk meget stor forskel på mange hårbørster, og det er langt fra alle, der passer til alle hårtyper.

Når du vælger en hårbørste er der primært to ting, du skal overveje:

  • Hvilken hårtype og hårtekstur har jeg?
  • Hvornår skal hårbørsten bruges?

Hårbørster er nemlig skabt til at være effektive eller skånsomme mod specifikke hårtyper, og vælger du den forkerte børste, kan du komme til at skade dit hår, rive hår ud eller opleve, at børsten ikke rigtigt formår at rede håret ordentligt igennem.

Frisering af vådt hår

Mange af os børster nok primært vores hår lige efter badet - når det er vådt og godt uglet efter tørring med håndklæde. Ofte virker det også lettere at rede det i våd tilstand, da det ikke er føles helt så filtret, når det er fugtigt.

Men du skal være forsigtig med at håndtere dit våde hår, da det i denne tilstand er mere skrøbeligt, end når det er tørt. Det skyldes, at håret giver sig mere, når det er vådt. Det betyder, at de enkelte hårstrå kan blive strakt ud over deres naturlige elasticitet, hvis man trækker for meget i det. Og ligesom hvis du hiver for meget i en elastik, vil det våde hårstrå også knække på et tidspunkt.

Det skrøbelige, våde hår skal derfor behandles ekstra nænsomt, og derfor bør du for så vidt muligt også undgå at sætte fugtigt hår op i en stram hestehale eller lignende, da det kan lede til slidt hår og i værste fald knækkede hårstrå.

OBS: Har du krøller eller naturlig tekstur i håret? Så bør du udelukkende rede dit hår, når det er vådt, da du ellers kan komme til at glatte dine krøller ud. Friserer du dit hår efter tørring, kan det blive meget fladt og kruset i stedet for stort og flot.

Hvorfor du skal bruge en wet brush

Vil du gerne børste håret, når det er vådt, er det derfor vigtigt, at du bruger en god børste, der er særligt skabt til fugtigt hår. Brug eventuelt en såkaldt wet brush, der har bløde pigge, som nænsomt friserer håret uden at rive i det. Uglet hår vil hurtigt blive redt igennem - helt uden at du føler, at halvdelen af håret sidder i børsten bagefter.

Der findes flere forskellige typer børster inden for wet brush kategorien. Alle har dog det tilfælles, at de reder håret nemt og skånsomt. Så husk at sikre dig, at du har en wet brush eller en anden egnet hårbørste til vådt hår, inden du bruger den efter badet. Alternativt kan du forsigtigt køre en bredtandet kam eller dine fingre gennem håret for at "rede" de værste knuder eller løse hår ud.

Hvornår skal man bruge en rundbørste?

En rundbørste er rigtig god til at skabe volumen og løfte håret inde ved rødderne og efterlader dit hår skinnende.

Men det kan være ret svært at få teknikken helt i orden. Ofte, når vil frisøren tørre dit hår ved at bruge en rundbørste sammen med føntørreren. Men har du ikke selv helt styr på teknikken, anbefaler vi, at du føntørrer håret eller lader det lufttørre, indtil det er omtrent 90% tørt, inden du bruger en rundbørste til at tørre resten. Ellers vil det komme til at tage meget lang tid, og du kan potentielt skade håret ved at eksponere det for høj varme og børstning i længere tid.

Rundbørster findes i mange forskellige slags. Alt afhængig af tykkelsen af dit hår, kan materialet af rundbørsten spille meget ind i, hvordan varmen fordeles. Har du meget langt hår eller tykkere hår, kan det for eksempel være en ide at gå efter en keramisk rundbørste, der fordeler varmen mere end børster i andre materialer.

Husk altid at børste dit hår med en wet brush eller bredtandet kam, inden du bruger din rundbørste, da du ellers med sikkerhed vil komme til at rive i håret. Det gør også resultatet meget flottere.

Brug af hovedbundsbørste

Er dit yndlingsøjeblik ved frisøren også, når du får masseret hovedbunden lidt under hårvasken?

Det er ikke blot dejligt at få en hovedbundsmassage - det er også super gavnligt for håret og huden. For det kan have en eksfolierende effekt på døde hudceller og produktrester, samtidig med at det kan stimulere hovedbunden og blodtilførslen til området, hvilket kan hjælpe på hårvæksten.

En hovedbundsmassage kan altså have en positiv effekt på din hovedbunds helbred og på din hårvækst, samtidig med, at det kan have en afstressende og beroligende effekt.

Men hvis du nu ikke lige har en frisør ved hånden til at give dig hovedbundsmassage i hverdagen, kan du med en børste give dig selv lidt af samme oplevelse.

Du kan for eksempel bruge en hovedbundsbørste, som du kan anvende i badet. En hovedbundsbørste kan ikke anvendes til at rede håret ud men er udelukkende til at give hovedbunden lidt kærlighed. De bløde silikonepigge på børsten hjælper nemlig med at massere issen.

Du kan med fordel bruge den sammen med din shampoo, så børsten hjælper med at fordele sæben godt og fjerner alle produktrester og olie fra håret, mens du eksfolierer og stimulerer hovedbunden.

Alternativt kan du bruge en almindelig, god hårbørste i velfriseret hår, hvor du fokuserer på at give området omkring issen ekstra fokus og dermed masserer hovedbunden lidt ved hjælp af børstens pigge. Men vær forsigtig, så du ikke kommer til at rive i håret.

Frisering af tørt hår

Selvom dit hår er lidt stærkere, når det ikke er vådt, skal du stadig være forsigtig, når du børster det i tør tilstand.

