Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Få pænt og sundt hår efter afblegning

Har du blondt eller afbleget hår? Eller overvejer du at afblege dit hår? Så får du her et lille overblik over, hvad du kan forvente ved en afblegning, og hvordan du holder dine lokker sunde og flotte bagefter. Blondt hår kan nemlig godt kræve lidt ekstra pleje og kærlighed.

Få pænt og sundt hår efter afblegning

Hvorfor vælge afblegning af håret?

Er du ude efter lyst hår? Med mindre din naturlige hårfarve er helt blondt, er afblegning den eneste anden måde, hvorpå du kan opnå lysere hår. Du kan opleve en naturlig afblegning af håret ved at være i solen, og der findes mange forskellige husråd om at anvende citronsaft mm. i håret for at lysne det. Dog er resultatet af dette ret svingende, og det er primært personer med naturligt blond hår, der vil opleve en form for resultat ved den slags metoder.

Er du opsat på at lysne håret, er chancen for succes altså størst, hvis du får afbleget dit hår - enten ved en frisør eller ved selv at gøre det derhjemme. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvilket du kan læse mere om her.

Hvor længe holder afblegning af hår?

Afbleget hår mister ikke "farven" på samme måde, som hvis du har prøvet at farve dit hår sort, brunt eller rødt. En afblegning vil nemlig i stedet fjerne pigmentet fra hårstrået fremfor at tilføje pigment til håret som ved andre hårfarvninger. Pigmentet vil ikke vende tilbage til den del af håret, hvilket altså betyder, at afbleget hår skal vokse ud.

Du vil derfor få en udgroning i dit afblegede hår, når det vokser ud med sit naturlige pigment. Dermed holder selve afblegningen, indtil du klipper håret af eller farver det, men farvetonen kan dog godt ændre sig en anelse og blive mere gullig. Det kan du heldigvis korrigere med de rette produkter.

Bevar din hårfarve med toner og skyllefarve

Uanset, om du ønsker et gyldent eller et koldt skær i dit lyse hår, så findes der masser af produkter, som hjælper dig med at vedligeholde din ønskede nuance i håret. Dette kan du blandt andet gøre med silver shampoo, [toningshårfarver](https://nicehair.dk/harpleje/ovrige/harfarve/toningsharfarve.html, skyllefarver og effekthårfarver, der kan hjælpe dig med at bevare den helt rigtige farvetone i dit blonde hår.

Hvor meget skader afblegning håret?

Afblegning er ret hårdt ved håret, og det kan have en udtørrende og skadende effekt på dine lokker. Derfor bør du tænke dig ekstra godt om, inden du begiver dig ud i at afblege håret. For der kan gå lang tid - år endda - før afblegningen er groet helt ud, og du igen har din naturlige hårfarve og sunde lokker tilbage.

Men langt hen ad vejen kommer den potentielle skade meget an på, hvilken tilstand dit hår er i. Jo sundere det er inden afblegning, desto mindre sandsynlighed er der for, at du får skadet hår efterfølgende. Ubehandlet hår vil derfor nok forblive mere sundt ved en afblegning end i forvejen ødelagt og farvet hår. Har du derfor allerede slidt, tørt og knækkende hår, kan det være en god idé vente med en afblegning af håret, eller i det mindste "kun" få lyse striber i noget af håret.

For en anden vigtig faktor er nemlig, hvor hård en afblegning, der er tale om. Det er klart, at en afblegning af hele håret er betydeligt mere skadende end blot striber, hvor noget af håret ikke bliver behandlet.

Det er netop også derfor, det oftest er bedst kun at afblege udgroningen - fremfor at lysne hele håret igen - hvis det har været afbleget før. Hver gang, du afbleger dit hår, bliver det nemlig mere svækket, og derfor er det selvfølgelig bedst at undgå mest mulig skade ved kun at behandle noget af det.

Kan man tabe hår af afblegning?

Er din store frygt omkring afblegning af håret, at det lige pludselig skulle knække helt af, så du står med store totter hår i hænderne? Det tror vi, at der er mange, der er bange for!

Men som udgangspunkt burde dette ikke ske, med mindre du i forvejen har meget, meget ødelagt hår, og yderligere afblegning derfor kan gøre mere skade og lede til knækkede hårstrå, spaltede spidser osv..

Er du usikker på resultatet, eller er du bange for, at dit hår er for ødelagt til endnu en behandling? Så er det altid en god idé at konsultere en professionel frisør. Han eller hun vil kunne hjælpe dig med at farve håret på den bedst mulige måde i forhold til dit hårs tilstand.

Afbleger du håret derhjemme, burde du ikke opleve problemer, så længe du følger anvisningerne på din lysningshårfarve. Undgå derfor altid at lade blandingen sidde i håret længere end beregnet fra producentens side. Afblegning er nemlig en kemisk proces, og derfor bør du aldrig ignorere vejledningerne for brug af produktet, da det ikke er til at vide, hvordan du eller dit hår reagerer på det. Følg derfor altid producentens anvisninger nøje og brug kun produktet på den måde, som det er skabt til. Gør du det, burde du ikke få problemer med hårtab fra afblegning.

