Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Har du hovedet fuld af syre? En guide til kemisk peeling

AHA, BHA, HA... Hvis du også synes, det er svært at finde hoved og hale i de mange forskellige typer syrer og hvad, de er godt for og hvilken, du skal vælge, får du her en lille guide til nogle af de bedste og mest effektive syrer til alle hudtyper.

Der er nemlig ikke noget af være bange for, når det kommer til hudplejesyrer og milde ”kemiske peels”. Men der er til gengæld en hel masse fordele og smuk hud i vente, hvis du prøver dig frem.

Læs med og få hele den syrlige sandhed om kemiske peels og hudplejesyrer.

Har du hovedet fuld af syre? En guide til kemisk peeling

Er syre godt for huden?

For mange lyder det måske lidt voldsomt at påføre syre på huden. Men inden for hudpleje findes der forskellige typer syrer, der ikke forårsager skade på huden, men som faktisk ligefrem hjælper huden med at blive sundere og smukkere.

Peelingprodukter med syrer som salicylsyre, glykolsyre osv. hjælper nemlig med at holde huden eksfolieret og ren, så der ikke opstår så mange urenheder pga. tilstopninger af døde hudceller og talg. De hjælper også med at fjerne tør hud, så din hud lettere kan absorbere nærende creme mm. og fremme cellefornyelsen, hvilket skaber mere glød i ansigtet og hjælper med at modvirke solskade og rynker. Dermed kan syrer siges at have en stor fordel for mange, der ønsker en sundere hud.

Hvad er kemisk peeling?

Når man bruger syrer på huden, kaldes det også en kemisk peel. Med det menes, at man bruger kemiske produkter såsom syrer til at eksfoliere (peele) huden i stedet for at bruges såkaldt "fysisk peeling" som fx scrubs og peeling børster.

Fordelen ved kemisk peeling er for mange, at det er mindre hårdt ved huden, og mange hudtyper reagerer mindre på kemisk peeling end på brug af scrubs mm., da det hurtigt kan irritere eller være for hårdt ved huden. Det vigtigste er dog, at du vælger den rette form for syre til din hud og dine hudproblemer, så du ikke går for hårdt til værks. Visse hudtyper tolererer nemlig ikke så meget som andre, ligesom at nogle syrer har bedre virkning på bestemte hudtilstande.

Længere nede får du derfor et lille overblik over nogle af de mest populære syrer, så du kan finde en, der kan hjælpe dig og din hud.

Er kemisk peeling farligt?

De fleste syrer inden for hudpleje er meget milde og har ikke en ret høj koncentration, hvilket er med til at forhindre, at du kommer til at gøre skade på din hud. I stedet kan du bruge produkterne dagligt for at opnå et flot resultat på sigt. Dog kan du hos kosmetologer få foretaget kemiske peelinger med højere koncentrationer af syrerne.

Har du hovedet fuld af syre? En guide til kemisk peeling

Salicylsyre

Salicylsyre – også kaldt BHA (Beta Hydroxy Acid) er nok en af de mest kendte syrer inden for hudpleje. Den bruges især til at eksfoliere huden og fjerne døde hudceller. Derfor findes BHA ofte i hånd- og fodcremer samt i cremer til at behandle ru og tør hud på kroppen.

Men salicylsyre er også særligt god til dig med uren eller fedtet hud. For BHA er fedtopløseligt, og den kan derfor trænge dybere ind i porerne og opløse det overskydende talg (fedt) og døde hudceller, der samler sig der, og som ellers kan lede til bumser og hudorme.

Døjer du med uren hud eller vil du gerne holde olieproduktionen nede, kan et produkt som et serum med salicylsyre hjælpe med at reducere porestørrelsen, stimulere cellefornyelsen og bekæmpe ophobning af olie og døde hudceller. Du påfører blot produktet på huden under din ansigtscreme, og så arbejder det for dig i løbet af dagen og natten, så din hud bliver jævn, ren og får masser af glød.

