Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage / Fremragende Trustpilot

Leveringstiden er forlænget pga. flytning. Forventet leveringstid: 5-7 hverdage

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Er menstruationskoppen noget for dig?

Første gang jeg hørte om menstruationskoppen, tænke jeg, føj hvor ulækkert! Bare tanken om, at man skal tømme koppen og vaske den i håndvasken, kan fremkalde nogle forfærdelige billeder. Og da jeg i forvejen har et meget anspændt forhold til min menstruation, i forhold til hygiejne (læs: bakterie-forskrækket), så kunne denne kop slet ikke være en mulighed for mig.

Er menstruationskoppen noget for dig?

Da vi så fik OrganiCup hos Nicehair, blev jeg lidt nysgerrig på den igen. For næsten alle, der prøver koppen, er helt vilde med den. Så jeg tænkte, at jeg var nødt til at prøve den, for at kunne sige, at det ikke er noget for mig

Jeg fik købt en OrganiCup, og kunne læse mig frem til, at jeg skulle bruge størrelse A. Jeg var vildt spændt på at prøve den, men lige inden jeg fik min menstruation, meldte der sig en række spørgsmål:

 • Hvordan får jeg den til at sidde rigtigt?
 • Holder den tæt, så jeg ikke bløder igennem?
 • Gør det ondt?
 • Hvordan gør jeg den ren, skal den steriliseres hver gang jeg tømmer den?
 • Er det hygiejnisk?
 • Kan den forsvinde op?
 • Kan det flyde over, når koppen er fuld?
 • Hvor tit skal den tømmes?
 • Må man bruge den, når man har en spiral?
 • Og vigtigst af alt, HVORDAN FÅR JEG DEN UD??!!

Jeg kaster mig ud i det, og allerede da koppen skulle op, meldte de første frustrationer sig. Jeg syntes virkelig, den var svær at få op, da den skal virkelig langt op, ifht. tamponer. Nå, men efter nogle forsøg får jeg den endelig til at sidde. De første par dage har jeg også et bind på, da jeg ikke helt stoler på, at den kan holde tæt, men jeg kan hurtigt konkludere og se, at der ikke lækker noget. Jeg tager endda i svømmehallen - igen uden lækage.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

 • A er til dig, der er under 30, eller ingen børn har fået endnu
 • B er til dig, der enten har fået børn eller er over 30 år

Hvordan får jeg den ud?

Den er faktisk overraskende let at få ud igen. I bunden af koppen, sidder der en lille stilk med nogle riller på, der sikrer et godt greb, så koppen let kan trækkes ud. Der danner sig lidt let vakuum oppe i skeden, så når koppen skal ud, trækker du i stilken, mens du trykker på siden af koppen, for at udligne trykket/vukuumet. Derefter vender du koppen ned i kummen, hvor den bliver tømt. Til sidst skyller jeg den under hanen og folder den sammen som en lilje (se billede 2), og fører den op igen.

Er menstruationskoppen noget for dig?

Det tager ikke mange minutter, og det er super nemt og hygiejnisk. Du skal ikke give op første gang, hvis den driller lidt. Prøv i stedet at folde den på en anden måde, eller før den længere op. HUSK! Når du ikke kan mærke koppen, så sidder den rigtigt!

Kan den forsvinde op?

Nej, det kan den ikke, bare rolig! Der danner sig et let vakuum, som sikrer at koppen holder tæt og ikke lækker. Den kan dog godt glide lidt op i skeden i løbet af natten, men hvis du hjælper lidt med dine mavemuskler, kan du få fat i stilken og trække den ud.

Kan det flyde over og hvor tit skal den tømmes?

Nej det kan det ikke, for så meget bløder man slet ikke. De fleste bløder ca. en deciliter under hele perioden. Dette kom som en overraskelse for mig, jeg troede det var mindst en deciliter om dagen! Haha.

Hvis du så er én af de få, der lider af ekstra kraftig menstruation, så vil jeg tømme koppen lidt oftere. Hos OrganiCup siger de, at man kan nøjes med at tømme den 2 gange om dagen. Jeg har en meget normal menstruation, og jeg kan sagtens nøjes med at tømme den 2 gange, altså morgen og aften. Den første dag, tømmer jeg den dog også når jeg kommer hjem fra job.

Efter at have brugt den i 3 menstruationsperioder nu, er jeg ikke i tvivl. Jeg kommer aldrig til at bruge andet igen! Koppen får mig helt til at glemme at jeg har mit “lort”. Det er virkelig dejligt, for når man går på toilettet i løbet af dagen, skal man ikke tænke på at have bind eller tamponer med - dette er specielt irriterende på arbejdspladsen. Også giver den mig god samvittighed, for jeg ved, at jeg ikke ødelægger skedens PH-værdi og udsætter den for unødig kemi, hvilket der ofte er i tamponer.

Og lige et ekstra godt tip... Den er fantastisk at bruge de sidste dage af menstruationen, da den ikke udtørrer skeden, ligesom en tampon gør. Der er ikke noget værre end at skifte en tampon, der stadig er halvtør. AV!

Du kan læse mere om koppen her

Follow
Debbie Uhre

Hej. Jeg har den 4-årige frisøruddannelse og har der igennem opnået stor produktkendskab og viden omkring håret. Jeg har en stor passion og elsker alt omkring hår, opsætninger, make-up og beauty generelt. Jeg er ansat hos Nicehair, og vil løbende blogge om hår og produkter, her på Magazine.

Loading...