Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me's [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

Du kan læse mere om vores håndtering af dine personlige data, herunder hvordan vi bruger dine data til mere personlig markedsføring og kommunikation. Du kan læse mere om dette i vores [Privatlivspolitik].

Dit samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved hjælp af vores frameldelses-link du finder på din profil. Du kan også trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på ordre@nicehair.dk. Du kan også altid framelde dig digital kommunikation i bunden af nyhedsbrevet.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan bekæmper du uren hud i ansigtet

De fleste har siden teenageårene prøvet at have bumser i perioder. Men for nogle mennesker bliver uren hud et stort problem, der ikke sådan lige går væk igen.

Det kan være ubehageligt og påvirke selvtilliden hos dem, der lider af det. Heldigvis er der mange metoder til at bekæmpe uren hud - og det behøver ikke at være kompliceret.

Her kan du blive klogere på, hvorfor uren hud opstår, og hvordan du kan behandle det.

Sådan bekæmper du uren hud i ansigtet

Hvad er uren hud?

Uren hud opstår, når hudens talgkirtler bliver blokeret af overskydende fedt, døde hudceller og bakterier. Dette kan føre til dannelse af hudorme i de tilstoppede porer, og hvis der dannes betændelse, opstår der bumser eller cyster.

Uren hud forekommer ofte ved personer med fedtet hud, da den overskydende mængde af fedt gør, at talgkirtlerne propper til. Dog kan vi alle opleve perioder med bumser og uren hud, uanset hvilket hudtype vi har.
Bumser opstår typisk på områder af kroppen, hvor der er mange talgkirtler, såsom ansigt, ryg, bryst og skuldre - årsagen og behandlingen af uren hud er den samme uanset hvor på kroppen det er.

Døjer du med kronisk cystisk acne - acne vulgaris, hvor du er meget generet af ømme og betændte bumser, kan det være nødvendigt at tale med en hudlæge, der kan hjælpe med medicinsk behandling for dine hudproblemer.
Du kan læse mere om akne behandling og hudpleje i vores artikel Akne - Årsager og behandling, hvor du også får en masse tips til uren hud og cystisk akne.

Hvorfor får man uren hud?

Der er flere faktorer, der kan bidrage til uren hud. En af de mest almindelige årsager er hormonelle ændringer. Dette kan ske under puberteten, under menstruation, efter at begynde på p-piller eller som følge af hormonelle forstyrrelser.
Men tendens til akne skyldes også genetik, så hvis dine forældre eller søskende har haft meget bøvl med uren hud, er det også stor chance for, at du vil få problemer med det.

Men hvad hjælper mod uren hud, tænker du så? Her får du vores bedste tips til at komme bumser og uren hud til livs.

Hvordan fjerner man uren hud?

Der er flere måder at forebygge uren hud på. I bund og grund handler det om at give huden de allerbedste forudsætninger, og dette indebærer blandt andet korrekt hudpleje, beskyttelse og sundhed.

Sådan bekæmper du uren hud i ansigtet

Hudpleje til bumser og uren hud

Mange bumser skyldes betændelse ved blokering af hudens porer, der bl.a. kan opstå som resultat af overproduktion af talg. En god hudplejerutine med de korrekte ingredienser kan hjælpe med at bekæmpe og forebygge bumserne ved at holde porerne fri, så de ikke stopper til.
Derfor er det vigtigt, at du renser huden både morgen og aften for at fjerne overskydende hudfedt, pollen, forurening, makeup og andet, der kan lede til tilstoppede porer og inflammation.

Creme til uren hud

Efter rens er det desuden vigtigt, at du bruger en god ansigtscreme, der passer til din hudtype. Selvom, det måske virker selvmodsigende at påføre creme på uren eller fedtet hud, er det et meget vigtigt punkt i hudplejerutinen. Hvis ikke du bruger creme efter at have renset huden, vil den begynde at producere mere olie i et forsøg på at kompensere for det, du har vasket af, hvilket blot kan lede til forværring af din acne. Undgå olieholdige eller fede cremer og vælg i stedet en ansigtscreme udviklet særligt til uren hud, der matcher din huds behov.

Aktive ingredienser til uren hud

Mange hudplejeprodukter til bumser og uren hud indeholder særlige aktive ingredienser, der virker særligt godt til at bekæmpe urenheder, opløse talg og kontrollere olieproduktionen i huden. Her er et par af dem, du helt sikkert bør inkludere i din hudplejerutine.

A-vitamin mod uren hud

A-vitamin (retinoid) er en af de mest anvendte ingredienser til at bekæmpe bumser og urenheder i huden. Meget medicinsk behandling (heriblandt isotretinoin) for akne er baseret på netop høje doser af A-vitamin, da det er en yderst effektive ingrediens mod svær akne.

