Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

VILDE 99 KR. TILBUD | KLIK HER

0
Dage
0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan undgår du tørre hænder!

Træt af tørre og sprukne hænder? Så læs med her, hvor du får en guide til at pleje og forebygge tør og sart hud på hænderne.

Sådan undgår du tørre hænder!

Årsager til tørre hænder

Der kan være mange årsager til, at du får tørre hænder. I bund og grund handler det (ligesom ved tør hud på andre steder af kroppen og i ansigtet) ofte om, at hudens barriere har taget skade, så huden har sværere ved at holde på fugten og beskytte mod eksterne faktorer. Det kan resultere i tørre, røde og sprukne hænder.

Har du generelt problemer med tør hud i ansigtet eller på kroppen, kan det bl.a. skyldes et problem med at producere nok lipider eller ceramider. Det er de fedtsyrer, der udgør størstedelen af hudens barriere.

Døjer du meget med tør hud på hænder eller andre steder på kroppen, er det derfor ofte en ide at anvende en god fed creme flere gange dagligt, for at sikre at huden beskyttes.

Men der er mange forskellige ting, der kan være årsag til det barriereproblem, og som derfor kan være skyld i, at du får tørre hænder.

Hyppig håndvask

Noget af det, der udtørrer huden allermest, er hyppig vask af hænderne og brug af håndsprit. Vand og sæbe kan nemlig være med til at opløse de lipider, der er med til at danne en beskyttende barriere for huden. Derfor kan det være en ide ikke at vaske eller spritte hænderne unødigt meget af (selvfølgelig uden at gå på kompromis med hygiejne).

Sørg også for at få vasket sæben ordentlig af, så der ikke sidder sæberester tilbage på huden. Det kan irritere og lede til kløe og irritation.

Du kan også vælge en skånsom sæbe, for eksempel uden parfume, da det kan virke irriterende eller yderligere udtørrende på allerede tørre og sprukne hænder.

Varmt vand

Når du bader eller vasker hænder, kan det også være en ide at bruge lunkent vand og skære ned på længden af deraf. Lange, varme bade kan nemlig udtørre og irritere huden, da det varme vand kan forårsage skade på de celler og fedtsyrer, der ligger i hudens yderste lag, og som beskytter mod bl.a. fugttab.

Varmt vand kan også fremme kløe og hudlidelser som eksem, der ligeledes kan forårsage tør hud og små rifter i hænderne. Derfor kan det være en ide at bruge lunkent eller koldt vand, når du bader eller vasker dine hænder.

Kontakt med rengøringsmidler

Skrappe kemikalier i rengøringsmiddel og lignende kan genere og udtørre huden, så du efterlades med irriteret hud og sviende hænder. Derfor kan det være en god ide at anvende gummihandsker, når du gør rent eller håndterer produkter med skrappe ingredienser eller kemikalier.

Tør luft

Tør luft og kulde kan forværre problemer med tør hud. Derfor er det også ofte om vinteren, at vi døjer mere med tørre hænder, tørre læber og generelt tør hud. Derfor bør du i vinterhalvåret sørge for at tilføre ekstra fugt til din hudplejerutine og for at smøre hænderne i en fugtgivende creme.

Døjer du meget med tør hud kan du også overveje at anskaffe dig en luftfugter, der hjælper med at gøre luften i dit hjem mindre tør, for at undgå, at din hud og hænder udtørrer.

Sådan undgår du tørre hænder!

Tips til at undgå tør hud på hænderne

Uanset, om du vil undgå tørre hænder eller bekæmpe eksisterende tør hud på hænderne, er der masser af små ting, du kan gøre for at få bløde hænder.

Tilfør masser af fedtstof

En af de bedste måder at beskytte hænderne er ved jævnligt at smøre dem ind i en god håndcreme - gerne hver gang du har vasket hænder. Du kan få ekstra fugt ved at smøre hænderne ind, mens hænderne endnu er lidt fugtige. Det holder fugten inde, så der går længere tid, før det fordamper.