Afblegning af mørkt hår

Afblegning kan altså potentielt gøre skade på håret. Men skaden afhænger især af tilstanden af dit hår forud for behandlingen. Men din eksisterende hårfarve også har meget at sige.

Mørkere hår kan nemlig ofte lide større skade ved afblegning end blond hår, da der skal fjernes mere pigment. Har du mørkt hår, kan du derfor risikere at skulle have lysnet håret af flere omgange, før det bliver ordentligt lyst, hvilket er ekstra hårdt ved håret.

Regner du med, at dit mørke hår kan blive platinblond efter en enkelt afblegning, så må du nok desværre lægge dine planer om. For det kan godt være en langvarig proces at få helt lyst hår.

Meget mørkt hår vil nemlig ikke tage i mod afblegningen på samme måde som naturligt blond hår, da der er et større "spring" i farvetoner for det mørke hår. De fleste blonderingsfarver kan kun gøre håret et par nuancer lysere pr. gang. Er du helt mørkhåret kan du altså godt forvente mindst 2-3 farvninger, før du har helt blondt hår.

Derfor kan du alligevel sagtens opnå et flot resultat, men du skal nok væbne dig med tålmodighed, da dit hår kan have brug for flere omgange afblegning, før du opnår det ønskede look.

Afblegning af farvet hår

Antallet af nødvendige afblegninger afhænger også af, om du allerede har farve i håret, da der i så fald er ekstra meget pigment, der skal fjernes og lysnes.

Har du selv eller kender du nogen, der har fået orange eller gulligt hår ifm. en afblegning? Så er det nok netop fordi, at håret har været farvet, og afblegningen reagerer derpå. De orange og gule toner vil forsvinde ved yderligere afblegninger, men du risikerer at have en lidt spøjs farve i mellemtiden. Brug evt. en toningsfarve eller silver shampoo til at fjerne noget af det gullige skær, indtil håret er klar til at blive farvet igen.

Det kan også være en god idé at starte med at få lyse striber eller balayage for gradvist at gøre håret lysere, fremfor at afblege hele håret på én gang. Det gør processen længere, men til gengæld er der er bedre chance for, at du er tilfreds med dit hår undervejs, da eventuelle orange eller gullige toner ikke vil være i hele håret på én gang.

Tid mellem afblegning af hår

Vær opmærksom på, at afblegning er en hård omgang for lokkerne, og det er en god ide at give håret omkring 6 ugers pause mellem hver afblegning. Brug også gerne en god hårkur flere gange om ugen for at give håret mest muligt pleje i mellem behandlingerne.

Vil du have perfekt hvidt hår er det altså vigtigt, at du ikke forhaster processen men skåner håret mest muligt, indtil du når i mål. Det vil tage tid, men du får et meget flottere resultat, og dit hår vil takke dig for det.

Korrigér hårfarven mellem afblegninger

Synes du, at det er frustrerende ikke at have den helt rigtige hårfarve med det samme, kan du få ret gode resultater ved brug af toningshårfarver og skyllefarvermellem afblegninger. Med disse kan du nemlig fjerne nogle af de gullige nuancer, der kan komme i det afblegede hår.

Holdbarheden af skyllefarven og toningen afhænger af, hvor ødelagt håret er. Hvis dit hår er meget ødelagt, vil skællaget være mere åbent, hvilket betyder, at farven kan forsvinde hurtigere, end der står angivet på produktet. Derfor kan det været nødvendigt for dig at farve håret med skyllefarve lidt oftere end forventet for at bevare din foretrukne tone.

Har du meget mørkt eller farvet hår, kan det derfor være en god idé at konsultere en frisør omkring din afblegning for at være sikker på det bedste resultat.

Afblegning af hår hjemme

Du kan sagtens afblege håret derhjemme, da der findes mange skønne hårlysningsfarver, der lader dig få blonde lokker på egen hånd.

Når du afbleger håret selv, vil resultatet i høj grad afhænge af, hvilken farve og tilstand dit hår er i forud for behandlingen. Er din nuværende hårfarve forholdsvist lys, er det let at afblege håret selv, og du vil få et resultat, der minder meget om billedet på æsken af hårfarven.

Men meget mørkt hår vil ikke nødvendigvis tage i mod afblegningen på samme måde som naturligt blond hår, da der er et større "spring" i farvetoner, før håret bliver rigtigt blondt.

Har du mørkt hår, kan du dog alligevel sagtens opnå et flot resultat. Du skal bare lige væbne dig med tålmodighed, da håret nok har brug for flere omgange afblegning, før du får det ønskede resultat. Glem ikke at give håret ca. 6 ugers pause og en masse pleje i form af hårkure mm. mellem afblegninger for at undgå for meget skade.

OBS: Husk ALTID at følge anvisningerne til hårfarven, så du ikke kommer til at ødelægge håret. Afblegningsfarver er skrappe sager og bør håndteres derefter.