Retionoid virker bl.a. ved at bekæmpe celleskade og inflammation, der er årsag til selve bumsen. Det hjælper desuden med at fremme væksten af nye celler samtidig med at døde hudceller nedbrydes, så de ikke ligger og stopper porerne til. Dermed er det en virkelig god ingrediens til forhindre nye udbrud.

A-vitamin er også en god ingrediens til at behandle rødme, pigmentering og ar, der kan forekomme i huden efter bumser.
De receptpligtige udgaver af A-vitamin kan være meget skrappe ved huden, men der findes andre varianter af A-vitamin, der ikke er helt så stærke, men som alligevel kan give dig et godt resultat.

Retinol

Retinol er nok den mest velkendte retinoid, og den bruges i mange hudplejeprodukter inden for både acne og antiage. Selvom retinol er mindre skrap ved huden end behandlingen med medicin fra lægen, kan du stadig opleve, at din hud reagerer på ingrediensen ved at blive lidt rød, tør eller følsom i en periode.

Prøv at starte stille ud med dine hudplejeprodukter med retinol ved f.eks. at bruge dem hver anden dag, så huden vænner sig til det. Du kan også bruge niacinamid under dit retinolprodukt, da det hjælper med at gøre huden mere tolerant over for den skrappe syre.

Efter et stykke tid vil du højst sandsynligt opleve, at din hud bliver mere ensartet og med færre bumser og rynker.

Salicylsyre (BHA) mod uren hud

Salicylsyre - også kendt som BHA - er endnu en fantastisk ingrediens til at kontrollere uren hud. Denne syre hjælper nemlig med at kontrollere olieproduktion, opløser fedt i porerne og giver en nænsom eksfoliering. BHA har også antiinflammatoriske egenskaber, hvilket kan hjælpe med at dulme betændelse og rødme, så du ikke får så mange urenheder.

Hos NiceHair kan du selvfølgelig finde en masse forskellige produkter inden for ansigtspleje med salicylsyre, så du kan gå til kamp mod bumser, hudorme og acne.

Tea tree oil mod uren hud

Mange med tendens til bumser og uren hud har god erfaring med hudplejeprodukter med tea tree oil, der har en naturlig antiseptisk egenskab. Det vil sige, at det kan hjælpe med at bekæmpe bakterier på hudens overflade og i talgkirtlerne, som er årsag til bumserne.

Dermed kan produkter med denne olie hjælpe med at rense huden i ansigtet, så der ikke opstår hudorme, bumser eller røde knopper - helt uden at udtørre huden på samme måde som andre skrappere ingredienser.

Solcreme mod uren hud

Mange produkter og behandlinger mod uren hud - heriblandt A-vitamin og salicylsyre - gør huden mere lysfølsom. Det betyder, at du hurtigere kan blive forbrændt og få UV-skade, hvilket kan forværre akne og give en masse andre hudproblemer som pigmentpletter, rynker og potentielt endda hudkræft.

Derfor er det vigtigt, at du hver dag beskytter dig mod solens stråler ved at bruge en solcreme eller en dagcreme med SPF.

Sådan bekæmper du uren hud i ansigtet

Hjælper sund kost mod bumser?

Selvom usund livsstil ikke nødvendigvis er direkte årsag til uren hud, kan en sund og varieret kost have en positiv effekt på din hud - uanset om du har tendens til fedtet hud og acne, eller du i stedet døjer med sensitiv og tør hud.
Ved at spise varieret og sundt indtager du nemlig masser af forskellige antiinflammatoriske ingredienser, vitaminer, mineraler og olier, der alle er med til at sikre en sund hud og krop.

Derfor kan en sund livsstil være en del af behandlingen mod din urene hud.

Giv din hud den rette pleje

Uanset hvad dine hudproblemer er, findes der de helt rette produkter til at opfylde din huds behov for pleje. For selv fedtet hud med tendens til urenheder har behov for fugt og forkælelse - også selvom du måske er træt af dine bumser. Er du for hård ved huden eller forsømmer du den ved ikke at give den pleje, kan du nemlig blot forværre dine problemer.

Hos NiceHair kan du altid finde de helt rette produkter til lige netop din hud - uanset hvor du er i din behandling - så du ikke behøver gå på kompromis.

Er du interesseret i mere viden om hudproblemer forbundet med uren hud, kan du læse vores artikler Hvad er hudorme?, Hvordan fjerner man bumser? og Hudpleje og makeup til fedtet hud.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...