For du kan pleje og beskytte håret nok så meget med shampooer, hårkure og stylingprodukter, men hvis du er for hårdhændet med dine lokker, kan de alligevel hurtigt blive slidte og skadede.

Hvordan redder man filtret hår ud?

Når du skal redde dit hår ud, er det som sagt vigtigt, at du går nænsomt til værks. Derfor bør du ikke bare starte med at børste helt oppe fra hårrødderne, men i stedet starte med forsigtigt at frisere spidserne af det filtrede hår. Det er nemlig oftest her, at knuder opstår.

Tag gerne en mindre tot hår i hånden og hold godt fast i det lige over det stykke, du vil frisere. På den måde kommer du ikke til at hive i hele håret, mens du børster. Når du har været hele vejen igennem spidserne, kan du langsom og forsigtigt rede resten af håret ud.

Du vil højst sandsynligt opleve, at du ender med meget færre hår på børsten, og frisering gør lige pludselig ikke så ondt, hvis du gør det på denne måde.

Har du eller dit barn meget filtret hår, kan du med fordel vælge en detangling børste, der har fleksible pigge, som ikke flår for meget i hårstråene.

Fordelene ved en naturhårsbørste

En god hårbørste til brug i tørt hår, der skal have ekstra glans, er en naturhårsbørste. Disse er ofte lavet med en kombination af nylonpigge og ægte vildsvinehår.

Fordelen ved at bruge disse er, at de går ind og hjælper med at distribuere hårets naturlige olier. Det betyder, at de små hår og pigge tager olie fra hårrødderne og hovedbunden og fordeler det ud på hele hårstrået. Det hjælper med at udrede det filterede hår og gør samtidig håret mere velplejet, da olierne kan have en gavnlig effekt får hårstråene. Olien kan desuden hjælpe med at bekæmpe statisk elektricitet, så det er en perfekt hårbørste til dårlige hårdage, hvor håret bare ikke vil samarbejde.

Den bedste hårbørste til din hårtype

Måske du allerede nu har en god ide om, hvilken type hårbørste, du skal gå efter. Hvis ikke får du her et lille tip til de bedste børster til lige netop din hårtype.

Hårbørster til fint hår

Har du fint hår eller er dit hår meget tyndt, skal du være meget forsigtig med det, da der desværre ikke skal helt så meget til, før det knækker. Derfor er det særligt vigtigt, at du bruger en skånsom hårbørste og går nænsomt til værks med din frisering.

Gå altid efter en hårbørste med bløde pigge, da de ikke river og flår i skrøbeligt hår. Kig for eksempel efter en god detangling brush med meget fleksible pigge til at frisere håret nænsomt.

En Tangle Teezer hårbørste er særligt anvendelig til fint hår, da dens meget bløde og tætsiddende pigge gør det let at frisere håret uden at rive i det. En Tangle Teezer kan desuden bruges i både vådt og tørt hår - men husk som altid at være særligt forsigtig, hvis du friserer vådt hår.

Hårbørster til tykt hår

Har du meget tykt eller meget langt hår, har du helt sikkert oplevet, at det kan være svært at rede dit hår godt igennem. Hvis piggene på din hårbørste bliver for bløde, kan det være nærmest umuligt at få børsten gennem håret. Derfor vil mange med kraftigt og langt hår ikke kunne bruge for eksempel en Tangle Teezer, da de fine, bløde pigge snarere vikler sig ind i det tykke hår.

Den bedste hårbørste til langt hår eller meget tykt hår er derfor tit en pladebørste - også kaldt en paddle brush. Her vil det store børstehoved og de ikke alt for bløde pigge hjælpe med at frisere langt eller mellemlangt hår igennem - hvad end det er tørt eller vådt.

Din paddle brush kan også sagtens bruges til din daglige styling af langt hår, da den hjælper med at glatte lokkerne og lægge små strittende hår ned ved at fordele naturlige olier fra hovedbunden. Dermed får du ikke blot alle knuder redt ud, du får samtidig glat og glansfuldt hår.

Hårbørster til krøllet hår

Har du krøller eller meget naturlig tekstur i håret? Sørg for at du ikke reder alle dine krøller for meget igennem, så dit hår bliver fladt. For at bevare store, flotte krøller er det bedst kun at børste håret, når det er vådt. Er dit hår meget tykt og filtret kan du med fordel bruge en wet brush, så alle knuder og sammenfiltringer bliver redt godt igennem.

Du kan også nøjes med at bruge en bredtandet kam - evt. mens du har balsam i, for at minimere chancen for at få flade krøller. Det kan nemlig give din naturlige hårtekstur den bedste chance for at komme frem - især hvis du også anvender en krøllecreme. Lufttør derefter håret eller brug en føntørrer med diffuser for at få så meget volumen i krøllerne som muligt.

Vil du derimod samle dine krøller i en knold eller glatte dit hår, kan det være en ide at bruge en naturhårsbørste eller en detangling børste i tørt hår, da de små pigge hjælper med at glatte og lægge små hår ned.

Aldrig mere dårlige hårbørster

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på, hvordan du vælger en effektiv hårbørste til lige netop dine lokker.

Men den bedste måde at finde ud af, hvad der passer til dig, er ved at prøve dig frem, og ved at tænke over, hvilke typer børster, du har haft tidligere. Hvordan fungerede de for dig? Måske har dine hårbørster været for bløde eller for stive, og at du dermed ikke fik redt håret godt igennem.

Du kan selvfølgelig finde de bedste hårbørster til at frisere og style dit hår med hos NiceHair, hvor der er masser af forskellige typer, der kan blive en del af din hårplejerutine.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...