Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan passer du på huden og håret i sommersolen

Lær hvordan du bruger cremer, shampoo og makeup med SPF til at beskytte dig og din familie mod solen.

Sådan passer du på huden og håret i sommersolen

Er du typen, der konstant smører sig ind i solcreme, så snart urene sættes til sommertid? Eller kommer du først i tanke om det med solcreme efter en hel dag i solen, når du har samme røde kulør som en kogt hummer?

Vi kender det alle sammen - det er ikke altid lige en prioritet at bruge SPF, og det virker ekstra besværligt og omstændigt, hvis du bruger makeup.

Men faktisk kan du ret let få sneget solbeskyttelse ind i din hverdagsrutine, så du er dækket godt ind. Her kan du læse vores guide til solbeskyttelse fra top til tå!

UVA og UVB - kort fortalt

Der findes to typer UV-stråling, som påvirker din hud, når den eksponeres for sollys. Her får du et hurtigt overblik over dem, og en forklaring på, hvorfor du skal kigge efter en bredspektret solcreme, der beskytter dig mod begge.

UVA-stråler er de stråler, der påvirker din huds udseende på længere sigt. Det vil sige, at det er disse stråler, der forårsager rynker, tør hud, pigmentpletter og andre aldringstegn. UVA-stråler kan også forårsage hud- og modermærkekræft. Disse stråler stoppes ikke af vinduesglas, skyer osv., så selvom du sidder indenfor eller kører bil, bliver du stadig påvirket af UVA. Vil du derfor beskytte huden mod UVA-stråler, bør du altså også anvende en form for SPF i hverdagen - også selvom du ikke sidder ude i direkte sollys.

UVB-stråler er stærkere og trænger dybere ned i huden, og er derfor i højere grad med til at forårsage solbrændthed og solskoldning. Ved høj eksponering for UVB-stråling øges risikoen for den mere aggressive modermærkekræft, og derfor er det ekstra vigtigt at beskytte dig selv mod UVB. Disse stråler blokeres dog af vinduesglas, så du ikke bliver udsat for UVB ved at sidde ved et vindue, ligesom det er tilfældet med UVA.

De to typer stråling påvirker altså din hud på forskellige måder og forskellige tidspunkter, og begge kan desværre forårsage hudkræft. Derfor er det vigtigt at beskytte dig selv for de to typer stråling - heldigvis inkluderer de fleste solcremer herhjemme både UVA- og UVB-filter, så du er godt beskyttet.

Hvad er SPF?

Når du vælger en solcreme, skal du også bestemme dig for, hvor høj en SPF du ønsker. Men hvad betyder det egentlig?

SPF beskriver cremens solbeskyttelsesfaktor (på engelsk ”Sun Protection Factor”). Den indikerer, hvor meget længere det vil tage solens UV-stråler at gøre din hud rød med solcreme på i forhold til uden beskyttelse. Hvis du bruger en solcreme med SPF 30, vil det altså tage dig 30 gange så lang tid at blive forbrændt, end hvis du ikke havde solbeskyttelse på.

Skal du tilbringe meget tid i solen, kan det derfor være en god ide at vælge en solcreme med høj solbeskyttelsesfaktor, så du er bedre beskyttet i længere tid. Tilbringer du derimod det meste af dagen indenfor og kun er ude i solen i kortere perioder – fx for at gå tur med hunden, cykle eller køre til arbejde, kan det være nok med en creme med lavere solbeskyttelse – fx SPF 15.

Gode råd

Lige gyldigt hvor god en solcreme er, dur den kun, hvis du bruger den korrekt. Sørg altid for at bruge nok til at dække hele området, så der ikke er bare pletter rundt omkring på kroppen, hvor du ikke fik smurt nok på. En god tommelfingerregel er, at du skal bruge mindst en håndfuld solcreme til hele kroppen. Det svarer til ca. 1 tsk. pr. kropsdel - dvs. 1 tsk. til ansigtet, 1 tsk. pr. ben osv.