Du kan finde mere information om salicylsyre her

AHA

AHA (Alfa Hydroxy Acid) er en syretype, der tolereres af de fleste hudtyper, og som anvendes meget i hudpleje og hårpleje til nænsomt at eksfoliere hudens overflade. Modsat BHA er AHA nemlig ikke fedtopløseligt, hvilket vil sige, at den ikke trænger så dybt ned i porerne. I stedet arbejder den på hudens overflade, hvor den eksfolierer eller ”peeler” huden for døde hudceller, hvilket kan hjælpe på at holde bumser og hudorme nede. En nænsom peeling med AHA kan også få din hud til at se friskere og sundere ud, når de gamle døde hudceller fjernes, da det fremmer cellefornyelsen og dermed forbedrer udseendet af aldringstegn som pigmentpletter, solskader og fine linjer.

Som om, alt dette ikke var nok, så hjælper AHA også med at tilføre og bevare fugt i huden, hvilket er en stor fordel for de fleste hudtyper – særligt en tør eller dehydreret hud.

AHA er som udgangspunkt en ret mild type syre, der oftest er afledt fra forskellige naturlige ressourcer som mælk, frugt og sukker. Disse kaldes forskellige ting, hvorfor du måske har hørt om glykolsyre, mælkesyre og mandelsyre inden for hudpleje. Disse er alle forskellige typer AHA, der har forskellige molekylestørrelser og derfor trænger ind i huden på forskellige måder. Derfor er der nogle hudtyper, der tolererer bestemte typer AHA bedre end andre.

Du kan læse mere om de forskellige typer AHA her.

Har du hovedet fuld af syre? En guide til kemisk peeling

Azelainsyre

Azelainsyre (azelaic acid) er endnu ikke så kendt en syre, men det er en skam! For det er en hudplejeingrediens, der er meget veltolereret af de fleste hudtyper – selv sensitiv hud og hudtilstande som akne og rosacea.

Azelainsyre er nemlig en meget skånsom syre, der nænsom eksfolierer og forfiner hudens overflade og hjælper med at reducere hyperpigmentering fra såvel solskader som fra akne osv. Men det er netop grundet syrens antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, at den også ofte er et godt supplement til hudplejerutinen hos dem med tendens til rødme og irritation. Azelainsyre hjælper nemlig med at berolige huden og bekæmpe den inflammation, der ofte ses i hud med tendens til urenheder, rosacea og lignende hudtilstande.

Har du tendens til meget sensitiv hud, døjer du med rødme eller bumser, eller reagerer din hud meget på hudpleje? Så kan et produkt med azelainsyre være en rigtig god måde at bekæmpe rødme og sikre en jævn, glat og ensartet hud og hudtone. Her får du nemlig en syre, som er veltolereret af selv den mest sensitive hud, men som samtidig giver et flot og godt resultat.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre også kendt som HA (hyaluronic acid) er ikke en peelende syre på samme måde som de andre, vi har nævnt. Dog er det en form for syre – endda nok en af dem, der anvendes allermest inden for skønhedsprodukter. Derfor er det også værd at kaste sin kærlighed på denne fantastiske syre.

Hyaluronsyre er et stof, der allerede findes naturligt i vores hud, hvor den har til formål at holde huden fugtet og smidig. I takt med, at huden ældes mister den naturligt hyaluronsyre, hvilket medfører at huden bliver mere tør og mangler elasticitet og glød. Det samme kan ske, hvis du får en skade på hudens beskyttende barriere, så huden har svært ved at holde på fugten i huden.

Der kan et serum eller en creme med hyaluronsyre hjælpe med at kompensere for tabet deraf, så du bedre kan binde fugt til huden.

Når huden er fugtet, er der mindre risiko for irritation og rødme, og så ser huden mere fyldig og ungdommelig ud. Hvem vil ikke gerne have det?

Få lidt mere information om hyaluronsyre her.

Har du hovedet fuld af syre? En guide til kemisk peeling

Shop de bedste syrer til huden

Her hos NiceHair finder du mange forskellige typer hudplejeprodukter med nogle af disse syretyper. Dermed kan du helt selv sammensætte en hudplejerutine baseret på dine behov, hvor en eller flere af syrerne kan kombineres med andre af dine daglige produkter.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...