Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

25% PÅ HÅRPLEJE OG HUDPLEJE VED KØB FOR MIN. 119KR.* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Træt af tørt hår? Få svar på alle dine spørgsmål om hårkure

Et smukt og velplejet hår er noget, de fleste af os stræber efter. Men nogle gange kan vores hår blive tørt, kedeligt og glansløst. En god hårkur til tørt hår kan være redningen på mange hårproblemer og kan give selv skadet hår masser af fugt, næring og beskyttelse, der blødgør håret og gør det glansfuldt igen.

Læs videre, når vi besvarer nogle af de mest hyppige spørgsmål omkring brug af hårkur.

Træt af tørt hår? Få svar på alle dine spørgsmål om hårkure

Hvordan virker en hårkur?

En hårkur virker ved at tilføre håret dybdegående fugt, næring og pleje. Der findes mange forskellige typer hårkure, der hjælper på en række forskellige hårproblemer og hårtyper, så du kan finde det helt rette produkt til lige netop dine lokker.

En hårkur kan blandt andet hjælpe med at:

  • Give håret intens fugt og næring
  • Styrke dit hår
  • Tilføre håret glans
  • Blødgøre håret og forebygge spaltede spidser og kruset hår
  • Gøre tykt hår lettere at rede ud
  • Reparere skadet hår

Forskellige hårkure indeholder forskellige ingredienser, der hjælper med at pleje og fugte håret på flere måder - alt efter hvor skadet, tørt, tykt eller tyndt det er. Derfor bør du altid vælge en hårkur særligt udviklet til din specifikke hårtype eller det problem, du ønsker at behandle - f.eks. tørt, skrøbeligt eller farvet hår.

 

Hvornår skal hårkur i håret?

Måske har du faktisk i årevis brugt din hårkur helt forkert uden at vide det. For mange tror fejlagtigt, at den skal i håret som det sidste trin efter shampoo og balsam. Men det er en forkert rækkefølge.

En hårkur bør som udgangspunkt altid påføres i nyvasket, håndklædetørt hår. Det skyldes, at hårvask hjælper med at åbne hårstråene. Når dette sker, er det lettere for hårkuren at trænge ind i håret og tilføre alle dens plejende og nærende ingredienser. Derfor er det også vigtigt, at du lader hårkuren virke et stykke tid i fugtigt hår, før du skyller håret igen, så kuren får tid til at virke.

Det kan være en god ide kun at påføre hårkur i hårets længder - det vil sige at undgå at komme det op omkring hårrødderne. Det kan nemlig få håret til at klaske sammen og virke fedtet.

Slut altid af med en conditioner efter hårkuren. Balsam lukker hårstråene, så næringen og fugten fra hårkuren lukkes inde, og gør samtidig håret blødt og medgørligt. Sørg for at skylle håret grundigt, så der ikke sidder balsamrester i efterfølgende, da det tynger håret og kan få det til at se fedtet ud.

Vil du gøre håret skinnende og giver en sund hårvækst, kan du med fordel bruge en leave in creme eller hårolie. Produkter som disse plejer, blødgør og beskytter håret mod f.eks. varme fra stylingtools og får selv det mest slidte hår til at fremstå glansfuldt og sundt.

Vi anbefaler generelt, at du bruger en hårkur en gang om ugen, men er dit hår meget tørt eller skadet, kan du bruge en kur oftere, så du får sundt og silkeblødt hår.

Hvor længe skal hårkur sidde i håret?

Følg altid det specifikke produkts anvisninger ift. virketid, da der kan være stor forskel fra den ene hårkur til den anden. Hvor længe en hårkur skal sidde i håret afhænger nemlig meget af kurens ingredienser, formål og egenskaber. Hvis en hårkur er udviklet til at sidde i håret i 20 min., men du allerede vasker den ud efter 5 min., når den slet ikke at trænge ind, og du vil derfor ikke få noget ud af produktet. Derfor bør du følge anvisningen på produktet for at opnå den rette pleje og et sundere hår.

Træt af tørt hår? Få svar på alle dine spørgsmål om hårkure

Kan man bruge hårkur i tørt hår?

