Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan plejer du irriteret hud

Oplever du rødme, varme og prikkende fornemmelser i huden? Bliv klogere på, hvad der trigger irriteret hud, og hvordan du vælger den rette hudpleje til din huds tilstand.

Sådan plejer du irriteret hud

Hvad skyldes irriteret hud?

Irriteret hud eller sensitiv hud er ikke en hudtype, det er nærmere en hudtilstand. Det vil sige, at huden i en periode reagerer mere og er mere følsom end normalt.

Der kan være mange forskellige årsager til, at huden er irriteret. Ofte er tilstanden et et tegn på, at hudens barriere er blevet svækket. Det betyder, at den ikke længere er stærk nok til at beskytte huden mod stimuli fra omgivelserne, såsom vejret, vind, produkter, forurening og UV-stråling. Når den udsættes for disse ting, vil den derfor reagere voldsomt ved at svie eller blusse op.

Grunden til skade på hudens barriere skyldes ofte en mangel på ceramider og lipider, der er en form for fedtsyre, som er med til at udgøre og styrke din huds ydre lag. Hvis huden af en eller anden årsag mangler ceramider, kan den blive så svag, at den ikke kan holde fugt inde i huden, og den ikke kan holde eksterne faktorer som forurening ude.

Irriteret hud reagerer ofte med nogle af disse tegn, hvor den gør opmærksom på, at der er noget ved omgivelserne eller de produkter, du bruger, den ikke bryder sig om.

  • Rødmen
  • Opblussen
  • Svie
  • Prikkende fornemmelser
  • Følelse af stramhed i huden
  • Kløe
  • Tørhed
  • Skallende hud

Du kan nemlig hjælpe din hud på vej mod en mere balanceret, fugtet og behagelig tilstand ved hjælp af den rette hudpleje.

Sådan plejer du irriteret hud

Årsager til sensitiv og irriteret hud

Irriteret hud kan være et tegn på andre underliggende hudlidelser og hudtilstande. Måske døjer du selv med en af følgende?

Atopisk hud

Tør hud, svie, kløe, rødme og eksem kan bl.a. være et tegn på atopisk hud. Det er en meget sensitiv hud med tendens til tilbagevende eksem. Atopisk hud kræver målrettet pleje med dulmende, fugtgivende og fede produkter for at beskytte den svækkede og sensitive hud.

Rosacea

Rød og irriteret hud kan også skyldes rosacea, der er en kronisk hudlidelse, der er en meget hyppig tilstand blandt mange i Danmark. Her skyldes irritation og rødme blandt andet en betændelse i hudens talgkirtler samt en generel tendens til udvidede blodkar, hvilket er er med til at forårsage den røde hud flere steder i ansigtet. Hud med rosacea har brug for den rette pleje med dulmende og oliefri-produkter. Derudover er solbeskyttelse essentiel for at håndtere irritationen og rødmen.

Alle hudtyper kan i perioder opleve irritation - også selvom du normalt ikke har sart hud. Selv fedtet og uren hud kan blive irriteret eller sensitiv grundet en defekt fugtbarriere, hvilket blandt andet kan ske ved for hårdhændet behandling med skrappe midler, produkter og medicin.

Pleje til irriteret hud

Afhængigt af årsagen til dit problem med irriteret og sensitiv hud kan der være forskellige måder at pleje huden på. Overordnet set, er den bedste metode at give din hud masser af fugt og styrke hudbarrieren, så huden er bedre rustet til at modvirke eksterne faktorer, der kan give irritation.

Vi foreslår, at du kigger efter nogle af disse ingredienser:

Ceramider

Ceramider er en form for lipid - fedtsyrer som findes naturligt i huden. Faktisk udgøres en stor del hudens overflade af ceramider, og det er dem, der er med til at danne hudbarrieren. Producerer du ikke nok ceramider, vil hudens barriere blive "hullet", så fugt kan slippe ud og irriterende faktorer som forurening mm. kan trænge ind. Årsagen til manglende ceramider kan være mange bl.a. aldring, sygdom, vejrskifte og overeksponering for skrappe produkter eller meget varmt vand.

