Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me's [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

Du kan læse mere om vores håndtering af dine personlige data, herunder hvordan vi bruger dine data til mere personlig markedsføring og kommunikation. Du kan læse mere om dette i vores [Privatlivspolitik].

Dit samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved hjælp af vores frameldelses-link du finder på din profil. Du kan også trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på ordre@nicehair.dk. Du kan også altid framelde dig digital kommunikation i bunden af nyhedsbrevet.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Hudpleje og makeup til fedtet hud

Har du fedtet hud? Måske også uren hud på samme tid? Huden kan opføre sig på mange forskellige måder, og fedtet hud betyder ikke nødvendigvis, at du har bumser – ligesom bumser ikke nødvendigvis betyder, at du har fedtet hud. Her kan du læse lidt om fedtet hud i alle afskygninger, og hvad du skal gøre ved det.

Hudpleje og makeup til fedtet hud

Hvad er fedtet hud?

Hvis du har tendens til skinnende og klistret hud, døjer du nok med fedtet hud. Det er et stort problem for mange mennesker og er noget, der virkelig kan gøre dem selvbevidste og bekymrede for, hvordan de ser ud på et givent tidspunkt.

Hvis du døjer med en fedtet hudtype, skyldes det, at dine talgkirtler overproducerer den talg/sebum, der er med til at beskytte og fugte huden, og som derfor er essentiel for at holde din hud sund og flot. Den overskydende talg frigives til hudens overflade og giver dermed det skinnende udseende.

Fedtet hud kan forekomme i hele ansigtet, men det er typisk i t zonen (pande, næse og hage), at du vil opleve huden være mest fedtet. Det er også her, at porerne oftest bliver tilstoppede eller forstørrede, og du dermed potentielt også vil opleve flest urenheder.

Hvorfor har jeg fedtet hud?

Som hudtype er den fedtede hud typisk genetisk bestemt, og derfor er der som sådan ikke så meget, du kan gøre for at ændre det. Det er nu en gang bare sådan din hudtype er.

Du kan dog opleve, at det bliver forværret i perioder, da visse medicintyper og hormoner kan være med til at give mere olieret og skinnende hud, da det kan fremprovokere store mængder olie i talgkirtlerne. Det er netop derfor, at teenagere, gravide og mange kvinder i overgangsalderen kan opleve, at deres hud bliver mere fedtet, da deres krop gennemgår en hormonel forandring i disse perioder.

Derfor kan alle i perioder opleve, at deres hud bliver mere fedtet end normalt, da både hormoner, stress, spisevaner, vægt osv. kan spille ind i et eller andet omfang – også selvom de måske ikke normalt døjer med fedtet hud.

Fedtet og uren hud

Akne er et meget almindeligt problem for mange, der har fedtet hud. Men det er vigtigt at huske, at det ikke er alle med akne, der også har fedtet hud, da du sagtens kan have tør hud og døje med bumser. Ligeledes er det heller ikke alle, der døjer med fedtet hud, som også oplever problemer med akne.

Så bare fordi, din hud er uren, betyder det ikke, at den også er fedtet. Bruger du produkter til fedtet hud, selvom du i virkeligheden har tør hud, kan du komme til at forværre dine hudproblemer endnu mere.

Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, præcist hvilken hudtype du har, og hvilke problemer du gerne vil afhjælpe.

Døjer du meget med uren hud, kan du få mere information og vejledning i vores artikel Akne - Årsager og behandling.

Hudpleje og makeup til fedtet hud

Almene problemer ved fedtet og uren hud

Fedtet hud har det desværre med at skabe større sandsynlighed for visse helt almindelige, men stadigt meget frustrerende og generende hudproblemer – nemlig urenheder som bumser og hudorme.