Husk også at smøre ørerne ind! De bliver tit overset, men det er faktisk et af de steder, der er mest eksponeret for solen.

Tip: Glem ikke at bruge solcreme på ryggen! Med en ”back tan applicator” som denne fra b.tan, kan du selv komme solcreme, bodylotion eller selvbruner på ryggen! Det er et virkeligt godt køb til dig, der fx bor selv, og ikke helt kan nå alle steder på ryggen.

Du bør påføre ny solcreme flere gange i løbet af dagen. Synes du, det er svært at gøre, når du har makeup på, kan du med fordel bruge makeup med SPF oven på din solcreme/dagcreme med SPF, som du så kan lave touch-ups med og dermed påføre ny beskyttelse.

OBS: Bruger du ansigtsprodukter med retinol (bruges ofte i antiage-produkter), med AHA (frugtsyre) eller BHA (salicylsyre) - der begge ofte findes i peeling-produkter, skal du være særligt opmærksom på solens stråler. Disse ingredienser er nemlig med til at gøre huden ekstra sensitiv over for sol, så du hurtigere kan blive forbrændt. Det samme gælder for visse lægemidler, der kan øge hudens lysfølsomhed. Sørg derfor for at bruge en god solcreme med høj solfaktor, og brug evt. kun de andre produkter om aftenen.

Sådan skal du opbevare din solcreme

Vidste du, at en solcreme er følsom over for sine omgivelser?

Solcreme kan nemlig ikke lide i direkte sol eller høje temperaturer, når den er i flasken. Lad derfor ikke solcremen stå fremme på stranden, på badeværelset eller i bilen. De høje temperaturer kan nemlig være med til at mindske cremens holdbarhed og virkning. Er du på stranden kan du med fordel opbevare din solcreme i køletasken eller pakket godt væk i skyggen – så er den også dejligt kølende.

Husk at tjekke holdbarheden på din solcreme. Som udgangspunkt kan din solcreme kun holde omtrent et år – det vil sige, at du ikke kan være sikker på, at den flaske fra sidste sommer stadig virker. Du kan risikere en ret slem forbrænding, hvis du først på sæsonen slipper vinterhuden fri i solskinnet med en gammel solcreme. Så er du i tvivl om, hvorvidt den stadig dur, bør du smide den ud og købe en ny for en sikkerheds skyld.

Sådan passer du på huden og håret i sommersolen

Forskellige typer solbeskyttelse

Der findes et hav af forskellige typer solbeskyttelse, der alle virker på forskellige måder og kan bruges til forskellige behov. Når du vælger solbeskyttelse, skal du tænke på hvilken situation, du skal bruge den i, og hvor meget beskyttelse, du forventer af den. Her kan du se nogle af vores yndlingsprodukter, der kan beskytte dig mod skoldning.

Allround creme til hele kroppen

En god allround solcreme kan bruges i alle situationer og over alt på kroppen. Så er du altid garanteret beskyttelse uanset hvad. Der findes et hav af forskellige typer på markedet - både som creme, olie, spray og roll-on.

Vi kan rigtig godt lide solcremen fra Rønsbøl, der kan bruges af hele familien. Den er nemlig helt uden parfume og indeholder også hyaluronsyre, der er med til at holde huden fugtet og plejet, mens du er i solen. Det er da win-win!

Tilbringer du og familien meget tid i vandet eller dyrker sport i solen, er det en god ide at vælge en vandfast solcreme. Den holder bedre, når den eksponeres for vand og sved. Dog skal du huske at påføre cremen igen efter kontakt med vand for optimal beskyttelse. Prøv for eksempel denne solspray fra Garnier til ekstra sensitiv hud. Den er hypoallergenisk og er skabt specifikt til børn, så du er 100% sikker på, at den er god for dine små og dig selv.