Få pænt og sundt hår efter afblegning

Afblegning af hår ved frisør

Prisen for afblegning ved en frisør er selvfølgelig betydeligt større end en hjemmefarvning. Og har du mørkt eller farvet hår - og dermed brug for at få det afbleget af flere omgange - kan det blive en dyr fornøjelse at få blond hår.

Men frisøren kan være en god investering, hvis du vil være sikker på, at dit hår kommer igennem processen med så lidt skade som muligt. For ved en frisør kan du være sikker på, at behandlingen gøres korrekt og er tilpasset netop dit hårs tilstand. Derfor skal du se udgifterne som en investering i et flot, sundt blondt hår på lang sigt.

Er du ude efter lyse striber, babylights, balayage eller en anden form for specifik farvning, er det også bedst at søge professionel hjælp fra en uddannet frisør, da det er svært at opnå den slags resultater på egen hånd.

Læs mere om balayage-farvning i vores artikel "Sådan får du flot balayage hår".

Pleje til afbleget hår

Afblegning er hårdt ved håret - det er RIGTIGT hårdt ved håret. Vælger du at lysne håret, er det derfor essentielt, at du bruger de rette hårplejeprodukter, der fugter, nærer og beskytter, så håret ikke tager mere skade.

Husk hårkuren

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger en god hårkur. Afblegning har det nemlig med at udtørre dit hår, og derfor er en fugtgivende hårkur god til at pleje håret. Gå efter en kur til tørt, skadet og farvet hår for optimal beskyttelse og næring. Lad altid hårkuren virke i mindst 5 minutter, før du vasker den ud. Vil du have lidt ekstra pleje, kan du sove med kuren i håret, så det har hele natten til at optage noget af næringen.

Varmebeskyttelse i håret

Du kan også med fordel bruge en leave in conditioner i spidserne af håret, når du har været i bad. Den hjælper med at gøre håret blødt og glat, samtidig med at den giver lidt ekstra pleje og beskyttelse til dit afblegede hår. Den kan også få slidte spidser til at se lidt pænere ud, hvilket mange af os sætter stor pris på.

Mange leave in conditioners har desuden også varmebeskyttende egenskaber, hvilket er rigtigt godt til dig, der jævnligt føntørrer, glatter eller krøller dit hår.

Generelt er det altid godt at bruge varmebeskyttende produkter i håret, men har du afbleget hår, er det endnu mere vigtigt, at du ikke skader dit hår yderligere ved at bruge høj varme på ubeskyttede hårstrå. Brug derfor altid en form for varmebeskyttende produkt og undgå for så vidt muligt at bruge stylingtools med høj varme. Lad i stedet håret lufttørre eller spring stylingen over en gang imellem.

Jo mindre håret udsættes for varme, håndtering og opsætninger desto bedre, da al håndtering af håret slider på de i forvejen skrøbelige lokker.

Shampoo og balsam til blondt og afbleget hår

Har du afbleget hår, bør du sørge for at bruge en fugtgivende shampoo og balsam, der ikke virker alt for udtørrende. Vælg derfor gerne en shampoo særligt udviklet til farvet hår, da den vil indeholde nærende ingredienser og samtidig hjælpe med at bevare farvetonen i dit blonde hår.

Husk altid at slutte din hårvask af med en god balsam, der ligeledes nærer og blødgør, og som hjælper med at binde fugten i håret.

For at undgå yderligere udtørring af håret kan du nøjes med at vaske dit hår et par gange om ugen. Daglig eller hyppig hårvask kan nemlig medvirke til yderligere dehydrering af håret og kan samtidig påvirke hårfarven. Af samme årsag kan det være en god idé en gang imellem at anvende en silver shampoo eller lignende farvekorrigerende produkt til blond hår for at sikre, at din ønskede hårtone ikke får et gulligt skær eller falmer.

Vitaminer til at styrke håret indefra

Når dit hår er slidt, kan det også være en hjælp at sørge for, at du får nok vitaminer og mineraler til at vedligeholde et normalt hår. Derfor kan du med fordel tage hårvitaminer eller andre vitaminpiller og kosttilskud for at sikre, at håret (og resten af kroppen) næres og plejes indefra og ud.

Husk at passe på dit afblegede hår

Det er altså super vigtigt, at du beskytter og plejer blond hår, når det jævnligt udsættes på afblegning. Ikke blot hjælper den korrekte pleje med at bevare din flotte lyse farve og fjerne gullige toner, den hjælper også med at holde håret sundt, blødt og flot. For når nu du har investeret så meget tid og penge i at få perfekt blondt hår, så ville det være en skam at lade det blive ødelagt og slidt.

Det er derfor vigtigt, at du i tiden efter afblegning forkæler håret, passer godt på det og giver det lidt ro fra hårde behandlinger og stylinger for at undgå mere skade og slidtage. Derfor er det en rigtig god idé at investere i kvalitetsprodukter for at sikre, at dine lokker forbliver flotte og sunde. Det kan i sidste ende spare dig mere tid og penge på fremtidige behandlinger, hvis dit hår bliver plejet ordentligt fra start.

Med dit smukke lyse hår er det bare om at komme ud og finde ud af, om blondiner virkelig har det sjovere!

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...