Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

VILDE 99 KR. TILBUD | KLIK HER

0
Dage
0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Hvilken ansigtscreme skal jeg vælge?

Med tusindvis af produkter at vælge imellem kan det være svært eller endda helt uoverskueligt at finde den rette ansigtscreme. Men der er nogle enkelte trin, der kan hjælpe dig med at finde den bedste ansigtscreme eller andre hudplejeprodukter til lige netop din hud. Her får du vores bedste tips til at finde en passende hudplejerutine og en god ansigtscreme.

Hvilken ansigtscreme skal jeg vælge?

Hvad er ansigtscreme, og hvorfor er det vigtigt?

En ansigtscreme er vigtig til at opretholde en stærk og sund hud. Den rigtige ansigtscreme kan nemlig hjælpe med at holde problemer med urenheder nede eller være med til at forebygge fine linjer, tør hud eller irriteret hud.

En af cremens vigtigste funktioner er nemlig at beskytte huden mod udefrakommende faktorer som vind, vejr, forurening osv., samtidig med at den forhindrer at fugt fra huden slipper hud. Cremen danner altså en beskyttende barriere for huden.

Samtidig tilføjer cremen pleje, fugt og næring til huden for at kompensere for nogle af de ting, som den har mistet - f.eks. på grund af skade eller som resultat af naturlig aldring. Derfor indeholder ansigtscremer ofte aktive ingredienser som hyaluronsyre, antioxidanter, retinoider eller fedtsyrer, der hjælper med at vedligeholde en sund, stærk og velnæret hud.

Vælg ansigtscreme baseret på din hudtype

Det vigtigste, når du skal vælge den rigtige ansigtscreme, er at kende din egen hudtype og vælge en creme derefter. Der er nemlig meget stor forskel på cremer udviklet til de forskellige hudtyper. For eksempel kan en ansigtscreme til tør hud skabe store problemer med bumser og hudorme hos en person med tendens til fedtet hud, ligesom at en creme til fedtet hud kan udtørre og irriteret tør eller sensitiv hud. Derfor skal du sørge for at vælge en creme særligt udviklet til lige netop din hudtype for at være sikker på, at din hud får den nødvendige og korrekte pleje.

Hvilken hudtype har jeg?

Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har? Det er ikke altid let at finde ud af. Derfor får du her et par af de hyppigste kendetegn ved nogle af de mest almindelige hudtyper. På den måde kan du få en ide om, hvor du måske hører til og dermed også, hvilke produkter, du skal kigge efter.

Kendetegn ved fedtet og uren hud:

 • Overskydende olieproduktion, hvilket kan resultere i en skinnende eller fedtet udseende.
 • Tendens til at have større porer.
 • Hyppig forekomst af bumser eller hudorme.
 • Huden kan føles fedtet, især i T-zonen (næse, pande, hage).

Fedtet hud og uren hud har tendens til at producere for meget talg, hvilket ikke bare gør huden mere skinnende men også kan tilstoppe hudens porer, så der opstår bumser eller hudorme. Derfor er det vigtigt, at du vælger en ansigtscreme med let konsistens særligt udviklet til uren og fedtet hud, da den ikke vil indeholde ingredienser, der tilstopper porerne yderligere. I stedet vil dens aktive ingredienser hjælpe med at holde huden ren og nedsætte produktionen af ny olie/talg.

Du kan med fordel vælge ansigtscreme med ingredienser som tea tree oil, salicylsyre og A-vitamin/retinol, der alle hjælper med at holde huden glat og modvirker dannelsen af urenheder og tilstopninger. Mange ansigtscremer til fedtet og uren hud indeholder allerede disse ingredienser, men du kan også vælge at anvende serum eller ansigtsrens med dem i stedet.

Synes du, at fx at din creme med A-vitamin er meget hård eller udtørrende på huden, kan du bruge et serum med niacinamid inden, da det modvirker irritation og hjælper huden med at tolerere mere skrappe ingredienser. Samtidig hjælper niacinamid med at give en mere jævn hud og mindske porer, så du får en flot og glat overflade.

Du kan få meget mere information og inspiration om pleje og produkter til uren og fedtet hud her.

Kendetegn ved tør hud:

 • Manglende naturlig olieproduktion, hvilket kan føre til tørhed, stramhed og flager.
 • Huden kan virke mat eller trist.
 • Muligvis synlige fine linjer eller ru hud.