Derma er allerede en dansk klassiker for hele familien. Brug for eksempel også denne Derma Kids Sun Lotion, der er Svanemærket og anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

Prøv kult-solcremen over dem alle! P20 Riemann er ikke uden grund blevet et kæmpe hit. Den er nemlig helt uden uønsket kemi og hormonforstyrrende stoffer. Oveni er den også langtidsbeskyttende i op til 10 timer, og kan holde op til 80 min. i vand! Det er altså den perfekte solcreme for hele familien, når der skal tilbringes tid i solen og vandet til sommer.

Ansigtscreme med solfaktor

Selv når du ikke solbader, kan det være en rigtig god ide at bruge solcreme – særligt i ansigtet, der er eksponeret for sollys hele tiden - også når du sidder ved et vindue på kontoret eller i bilen. Ved at bruge en god solcreme i ansigtet kan du også være med til at forebygge nogle af de aldringstegn, solskader kan medføre. Vælg for eksempel en solcreme, der er specifikt udviklet til ansigtet, så den ikke fedter eller stopper porerne til. Brug den under din makeup, eller hav den med og påfør lidt i løbet af dagen.

Hos NiceHair har vi en lang række lækre solcremer til ansigtet, som du sagtens kan bruge under din makeup.

Skal du ikke være så meget i solen, kan du også bruge en dagcreme med SPF. Så er du dækket ekstra ind - også i vintermånederne, hvor der stadig er skadelige stråler.

Solcreme til sensitive hudtyper

Har du sart hud eller hudlidelser som rosacea, eksem, psoriasis, slem akne osv., kan det være ekstra vigtigt at beskytte huden mod solen. Men måske du har oplevet, at nogle solcremer er lidt for skrappe ved din hud?

Er det et problem for dig, kan du prøve solcremer, der er særligt udviklet til sensitiv hud. Nogle af disse cremer har et fysisk solfilter med zinkoxid fremfor et kemisk filter og virker dermed mindre irriterende for huden. Tidligere har disse typer cremer ofte været svære at smøre ud og har efterladt en hvid hinde på huden. Men der er kommet nogle virkelig gode solcremer på markedet, som slet ikke giver dig de problemer.

Prøv for eksempel denne fra Dermalogica, der giver dig et fysisk solfilter, men som samtidig bare smelter ind i huden uden at efterlade solfilm på huden. Den beskytter dig mod både UVA og UVB og ovenikøbet også for blåt lys fra computerskærme, mobiltelefoner og fjernsyn.

Her får du et par andre gode bud på solbeskyttelse til sarte hudtyper:

Får du medicin eller lignende for dine hudproblemer, er det rigtigt vigtigt at læse indlægssedlerne dertil, da visse lægemidler kan gøre din hud mere lysfølsom, og det derfor er særligt nødvendigt at skåne huden for solstråling.

Makeup med solfaktor

Selvom du bruger makeup, kan du stadig beskytte dig ekstra mod solen ved at bruge produkter med SPF. Vælg for eksempel en foundation eller pudder med SPF, som du kan lægge oven på en solcreme eller dagcreme med solfaktor. Du er ikke helt dækket ind til solens skarpe stråler ved udelukkende at bruge denne type makeup, men det er et godt supplement, der giver lidt ekstra beskyttelse på dage, hvor du ikke er så meget i solen.

Vi har selvfølgelig en lang række forskellige brands, der har makeup med SPF - helt op til faktor 50+. Du kan se nogle af produkterne fra blandt andre Jane Iredale, Estée Lauder, Clinique og Max Factor her: Makeup med SPF15.

Beskyt læber, øjenlåg, ar og tatoveringer

Pas på steder med ekstra sart eller tynd hud, der hurtigt kan blive rød og irriteret af solen. Det gælder især dine læber, der kan blive forbrændte og tørre meget ud i den skarpe sol og saltvand. Med en læbepomade med SPF kan du både fugte og beskytte læberne. Du kan også få læbestifter og farvede læbepomader med SPF, så du kan beskytte læberne med stil og kulør. Vi har et udvalg af læbepomader med SPF, der både beskytter og plejer.

