Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

25% PÅ HÅRPLEJE OG HUDPLEJE VED KØB FOR MIN. 119KR.* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Elektrisk hår - hvad gør jeg?

Elektrisk hår kan være en stor gene for mange kvinder og give irriterende flyvske hår. Men hvad er årsagen til elektrisk hår, og hvordan forebygger du det?

Elektrisk hår - hvad gør jeg?

Hvad er elektrisk hår?

Elektrisk hår opstår, som et resultat af friktion med et andet objekt – fx en hårbørste, halstørklæde eller ballon (ligesom mange af os husker det fra barndommen). Friktionen gør det muligt for den negative ladning fra elektroner rundt om dig at ”klistre” sig til håret, og dermed skabe elektrisk, strittende hår. Elektrisk hår opstår særligt om vinteren, da det blandt andet er her, at vores hår ofte kommer mere i kontakt med ting som huer, halstørklæder og jakker, som kan skabe friktion. Samtidig er luften om vinteren ofte mere tør, og vi veksler mere mellem varme og kolde temperaturer ude og inde, hvilket er med til at skabe bedre betingelser for negativ ladning fra elektroner. Modsat er sommeren ofte præget af høj luftfugtighed, hvilket er med til at sprede og aflade elektronerne, så der er mindre sandsynlighed for elektrisk hår.

Døjer du med elektrisk hår i vintermånederne, kan det derfor være en god ide at inkorporere nogle produkter mm. der hjælper dig med at tæmme lokkerne og forebygge problemet.

Hvad er forskellen mellem elektrisk hår og kruset hår?

Det kan være svært at kende forskel mellem kruset eller elektrisk hår, men faktisk er der ret stor forskel. Elektrisk hår er en kortvarig tilstand, der skyldes af friktion og temperaturer, og som gør hårene flyvske og ”magnetiske”. Elektrisk hår er oftest værst i vintermånederne, hvor luften er meget tør. Kruset hår er derimod et længerevarende og synligt symptom på skadet eller meget tørt hår, hvor lokkerne begynder at stritte eller virke slidte. Det opleves oftest værst i sommermånederne, hvor håret prøver at få fugt fra luften, der er meget fugtig om sommeren. Har du kruset hår kan det være en god ide at vælge hårpleje udviklet særligt til kruset hår, så det får mest muligt fugt og næring for at forebygge krus.

Fugt forebygger elektrisk hår

Vil du undgå elektrisk hår, er det en god ide, at sørge for at give håret masser af fugt. For, ligesom sommerens høje luftfugtighed hjælper med at stoppe de negative ladninger, lige sådan kan fugtgivende hårpleje hjælpe med at aflade de elektroner, der giver elektrisk hår.

Vil du undgå elektrisk hår, er det derfor vigtigt at bruge fugtgivende produkter dagligt, så håret får en konstant tilførsel af fugt og næring. Vælg gerne hårpleje til tørt hår eller som har anti-frizz-egenskaber for at undgå strittende hår. I vinterperioden er det en rigtig god ide at bruge en hårkur, hver gang du vasker håret, da den trænger langt ind og giver en masse fugt til lokkerne.

Det kunne fx være en af disse:

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan give håret masser af fugt i vores artikel Hvordan redder man ekstremt tørt hår?.

Hvordan stopper jeg elektrisk hår?

En ting er at forebygge elektrisk hår, men hvad gør man, når det pludselig sker, og håret står ud til alle sider? Har du elektrisk hår, kan du afhjælpe det ved at fordele lidt hårolie på håret og bagefter sprøjte med en god antistatisk hårlak for at få frizz-frit hår.

Tip: Hvis du er på farten og ikke har nogle hårprodukter med, kan du dykke i tasken efter din håndcreme og komme lidt i det flyvske hår for at lægge det ned og give det en anelse fugt.

Vælg den rigtige hårbørste

En anden måde at stoppe og forebygge elektrisk hår er ved at sikre dig, at du bruger den korrekte børste til dine lokker. Der er nemlig stor forskel på børster og hvornår man skal bruge hvilken type. Bøvler du med elektrisk hår kan det være en god ide at bruge en naturhårsbørste, der hjælper med at fordele naturlige olier fra hovedbunden ud i hårets længder. Det holder håret sundt, næret og hjælper med at stoppe statisk elektricitet. Er du i tvivl om, hvilken hårbørste du skal bruge? Så læs vores guide til hårbørster her.

Varmeredskaber kan hjælpe mod elektrisk hår

Har du problemer med elektrisk hår, kan du opleve gode resultater ved at vælge varmeredskaber med ion-teknologi, som hjælper med at bekæmpe statisk hår.
Her får du et par af vores yndlingsføntørrer med ion-teknologi:

Faktisk er det ikke kun føntørrere, der har ION-teknologi. Der er også krøllejern, glattejern, bølgejern og børster, som har ion-teknologi og ioniske egenskaber, som bekæmper sandsynligheden for elektrisk hår, når du styler det.

Tip: Husk altid at bruge varmebeskyttende produkter, inden du bruger varmeredskaber som hårtørrere, glattejern og krøllejern. Det forebygger skade og yderligere udtørring af håret, som kan lede til skade, krus og statisk elektrisk hår.
Prøv for eksempel:

Du kan komme mange af problemerne med elektrisk hår til livs ved at skabe en god og fugtgivende plejerutine. Søger du mere inspiration til den perfekte hårplejerutine kan du læse mere i vores artikel Sådan får du sundere og mere glansfuldt hår!.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Relaterede produkter

Redken All Soft Heavy Cream Treatment 250 ml
Vejl. pris 302,00 kr
207,00 kr
Olaplex NO.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
202,00 kr
269,00 kr
HH Simonsen Compact Dryer
999,00 kr
ghd Air Classic Hair Dryer
Vejl. pris 1.129,00 kr
999,00 kr
ghd Bodyguard Heat Protect Spray 120 ml
Vejl. pris 199,00 kr
159,00 kr
Loading...