Tør hud skyldes ofte, at huden mangler fugt; enten fordi at hudens egen produktion af fugt er dalet, eller fordi, at der er et problem med hudens barriere, så fugten lettere slipper ud. Det kan lede til en flagende eller skællende hud, der føles stram og trist. For at kompensere for fugttabet og den ustabile barriere bør du bruge en fugtgivende ansigtscreme til tør hud, der styrker huden ved hjælp af en høj koncentration af fedtsyrer. Derfor er det godt at bruge en federe creme med meget fugt for at give tør og træt hud de bedste forudsætninger.

Kig efter en ansigtscreme med ingredienser som lipider/ceramider, der hjælper med at styrke hudens overflade, og hyaluronsyre, der opretholder hudens fugtbalance. Kig også gerne efter creme med ingredienser som glycerin, sheasmør og E-vitamin, der hjælper med at fugte, nære og blødgøre huden.

Du kan også med fordel vælge produkter med milde eksfolierende ingredienser som salicylsyre, azelainsyre og mælkesyre, så du får fjernet døde hudceller. Det gør den tørre hud mere glat og giver glød.

flere tips til pleje af tør hud her.

Kendetegn ved sensitiv hud:

 • Hyppige reaktioner på forskellige kosmetiske produkter eller miljømæssige påvirkninger.
 • Kan være tilbøjelig til rødme, irritation, kløe eller stikkende fornemmelse.
 • Huden kan være mere sårbar over for eksterne påvirkninger, såsom sollys eller temperaturændringer.

Sensitiv hud skyldes ofte en skade på hudens beskyttende barriere, der betyder, at huden ikke er så modstandsdygtig over for faktorer som vejr, forurening, sol og stress som normal hud. Det betyder også, at den hurtigere reagerer på kosmetiske produkter, der indeholder potentielt irriterende ingredienser som parfume, alkohol og farvestof. Derfor er det en god ide at vælge en ansigtscreme særligt udviklet til sensitiv hud, så du undgår nogle af de ingredienser, der kan få din hud til at reagere. Samtidig vil en sådan creme også hjælpe med at beskytte, fugte huden og styrke hudbarrieren, så du forhåbentlig over tid får en mindre sensitiv og sart hud.

Når du vælger en ansigtscreme bør du kigge efter en med ingredienser, der styrker og beroliger huden. Kig fx efter ingredienser som lipider/ceramider til at styrke hudbarrieren og hyaluronsyre, der giver fugt til en tør og sensitiv hud. Du kan også få gode resultater med dulmende ingredienser som niacinamid og aloe vera, der både fugter, køler og beroliger huden.

Du kan få mere viden om pleje af din sensitive hud i vores artikel Hudpleje og makeup til sensitiv hud.

Kendetegn ved moden hud:

 • Tab af elasticitet og fasthed i huden.
 • Forekomst af fine linjer, rynker og fylde.
  M- ulig misfarvning eller ujævn hudtone - f.eks. pigmentpletter.
 • Tørhed kan også være et fælles kendetegn for moden hud.

I takt med at vi bliver ældre, begynder huden at producere mindre kollagen. Det er med til at huden bliver mindre elastisk og fyldig, så der opstår rynker og fine linjer i huden. Samtidig kan gamle solskader begynde at vise sig som pigmentforandringer i huden. En anti-age ansigtscreme kan hjælpe med at bekæmpe nogle af disse aldringstegn, da ingredienser som A-vitamin kan være med til at styrke hudens kollagen-dannelse og hjælpe med at fremme cellefornyelsen, så pigmentpletter bliver mindre synlige.

Har du fine linjer og rynker kan du derfor med fordel kigge efter en creme med ingredienser som A-vitamin/retinol og anitoxidanter som C-vitamin og E-vitamin, da de hjælper med at forebygge og stoppe skader og forandringer i huden. Samtidig kan det være en ide at bruge ansigtscreme med fugtgivende ingredienser, da hud har det med at blive mere tør med alderen, hvilket får rynker mm. til at være mere tydelige. En ingrediens som hyaluronsyre kan hjælpe med at få huden til at se mere ungdommelig ud, da huden bliver "fyldigere" af den store mængde fugt.

Hudens behov kan skifte

Kan du genkende noget af ovenstående? Hvis ja, kan du helt sikkert få gode resultater ved at vælge hudpleje særligt udviklet til din specifikke hudtype. Husk også, at du sagtens kan have en kombineret hudtype, der i perioder døjer med forskellige problemer. For eksempel kan en fedtet og uren hud sagtens blive dehydreret og tør i en periode, hvor den har brug for lidt ekstra særlig pleje. For årstider, vejrforhold, hormoner og hudplejerutiner kan alle have indflydelse på, hvordan huden har det.

Derfor bør du løbende mærke efter og holde øje med, hvordan din hud har det, så du kan give den korrekt pleje til hver en tid.