Her kan du se et par af vores favoritter:

Har du nye ar eller nye tatoveringer er det vigtigt, at du passer ekstra godt på huden i de områder. Her er huden nemlig helt ”ny” og sart, så den hurtigere bliver skoldet. Bliver du forbrændt de steder, kan det også medvirke til, at helingen ikke bliver lige så hurtig eller pæn, og du står tilbage med et mere tydeligt ar.

Til disse områder kan en solstift være et super godt valg. Den er let at påføre ret præcist på mindre områder, og den lidt federe creme beskytter godt i længere tid, så du er godt dækket ind.

Brug for eksempel denne solstift fra Meraki. Den kan anvendes på hele kroppen – og så er den ovenikøbet helt uden parfume og er Svanemærket.

Sådan passer du på huden og håret i sommersolen

Beskyt hår og hovedbund

Sol, saltvand og klor tærer på hår og hud i sommermånederne og gør det tørt og misfarvet. Pas på lokkerne og hovedbunden ved at bruge en hat og ved at bruge produkter, der indeholder både UV-filter og neutraliserer rester fra klor- og saltvand.

Prøv nogle af vore mange skønne produkter, der plejer og beskytter dit hår fra top til bund i sommersolen:

Bliver din hovedbund forbrændt kan du ligesom med resten af kroppen bruge en after sun eller aloe vera-creme (læs mere nedenfor). Det kan være med til at lette den brændende fornemmelse. Begynder hovedbunden efter nogle dage at skalle, kan du bruge en mild hårbundsscrub til at løsne de tørre hudflager og mindske kløe. Vi elsker disse scrubs fra Kérastase eller Innersense, der giver din hovedbund lidt ekstra kærlighed.

Efter du har været i solen

Har du været i solen, er det vigtigt, at du tilfører en masse fugt til den dehydrerede hud. Så sørg for at få smurt hele kroppen ind i en lækker creme, der fugter og plejer.

Tip: Brug eventuelt en creme eller serum med hyaluronsyre, der er med til at give din hud et ekstra fugt-boost. Påfører du et serum, bør du bruge en creme ovenpå, så fugten ”lukkes inde” og kan gøre sit arbejde.

Er skaden sket, og du er blevet forbrændt, kan du bruge en after sun eller aloe vera-creme, der har en kølende effekt på huden og er med til at dæmpe irritation og rødme.

Soleksem:
Har du problemer med soleksem - altså udslæt, knopper og urenheder, der kommer frem, når du har opholdt dig i solen, er det endnu mere vigtigt, at du bruger solcreme og beskytter dig selv mod direkte sollys. Brug for eksempel E-vitamin dråber som denne fra RAZspa i din dagcreme. De kan være med til at styrke din huds forsvar mod cellenedbrydning og skader fra UV-stråling. Har soleksemen allerede vist sig, kan du bruge en beroligende repair creme som den her i stedet for natcreme på din forbrændte og irriterede hud.

Forebyggelse og beskyttelse

Selvom det måske virker som lidt et kedeligt råd, er forebyggelse det bedste middel for at undgå forbrænding og aldringstegn. Pas på med at være for meget i solen, dæk dig til og prøv for så vidt muligt at undgå at blive rød – solskoldning er både usundt og kan være smertefuldt. Selvom du bruger solcreme og holder dig i skyggen, skal du alligevel nok få en lækker solbrun glød.

Synes du ikke, du har den helt rigtige kulør, kan du altid supplere med en selvbruner – det er et meget sundere alternativ for din hud, og du kan selv justere hvor solbrun, du vil se ud.

Gå på opdagelse på vores hjemmeside, hvor du finder en lang række produkter inden for solbeskyttelse, så du altid er forberedt til solrige dage.

Har du gode erfaringer med solbeskyttelse eller spørgsmål dertil, kan du blive en del af vores Facebook-fællesskab, "NiceHair & Me". Her kan du sammen med andre beauty-elskere dele tips og ideer til forskellige skønhedsrelaterede emner. Vi håber, du vil være med!

Pas på dig selv i solen og nyd sommeren!

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...