Stoppede porer & bumser

Fedtet hud har ofte lettere ved at stoppe porerne til, hvilket kan lede til forstørrede porer eller bumser/akne. Dette skyldes, at talgkirtlerne sidder i hudens porer, og når der sker en overproduktion af talg, kan denne lægge sig som en blokade i porerne. Dermed tilstoppes porerne, som således ikke kan komme af med mere talg, og det skaber grobund for væksten af bakterier, der kommer til udtryk som bumser. Det er denne betændelse, der kommer ud, når man presser en bums.

Du bør for så vidt muligt undgå at presse dine bumser - især hvis de ikke er helt ”modne” - da det kan lede til ar og endnu mere betændelse. Kan du ikke helt holde fingrene væk, skal du vente til bumsen er ”moden” – det vil sige til den bliver gullig i toppen. Så er hudcellerne ovenpå nemlig døde, og sandsynligheden for ar mindskes.

Hudorme

Lige meget hvilken hudtype du har, kan du få hudorme. Det er dog noget, der i højere grad er et problem for mange personer med fedtet hud.

Hudorme er langt hen ad vejen det samme som en bums. Hudorme er nemlig også indelukket talg, men hvor der ikke er gået betændelse i. Herhjemme går hudorme også under betegnelserne talgknopper eller komedoner, men mange af os kender nok særligt hudorme under navnene ”whiteheads” og ”blackheads”.

Whiteheads er små hvide knopper, der er dækket af et tyndt lag hud. Blackheads er udgjort af det samme materiale som whiteheads, men modsat dem har blackheads ikke det tynde lag hud over sig. Det betyder, at de er blevet eksponeret for ilt, hvilket har fået dem til at blive mørke.

Næsen er et af hudormenes favorittilholdssteder, ligesom de også ofte kan ses i ørerne, da der her også er rigtigt mange små kirtler og porer, hvor der produceres meget talg/olie.

Vi vil ikke anbefale dig at prøve at presse dine bumser eller hudorme ud. Du risikerer yderligere problemer, da du overfører bakterier til stedet og øger chancen for ar. Men vi ved godt, at fristelsen kan være stor. Kan du derfor alligevel ikke lade være, bør du bruge et rent redskab til formålet som f.eks. et "blackhead remover tool".

Du kan få mere information om hudorme, og hvordan du kommer dem til livs, i vores artikel Hvad er hudorme?.

Sådan skal du behandle fedtet hud og urenheder

Som du kan læse ovenfor, kan tilstoppede porer lede til problemer med bumser og andre gener. Har du fedtet eller uren hud er det derfor vigtigt, at du sørger for at rense huden og bruge de rigtige produkter til din hudtype, så porerne ikke stoppes til. På den måde kan du forebygge og komme bumser eller hudorme til livs.

Husk cremen

Døjer du med fedtet eller kombineret hud, kan det måske virke fristende at droppe cremer og andre fugtgivende produkter og udelukkende bruge rensende produkter. For det kan virke modstridende at bruge cremer, der måske umiddelbart virker fedtende eller ”skinnende” på huden, hvis man i forvejen døjer med netop det problem. Men det er faktisk nærmest det omvendte, der er tilfældet.

Hver gang, du vasker eller renser huden, kommer du til at fjerne hudens naturlige barriere. Talgkirtlerne er som tidligere nævnt med til at producere talg, hvis funktion bl.a. er at beskytte og fugte din hud. Fjerner du denne talg, er det nødvendigt at tilføje ny beskyttelse igen – altså ansigtscreme.

Selvom du har fedtet hud, der producerer for meget talg, er det derfor stadig nødvendigt at bruge creme både morgen og aften. Så snart du har renset din hud, eller din hud bliver tør, vil den begynde at producere endnu mere talg for at beskytte sig selv. Derfor er det vigtigt, at du bruger en creme, og at du ikke bruger alt for skrappe produkter, der udtørrer mere end nødvendigt.

Produkter særligt skabt til fedtet og eventuelt også uren hud kan være med til at sikre, at din hud får den korrekte mængde beskyttelse, samtidig med at de indeholder ingredienser, der modvirker at dine porer stopper til og dermed hjælper med at bekæmpe fedtet hud og urenheder.