Hvilken ansigtscreme skal jeg vælge?

Serum og andre produkter som supplement til din ansigtscreme

De fleste ansigtscremer indeholder forskellige plejende ingredienser som afhjælper mange af de problemer, der oftest opstår hos de forskellige hudtyper. Men har du specifikke problemer, som du ikke synes, at din creme nødvendigvis afhjælper, kan du selv supplere med fx serum, ansigtsmasker, peeling eller ansigtsrens, som indeholder de rette aktive ingredienser til at dække din huds behov.

Solbeskyttelse til alle hudtyper

Vi anbefaler også, at du altid bruger en solcreme eller en ansigtscreme med solfaktor - hver dag, året rundt. For selv når det er overskyet, og du sidder inden for, kan du blive eksponeret for UV-stråling, der kan have såvel sundhedsskadelig som kosmetisk effekt på huden. Mange hudtilstande og hudproblemer kan nemlig blive forværret af sollys, så du kan få flere urenheder, mere sensitiv hud eller flere rynker pga. solen. Samtidig kan nogle ingredienser i hudpleje (fx A-vitamin og salicylsyre) gøre huden mere lysfølsom, så den hurtigere bliver skadet og forbrændt.

Der er derfor al mulig grund til at beskytte huden mod UV - også i hverdagen.

Skal man vælge én creme eller separat dagcreme og natcreme?

Der findes mange forskellige ansigtscremer - både i forhold til deres egenskaber, men også i forhold til, hvordan de bruges.

Du kan enten fx vælge at bruge en alsidig ansigtscreme, der kan bruges på alle tidspunkter af dagen, eller du kan gå efter en specifik dagcreme og natcreme, der hver indeholder forskellige ingredienser, der er tilpasset hudens behov på de gældende tidspunkter. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det handler mest om at finde en rutine, som du synes fungerer for dig.

Typisk vil en dagcreme være lidt indeholde ingredienser, der beskytter huden mod forurening og skade. Derfor vil en dagcreme typisk indeholde antioxidanter og solfilter (SPF), og så vil den have en lidt lettere tekstur, så den ikke fedter eller gør det svært at lægge makeup ovenpå.

Modsat vil en natcreme ofte have en lidt tykkere tekstur, og så vil den indeholde flere aktive ingredienser, der i løbet af natten får tid til at nære, pleje og trænge ind.

Vælger du at bruge samme creme morgen og aften, behøver du ikke investere i flere forskellige cremer - dog går du også glip af nogle af fordelene ved en tilpasset dag- og natrutine. Bruger du en enkelt creme, kan det derfor være en god ide at supplere med fx solcreme, serum, peel eller ansigtsmaske, så du er sikker på, at huden får den rette pleje og beskyttelse på alle tidspunkter af døgnet.

Hvordan skal man bruge en ansigtscreme?

Er du også i tvivl om, hvordan du rent faktisk bruger en ansigtscreme korrekt? Altså i hvilken rækkefølge, du skal påføre creme, serum, skintonic og solcreme? Så får du her vores lille hurtige guide til korrekt brug af ansigtspleje.

Rækkefølge af produkter til ansigtet

Uanset om du bruger én ansigtscreme, eller du bruger separat dag- og natcreme, er rutinen mere eller mindre den samme både morgen og aften:

 • Rens huden med et renseprodukt.
 • Brug eventuel skintonic, ansigtsmaske eller peeling-produkt umiddelbart efter rens.
 • Påfør serum på renset hud. Bruger du flere forskellige sera, skal du starte med de mest tyndtflydende (fx hyaluronsyre) og slutte med de mest cremede (fx azelainsyre) for at sikre den bedste indtrængning.
 • Påfør din ansigtscreme og eventuel øjencreme.
 • Bruger du en ansigtsolie, skal du påføre den efter serum og eventuel creme.
 • Påfør solcreme som sidste punkt i din hudplejerutine til dagstimerne, hvis ikke du anvender en ansigtscreme med solfaktor.
 • Læg først makeup efter din creme eller solcreme har haft tid til at tørre ordentligt ind.

Velplejet hud med den rigtige creme

Uanset hvilket hudtype og hvilke hudproblemer du har, kan du finde den helt rigtige hudplejerutine til lige netop din hud. Du skal bare prøve dig frem med forskellige produkter for at finde ud af, hvad der er den bedste ansigtscreme til dig. Du kan altid supplere med andre produkter som serum, masker og peeling-produkter, så du opnår den helt perfekte hudplejerutine, der giver din hud, hvad den har brug for lige nu.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...