Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

VILDE 99 KR. TILBUD | KLIK HER

0
Dage
0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Stop uren hud på ryggen

Det er ikke kun ansigtet, der kan blive ramt af mange urenheder og bumser. Der kan nemlig opstå urenhed hud på hele kroppen, og særligt ryggen er ofte et sted, hvor mange oplever urenheder. Men hvad er grunden til, at bumserne på ryggen opstår, og hvad kan du gøre ved det?

Stop uren hud på ryggen

Kan man få uren hud på kroppen?

Har du tendens til fedtet og uren hud, vil du nok ofte opleve, at urenhederne er centreret i T-zonen – altså omkring pande, næse og hage – hvor huden har tendens til at være mest fedtet. Men dermed ikke sagt, at du ikke kan opleve bumser på kinderne, nakken, ørerne, brystet eller kroppen. Det er nemlig meget almindeligt, at have urenheder andre steder end i ansigtet.

Mange er særligt generet af uren hud på ryggen, på ballerne og på benene. Men modsat ansigtet er det dog ofte lettere at skjule det på disse steder, men det kan stadig være til stor gene for dem, der lider af kropsakne.

Hvorfor får jeg knopper og bumser på ryggen?

Hele kroppen er dækket af hud, der er fyldt med porer og talgkirtler. Ligesom i ansigtet kan disse porer blive tilstoppede, hvis der er for meget talg og døde hudceller i området. Det er det, der leder til hudorme, og går der betændelse i, kan det blive til bumser.

Ofte opstår bumser som en reaktion på hormonelle forandringer, der kommer i forbindelse med teenagealderen, graviditet eller overgangsalder. Akne og uren hud i ansigtet skyldes også ofte fedtet hud, men kropsakne er anderledes. Det opstår nemlig ikke nødvendigvis fordi, du har særligt fedtet hud, ligesom at du godt kan have uren hud på ryggen eller kroppen uden at have bumser i ansigtet.

Nogle steder har flere talgkirtler og dermed også større tendens til producere mere talg end andre områder på kroppen. Derfor vil de være særligt udsatte ift. bumser - fx ryggen, brystet og balderne. Disse steder er ofte også steder, hvor vi sveder meget eller går med stramt tøj, tasker mm., og som derfor bliver udsat for både fugt, bakterier og friktion. Det kan være skyld i din urene hud på kroppen, da kombinationen sammen med manglen af luft omkring huden forværrer situationen. Sørg derfor for at undgå stramt eller fugtigt tøj, hvis du har tendens til uren hud på kroppen. Det betyder for eksempel, at du ikke bør gå rundt i svedigt træningstøj eller badetøj længere end højst nødvendigt.

Du bør også overveje, om din hud kommer i kontakt med produkter, der kan forværre din urene hud på ryggen og kroppen, uden at du er klar over det. Bruger du f.eks. for fede cremer på kroppen, risikerer du, at du tilstopper porerne, og der kan opstå bumser. Det samme gør sig gældende for andre meget olieholdige eller "fede" produkter som hårplejeprodukter. Hvis du bruger balsam eller hårkur, kan det lægge sig på huden og tilstoppe porerne på din ryg, ligesom at eventuelle duftstoffer i produkterne kan irritere huden og forværre urenheder. Sørg derfor for at skylle kroppen grundigt, efter du har været i bad og vasket hår, så du ikke efterlader produktrester på huden.

Hvordan slipper man af med uren hud på ryggen?

Et godt tip til dig med uren hud på kroppen er – ligesom med ansigtet – at holde huden ren og beskyttet mod bakterier. Husk derfor at vaske dine håndklæder, sengetøj og tøj ofte, så du ikke skaber større grobund for bakterier.

Det er også vigtigt at huden får luft og holdes tør. Undgå for eksempel at bruge for meget tid i svedigt træningstøj eller gå i meget stramt, varmt tøj. Det giver ikke huden så meget luft og kan lede til flere urenheder.

Samme behandling mod uren hud til ansigt og krop

Ligesom ved akne eller uren hud i ansigtet handler det ved bumser på ryggen og kroppen også om at eksfoliere huden nænsomt og behandle den med de rigtige produkter.

Vælg derfor bl.a. produkter med salicylsyre - fx en bodywash for at fjerne overskydende talg fra kroppen, og brug også gerne andre produkter, der indeholder bakteriebekæmpende ingredienser, såsom tea tree oil.

Sørg for at rense og vaske ryggen eller det bumseramte område grundigt, men pas på med ikke at være alt for hårdhændet med huden, da det blot kan lede til flere urenheder. Brug gerne en bodyscrub til at fjerne døde hudceller, men vær forsigtig med ikke at skrubbe alt for hårdt, så du irriterer huden.

Undgå bumser på ryggen - vælg den rette creme

Selvom du har problemer med uren hud er det dog stadig vigtigt, at du bruger en bodylotion, da du ved at udtørre huden kan forårsage urenheder alligevel. Det skyldes nemlig, at tør hud begynder at producere mere talg, og du derved kan få en overproduktion, som kan lede til, at du får bumser.

Døjer du med uren hud på ryggen eller andre steder på kroppen, bør du derfor passe på med at bruge meget fede cremer udviklet til tør hud - for eksempel olier, balms eller body butters. Brug i stedet body lotions og body milks, der har en lettere konsistens.

Ingredienser som tea tree oil, salicylcyre og A-vitamin bruges ofte i ansigtspleje til at behandle bumser, men de kan også findes i bodylotions og andre kropsplejeprodukter, som dermed kan afhjælpe problemer med uren hud på kroppen. Med disse ingredienser peeles området nænsomt for døde hudceller, og produkterne renser hudens porer for ophobet talg, samtidig med at de plejer huden, så der ikke opstår uren hud på ryggen eller andre steder på kroppen.

Sådan smører du selv ryggen ind i creme

Hvis du bøvler du med uren hud på ryggen og har svært ved at få fordelt kropsrens og creme på ryggen, kan du bruge back applicator. De er egentlig udviklet til at smøre selvbruner på ryggen, men de fungerer også rigtigt godt til at fordele andre produkter, som det er vigtigt bliver smurt godt ind: fx solcreme og produkter til at bekæmpe kropsakne.

Sådan kommer du du af med uren hud på ryggen

Uanset om din urene hud findes i ansigtet eller på kroppen, kan det være til stor gene og kan være meget smertefuldt. Men der er heldigvis masser af ting du kan gøre for at forbedre din hud derhjemme:

  • Du kan forbedre uren hud på ryggen ved at sørge for at have god hygiejne så du sikrer, at ikke får uren hud pga. sved, bakterier og stramt tøj.
  • Du kan anvende de rette produkter og ingredienser til din hudtype og dine hudproblemer, så du bekæmper årsagen til dine bumser på ryggen.
  • Du kan undgå mange problemer med bumser på ryggen ved at holde dig fra fede cremer og produktrester, som kan irritere huden og tilstoppe porerne.
  • Du kan tale med din læge om eventuel medicinsk behandling for de hormonelle ubalancer, der kan være årsag til de mange urenheder.
  • Du kan bruge mange af de samme ingredienser og principper til at bekæmpe uren hud på ryggen som anvendes til urenheder i ansigtet.
  • Du kan læse meget mere om akne og uren hud i vores andre artikler, så du får mere inspiration og vejledning til behandling af dine bumser på ryggen og resten af kroppen.
Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...