Hos NiceHair har vi en lang række produkter og serier inden for ansigtspleje, der er specielt udviklet til fedtet hud eller til dig med uren hud. Disse produkter er typisk oliefri og er ikke så fede, som ansigtscreme til andre hudtyper, så dine porer ikke bliver stoppet.

Herunder kan du læse om et par af vores favorit ingredienser, du måske kan få stor gavn af i forhold til dine hudproblemer.

Hudpleje og makeup til fedtet hud

Salicylsyre (BHA) mod tilstoppede porer og urenheder

Salicylsyre også kendt som BHA, er en fantastisk anti-inflammatorisk ingrediens, der især er velegnet til renseprodukter. BHA går ind og opløser fedt på en nænsom måde, hvor du ikke irriterer huden alt for meget. Dermed er det en virkelig god ingrediens for dig med tendens til fedtet eller uren hud, da det opløser det talg, bakterier og hudceller, der blokerer porerne og dermed kan være årsag til bumser og hudorme.

Lad ikke ordet ”syre” skræmme dig – salicylsyre er ikke farligt. Det fungerer som en mild, kemisk peeling/eksfoliering, der for mange virker mindre irriterende end scrubs og andre peeling-produkter. Resultatet er i stedet strålende hud med langt mindre tendens til tilstoppede porer, så du har al mulig grund til at prøve at inkorporere produkter med salicylsyre i din hudplejerutine.

A-vitamin (retinol) mod fedtet og uren hud

A-vitamin – også kendt som retinol/retinoid – er en velfungerende, aktiv ingrediens i hudpleje for dig med fedtet og uren hud.

A-vitamin er med til at fremskynde dannelsen af nye og sundere celler i hudens overflade og er dermed et godt våben i kampen mod solskader, rynker og pigmentpletter. Det hjælper også med at stimulere kollagen og får huden til at se mere ”fyldig” og stram ud. Netop derfor bruges retinol ofte i anti-age produkter, da det udligner fine linjer og genopbygger huden.

For dig med fedtet eller uren hud kan A-vitamin være med til at udjævne huden, og opløse/fjerne døde hudceller og talg, der blokerer porerne og danner inflammation. Det kan desuden være med til reducere størrelsen af dine porer og mængden af den sebum, de producerer, så der er mindre grobund for talg og bumser. A-vitamin kan også hjælpe med at regulere og udjævne din hud, så du mindsker synligheden af de røde, brune eller lilla toner, som bumser og akne kan efterlade i huden.

A-vitamin er altså en virkelig hårdtarbejdende ingrediens, som du bør overveje at inkludere i din hudplejerutine, hvis du er ked af din fedtede eller urene hud.

Hvis du vil prøve kræfter med A-vitamin til din fedtede eller urene hud, anbefaler vi, at du bruger et retinol serum efterfulgt af en god dagcreme eller natcreme særligt skabt til fedtet hud.

Tea tree oil til fedtet hud

Tea tree oil er meget populært blandt mange med tendens til fedtet og uren hud. Denne olie har nemlig naturlige antiseptiske egenskaber, der er med til at bekæmpe bakterier og inflammation - uden at være skrap eller hård ved huden.

Hos NiceHair fører vi en lang række produkter med tea tree oil - bl.a. fra Australian Bodycare, der hjælper dig med at pleje huden i ansigtet eller på kroppen.

Niacinamid til fedtet hud

Niacinamid, også kaldt B3, er en antioxidant, der er lidt af et vidundermiddel for alle hudtyper. Niacinamid er nemlig med til at udjævne og styrke hudens overflade, give glød, mindske porer og ovenikøbet også blødgøre fine linjer. Niacinamid er derfor den perfekte hudpleje ingrediens for alle hudtyper, da den går ind og hjælper huden med at reparere og genopbygge sig selv.

