Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

25% PÅ HÅRPLEJE OG HUDPLEJE VED KØB FOR MIN. 119KR.* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Hvad skal først i håret: shampoo, hårkur eller conditioner?

Har du styr på rækkefølgen af produkter, når du vasker hår? For skal hårkuren egentlig bruges før eller efter balsam? Bliv klogere på den rette rækkefølge af dine hårplejeprodukter og få et hurtigt indblik i, hvad deres “opgave” for håret er.

Hvad skal først i håret: shampoo, hårkur eller conditioner?

Korrekt rækkefølge af produkter under hårvask

Trin 1. Shampoo

Shampoo er det første produkt, du skal bruge i håret. Shampooens opgave er at rense håret for snavs, fedtstof, stylingprodukter mm.

Shampooen åbner skællaget en lille smule, så håret er klar til de efterfølgende produkter, der kan gå ind og nære og pleje i dybden.

Husk altid at vaske håret to gange med shampoo. Ved første vask opløses den værste olie og produktrester, mens anden gang går ind og renser mere grundigt. Du vil sikkert opleve, at shampooen skummer mere og er lettere at fordele anden gang, da der er mindre olie i håret, som påvirker shampooens evne til at skumme.

Trin 2. Hårkur

Vil du bruge hårkur, skal den anvendes efter shampoo og inden balsam.

Det er nok her de fleste vil løfte brynene men den er altså god nok, for en hårkur er det produkt, som trænger dybest ind i håret og plejer det indefra. Derfor skal det påføres håret efter shampooen, der som beskrevet netop renser og åbner skællaget, så næring fra hårkuren kan trænge ind.

Der er meget stor forskel på, hvor lang tid en hårkur skal have til at trænge ind og virke. Det afhænger nemlig meget af hvilke ingredienser, der er i hårkuren, og hvordan disse virker. Derfor anbefaler vi, at du altid følger anvisningerne på det enkelte produkt, da hårkuren ikke vil have den optimale effekt, hvis du vasker den ud for tidligt.

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke, at du sover med hårkur i håret, medmindre der står på produktet, at det anbefales. Grunden til dette er, at du kan risikere, at håret knækker af, når kuren tørrer ind, og du ligger oven på håret.

Husk: Det er ikke nødvendigt at bruge hårkur hver gang, du vasker hår. De fleste kan godt nøjes med at bruge den 1-2 gange om ugen.

Trin 3. Conditioner/Balsam

Det sidste produkt du skal anvende under hårvask er balsam.

Din balsam/conditioner har nemlig det formål at lukke hvert enkelt hårstrå, og det gør den ved at lægge sig som en tynd hinde på håret, som samtidig får det til at se blankt og glansfuldt ud.

Har du fint eller tyndt hår skal du derfor passe på med at bruge en for tung balsam eller bruge den omkring hårrødderne, da det kan få dit hår til at fedte eller klaske.

Husk: Brug altid balsam som det sidste trin i din hårvask.

Altid korrekt hårpleje

Det er altså vigtigt for produkternes funktion at bruge dem i den rigtige rækkefølge, så du får mest muligt ud af dem.

Det samme gør sig gældende for andre hårplejeprodukter du bruger efterfølgende. For efter din hårvask kan du anvende andre produkter til at fugte, pleje, beskytte eller style håret. Vi anbefaler, at du starter med produkter som serum, varmebeskyttelse og skum, inden du bruger tungere produkter, der lægger sig som en hinde omkring håret, som olie og leave-in conditioner i længderne af håret.

Du kan få flere tips til korrekt valg og brug af hårprodukter i vores artikel Frisørens bedste tips til hårpleje.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Søg i blogindlæg

Nyeste indlæg

Uundgåelige nyheder i september

Har du set de skønne nye produkter og brands, som vi har fået på shoppen? Find d...

Din ultimative hudpleje-guide

Kan du finde hoved og hale i hudpleje? Hvis ikke får du her en guide til hudplej...

Vores nye favoritter i august

Vi får nye produkter ind hver dag. Er dine nye skønhedsfavoritter iblandt?

Loading...