Kan du ikke lide en fed håndcreme i dagtimerne, kan du her i stedet gå efter en let og plejende håndcreme, der trænger hurtigt ind og ikke fedter eller klistrer. Om aftenen kan du så give dine hænder mere næring og pleje ved at smøre dem ind i en ekstra fed håndcreme og efterfølgende tage et par tynde bomuldshandsker ovenpå og beholde dem på et stykke tid eller eventuelt natten over. Det efterlader hænderne bløde og fugtede, så du kan holde røde hænder og tør hud væk.

Kig blandt andet efter håndcreme med ingredienser som glycerin, sheasmør, carbamid, panthenol (B5) og aloe vera, som beroliger og reparerer huden og efterlader hænderne bløde og fugtede.

Vælg en fugtgivende sæbe

Oplever du, at dine hænder ofte tørrer ud efter vask, kan du med fordel vælge en mild sæbe eller fugtgivende håndsæbe, så du ved hver vask giver dine hænder de bedste forudsætninger.

Bruger du håndsprit kan du også se efter en udgave, der har flere fugtgivende ingredienser, så dine hænder ikke tørrer ud på samme måde som ved andre mere skrappe formler.

Brug handsker

Er hænderne våde og i kontakt med rengøringsmidler, er der større chance for, at de bliver irriterede eller tørrer ud. Derfor er det en god ide at bruge gummihandsker, når du gør rent og vasker op, så du undgår at hænderne udsættes for unødig vand og kemikalier, der kan irritere eller skade huden, så du får tørre eller revnede hænder.

Er huden på dine hænder meget sensitiv, kan du også bruge gummihandsker, når du håndterer madvarer som chili, citron, eddike mm., som ellers kan give sviende hænder.

Pas på kulde

Dæk dig selv og de områder, der har det med at tørre ud, godt ind i kolde måneder ved hjælp af beklædning som handsker, halstørklæde osv.

Du kan også med fordel smøre hænderne, løberne og kinderne godt ind i fed creme, inden du går ud i det kolde vejr. Det kan hjælpe med at beskytte huden mod kulde og fugttab.

Eksfolier nænsomt

Har du tør hud på hænderne, der måske også revner eller skaller lidt? Så kan man have en tendens til at prøve at eksfoliere huden meget for at komme af med tør, trist og død hud. Men du skal være forsigtig med dette, da det kan irritere huden unødigt og lede til flere problemer med skade på hudens barriere, så du blot efterlades med mere irriterede og tørre hænder.

Vær derfor nænsom med eksfoliering af hænderne, hvis du bruger en bodyscrub eller lignende produkt.

Det er også en ide at duppe hænderne tørre fremfor at gnubbe dem i et håndklæde. På den måde beskytter du hænderne mod irritation og friktion, der kan lede til flere problemer.

Beskyt mod solen

Selvom man måske ikke lige tænker over det, er det en rigtig god ide, at beskytte hænderne mod UV-stråling fra solen. For ligesom resten af kroppen kan huden på hænderne også blive forbrændt og få solskade. Det kan lede til både aldringstegn som pigmentpletter og rynker såvel som til udtørring af huden. Derfor er det en god ide at bruge solcreme på hænderne, når du er udenfor. Du kan også vælge en håndcreme med SPF, så du på den måde kan pleje hænderne, samtidig med at du beskytter dem mod de skadelige stråler.

Sådan undgår du tørre hænder!

Undgå tørre hænder

Når du vil forebygge tørre hænder eller pleje allerede udtørret hud, er det vigtigt, at du bruger de rette plejende produkter. Du finder selvfølgelig en masse skønne produkter til at give dine hænder den pleje, fugt og næring, de har brug for.

Husk også, at du kan finde produkter til at pleje andre områder på kroppen, der har tendens til at blive meget tørre, såsom læber, fødder, ben og ansigt. Du finder vores store udvalg af hudpleje til hele kroppen her.

Døjer du med tør hud andre steder på kroppen? Læs mere her, hvor du får tips til at pleje tørre ben og tips til at pleje tør hud i ansigtet.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...