Har du problemer med tørt tørt eller slidt hår, er det måske fristende at bruge en plejende hårkur i helt tørt hår - altså hår, der ikke er vasket - for at give det en masse fugt. Men faktisk kan det gøre det sværere for håret, at optage de nærende ingredienser, da hårtrået er "lukket". Vådt hår er åbent og gør det derfor muligt for de plejende ingredienser at trænge ind i håret i stedet for bare at lægge sig uden på hårstråene. Derfor får du mest ud af din hårkur til tørt hår, hvis du bruger den efter du har vasket håret, og inden du bruger balsam.

 

Er det godt at sove med hårkur?

Selvom det kan være fristende at lade hårkuren virke natten over, anbefales det som udgangspunkt ikke at sove med hårkur i håret. Mange hårkure er udviklet til at virke i en bestemt tid, og efterlader du dem i håret for længe, kan det resultere i en overmætning af proteiner eller olier. Dette kan tynge håret og gøre det fedtet og svært at style.

Tørrer håret, mens du har hårkur i, kan nogle produkter også gøre håret stift, og ved samtidig at ligge på det, kan håret potentielt knække eller tage skade. Derfor bør du være forsigtig med at sove med hårkur i håret, hvis du ikke ved, hvordan den tørrer ind.

Det er også vigtigt at huske på, at nogle ingredienser kan virke irriterende på huden, hvis den eksponeres for dem over længere tid. Har du sensitiv hud, bør du for en sikkerheds skyld være forsigtig med at lade skønhedsprodukter sidde på huden eller i håret længere end anvist.

Der findes dog nogle hårkure, som er specifikt udviklet eller anbefalet til at blive brugt natten over, og hvor det ikke burde give gener eller problemer for hud og hår.

Vi anbefaler derfor, at du følger anvisningerne på din hårkur, så du bruger den sådan, som den er beregnet, og du er garanteret det absolut bedste resultat.

 

Er der forskel på hårkur og hårmaske/hair mask?

Inden for beauty-verdenen er der rigtigt mange forskellige termer, og det kan være svært at finde hoved og hale i dem. Hårkur og hårmaske er faktisk to forskellige ord for samme produkt. Hårmaske kommer af det engelske begreb hair mask, og en gang i mellem bliver den direkte oversættelse deraf brugt. Derfor skal du ikke tænke for meget over, om du vælger et produkt, der hedder det ene eller det andet - fokusér i stedet på, om produktet er egnet til din hårtype eller hårproblem.

Hvordan vælger man den rette hårkur?

Den bedste hårkur til dit hår, er den, du får brugt. Får du ikke anvendt en hårkur, der skal sidde i håret i 20 min., er det dermed ikke den rigtige hårkur til dig. Vælg derfor en hårkur, som du kan overskue at anvende, og som samtidig styrker håret eller giver den korrekte pleje til lige netop dine lokker.

Find en hårkur til din hårtype

Uanset, om du er ude efter en blødgørende hårkur eller en genopbyggende hårmaske, der hjælper med at styrke dit skadede hår, kan du her på siden finde det helt rette produkt til dine lokker.

Hos NiceHair finder du nemlig en lang række af fantastiske hårkure til alle hårtyper samt -problemer og i forskellige prisklasser, så du styrke håret og give det den rette pleje.

Se en del af vores store udvalg til blandt andet disse hårtyper og hårproblemer:

Vil du have mere inspiration til, hvordan du opnår sundt og glansfuldt hår? Så læs mere om hårpleje i nogle af vores artikler som Hvordan redder man ekstremt tørt hår?, Knækket og skrøbeligt hår? Sådan får du sundt hår igen og Sådan får du sundere og mere glansfuldt hår!.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Søg i blogindlæg

Nyeste indlæg

Uundgåelige nyheder i september

Har du set de skønne nye produkter og brands, som vi har fået på shoppen? Find d...

Din ultimative hudpleje-guide

Kan du finde hoved og hale i hudpleje? Hvis ikke får du her en guide til hudplej...

Vores nye favoritter i august

Vi får nye produkter ind hver dag. Er dine nye skønhedsfavoritter iblandt?

Loading...