For at sikre, at huden får nok beskyttelse, er det derfor en god ide at vælge hudpleje med ekstra ceramider eller lipider for på den måde at råde bod på manglen og danne en beskyttende hinde.

Du kan læse mere om ceramider her.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre findes naturligt i huden og hjælper med at holde huden fugtet. Når du tilføjer hyaluronsyre til huden ved hjælp af creme eller fugtgivende serum, kan det trænge ekstra langt ind i huden. Hyaluronsyre kan tiltrække omkringliggende fugt - faktisk kan det binde op til 1000 gange sin egen vægt i fugt. Dermed er det en fantastisk fugtgiver, der hjælper med at erstatte eventuelt fugttab, som kan forekomme hos personer med tør hud eller skadet hudbarriere.

Du kan læse mere om hyaluronsyre her.

Sådan plejer du irriteret hud

Niacinamid

Niacinamid (B3-vitamin) er en meget effektiv hudplejeingrediens for alle hudtyper og forskellige hudtilstande - ikke mindst til din med tendens til irriteret hud.

Niacinamid virker nemlig fugtgivende og beroligende på huden, og det dæmper rødme og irritation. Samtidig er det med til at fremme produktionen af lipider i hudbarrieren, så den bliver stærkere og mere modstandsdygtig over for påvirkninger fra vejret, forurening, UV og kosmetiske produkter, som ellers kan irritere og føre til problemer.

Du kan læse mere om niacinamid her.

Azelainsyre

Har du mange problemer med ru, tør hud? Rødme fra rosacea? Eller har du fedtet og uren hud, der midlertidigt er meget irriteret eller sensitiv? Så kan azelainsyre være en hjælp til nænsomt at eksfoliere og rense huden. Azelainsyre er nemlig en kraftig antioxidant, der hjælper med at forfine hudens overflade, så den bliver glattere og mere jævn. Det hjælper desuden med at reducere hudens følsomhed, så den ikke reagerer så meget.

Azelainsyre er altså et godt alternativ til andre syrer som AHA og BHA, hvis din hud ikke tolererer disse mere skrappe ingredienser, men du stadig gerne vil af med tør, død hud mm.

Panthenol (Provitamin B5)

Panthenol, også kendt som provitamin B5, er en kemisk forbindelse, der ofte anvendes i hudpleje- og hårplejeprodukter på grund af sine fugtgivende, helende og blødgørende egenskaber. Når panthenol påføres huden, omdannes det til pantothensyre (vitamin B5), som er en vigtig komponent i hudens reparation og vedligeholdelse.

Du kan finde mere information om panthenol her.

Centella asiatica

Centella asiatica er en plante, der er kendt for sine helende egenskaber og er blevet populær i moderne hudpleje som en ingrediens, der kan fremme hudens sundhed og heling. Den har desuden beroligende og fugtgivende egenskaber, hvorfor den ofte bruges i produkter til sensitiv hud - ofte under navnet cica. Derfor har du måske allerede prøvet centella asiatica i produkter som cica-cremer til tør eller sensitiv hud.

Få mere indblik i centella asiatica her.

Disse ingredienser findes i mange cremer, renseprodukter og sera til alle hudtyper, så du let kan finde et produkt, der passer til din hudtype og til din nuværende hudtilstand med sensitiv eller irriteret hud.

OBS: Det er altid en god idé at teste nye produkter på en lille del af huden for at sikre, at der ikke opstår en reaktion, især hvis huden er irriteret eller sensitiv. Hvis du oplever vedvarende hudirritation, kan det være en god idé at konsultere en hudlæge for at få en personlig anbefaling.

Giv irriteret hud den rette pleje

Uanset årsagen til din irriterede hud, kan du her hos NiceHair finde en masse hudplejeprodukter, der kan hjælpe med fugte, berolige og nære din tørre eller sarte hud samt dulme symptomer som rødme, kløe og svie.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...