Niacinamid kan derfor også være særligt god for dig med fedtet hud og tendens til urenheder, da niacinamid kan hjælpe huden med at hele og mindske synligheden af mærker og ar efter bumser.

Vil du prøve niacinamid? Her hos NiceHair finder du en masse fantastiske produkter med B3 til fedtet og uren hud.

Solcreme

Ingredienser som salicylsyre og A-vitamin kan gøre huden ekstra følsom over for UV stråler, så du lettere bliver forbrændt eller får solskader. Solen kan også være med til at udtørre din hud og forværre dine hudproblemer, og derfor er det vigtigt, at du bruger solcreme eller creme med SPF for at beskytte din hud.

Vælg eventuelt en solcreme særligt udviklet til fedtet hud. Så er du sikker på, at den ikke stopper dine porer eller giver dig en endnu mere klistret eller olieret hud.

Du kan også prøve en solcreme med mineralsk/fysisk filter, der ikke stopper huden til på samme måde som visse kemiske solfiltre. Du kan læse mere om SPF og solfiltre her.

I hverdagen kan du med stor fordel vælge en creme med SPF, så du altid er dækket godt ind og samtidig vælger en creme, der god for din hud. Her kan du se vores store udvalg af creme med SPF til fedtet hud.

Makeup til fedtet hud

Har du fedtet og måske også uren hud, er et godt tip at vælge makeup, der er specielt udviklet til din hudtype. Især foundation kan nemlig virke meget tilstoppende og blot forværre dine hudproblemer. Vælg en oliefri foundation eller primer, der holder dine porer fri og ikke gør din hud mere fedtet.

Her kan du se al vores ansigtsmakeup til fedtet hud og her til uren hud.

Makeup med aktive ingredienser

Hos NiceHair har vi også foundations og andre makeupprodukter, der indeholder aktive ingredienser som salicylsyre. Det betyder, at din makeup også modvirker tilstoppede porer og hjælper med at holde din hud flot og ensartet. Man kalder denne form for kombineret makeup og hudpleje ”skinification”, og mange af de helt store brands er for alvor begyndt at tænke kombinerede produkter, der både virker dækkende og plejende på samme tid.

Læs mere om skinification - makeup med aktive ingredienser - her.

Sådan bekæmper du fedtet hud

Vi håber, at du har fået mod på at gå til kamp mod nogle af dine hudproblemer – for som du kan se, er der masser af lækre produkter, som kan hjælpe dig med at holde din skinnende hud i skak.

Her har vi oplistet nogle af vores vigtigste pointer, som du kan tage med dig i din behandling af din hudtype:

  • Undgå produkter med olie eller lignende ”fede” ingredienser i ansigtet. Når du har fedtet eller uren hud, kan tunge produkter som olie være med til at stoppe porerne endnu mere til, så de udvider sig og dermed skaber grobund for flere hudproblemer. Vælg i stedet altid produkter, der er særligt udviklet til din hudtype, så du ikke gør problemerne værre.
  • Undgå at være hård ved eller udtørre huden, så den begynder at producere mere talg.
  • Undgå unødig berøring eller snavs i ansigtet, da det blot er med til at overføre bakterier til huden. Rens dine makeup-børster, telefon, hovedpude og ikke mindst dine hænder ofte.
  • Undgå at pille ved din hud, dine bumser eller hudorme. Det er svært, men dine resultater bliver meget bedre, hvis du holder fingrene væk.
  • Vælg de rigtige, fedtopløselige ingredienser og sammensæt en hudplejerutine baseret på dine egne erfaringer. Der går måske lidt tid, før du knækker koden og finder den helt rigtige kombination. Men vær tålmodig og giv din hud tid til at vænne sig til det, inden du går videre til det næste produkt. Med mange aktive ingredienser kan det tage min. 12 uger, før du ser et resultat, så lad dig ikke slå ud, hvis du ikke oplever resultater lige med det samme.
Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...