Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

KØB HÅRPLEJE OG/ELLER HUDPLEJE FOR MIN. 119KR. OG SPAR 25% (REGLER OG VILKÅR GÆLDER)* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Det er ikke hvad du spiser, men hvad du IKKE spiser

Det er ikke hvad du spiser, men hvad du IKKE spiser

Som kosmetolog går jeg næsten lige så meget op i, hvad man kommer i munden som, hvad man kommer på huden.

Hudpleje er selvfølgelig en vigtig del i forhold til at holde huden i topform udefra. Men hvad mange glemmer er, at det er, hvad der sker inde i kroppen, der gør udslaget for, hvordan huden har det og hvordan huden reagerer.

Vi ved det alle sammen, har vi sovet dårligt, har vi ofte poser eller sorte rande under øjnene. Har vi fået lidt for meget alkohol i løbet af weekenden, ligner huden en indtørret rosin søndag morgen.

Hvor imod mange ofte misunder gravide, fordi deres hud stråler og har en flot glød. Dette er grundet alle de endorfiner og vigtige vitaminer og mineraler, en gravid får igennem hendes graviditet.

Kort fortalt, det er vigtigt at spise de rigtige ting, for at huden har det godt. Selv de dyreste og mest avancerede produkter, giver dig ikke den der glød du altid har drømt om, hvis du ikke tager dig af din krop indefra.

Her er mine tips til, hvad man kan spise og drikke for at gøre en forskel.

Jeg vil gerne, som mange andre også er inde på, slå et slag for de såkaldte Super Foods. De kan simpelthen bare noget, og så smager de fantastisk og kan bruges til rigtig mange ting i madlavningen.

Granatæble

Det er ikke hvad du spiser, men hvad du IKKE spiser

De er spækket med C- vitaminer og antioxidanter.

Oven i købet hjælper granatæble med at booste hudens eget solfaktor niveau. Æblet indeholder stoffer, der virker beskyttende på hjernecellerne og på kroppens celler generelt. De booster immunforsvaret og kan samtidig øge hudens elasticitet og spændstighed. Olien fra kernerne indeholder den unikke punicinsyre, som fremmer hudens naturlige cellefornyelse.

Granatæbler beskytter hudens celler mod skader fra sol, forurening osv. og giver huden en sund glød, og da granatæbler også virker betændelseshæmmende, er den god til fedtet hud.

Blåbær

Det er ikke hvad du spiser, men hvad du IKKE spiser

Blåbær er naturens gave til os mennesker!

Du kan med sindsro spise de skønne og velsmagende bær, for de er rige på plantenæringsstoffer, der ikke alene modvirker inflammation i kroppen, de har også en beskyttende effekt på hjernecellerne.

Bærene styrker immunforsvaret og hjælper fordøjelsessystemet godt på vej. Blåbær holder din hud i topform, da de forebygger rynker, øger hudens elasticitet og collagen indhold, Blåbær har et højt indhold af A- og C-vitamin, der øger blodtilstrømningen til svage kapillærer, så huden bliver iltet og holder sig frisk og spændstig.

Blåbær sikrer dig blandt andet solbeskyttelse indefra, da den er rig på antioxidanter.

Bonus info: Blåbær siges også at forbedre synet. Du holder op med at knibe øjnene sammen og lave rynker i panden. Det vil sige du mindsker den såkaldte bekymringsrynke, som de fleste har set sig ret sure på.

Kokosvand

Det er ikke hvad du spiser, men hvad du IKKE spiser

Ja den dille har I nok hørt lidt om, og den er altså god nok!

Kokosvand - det kan bare noget!

Det smager dejligt, det er fantastisk til dem der dyrker meget sport og gerne vil undgå de usunde sportsdrikke. Kokosvand indeholder mange af de vigtige næringstoffer, man mister når man træner.

Kokosvand er traditionelt brugt i tropiske egne for at tilføre kroppen vitalitet, sundhed, velvære og skønhed, Kokosvand renser, frisker op og giver energi til kroppen. Denne fantastiske væske har mange gavnlige egenskaber for vores hud, den er rig på mineraler og aminosyrer og indeholder cytokininer, som er kraftige antioxidanter, der bekæmper de skadelige virkninger af frie radikaler og forebygger for tidlig aldring.

Laurinsyre gør kokosvand meget effektiv også til at kurere hudinfektioner og skæl.

På grund af sine udrensende egenskaber, er det yderst effektivt til at eliminere væskeophobning og bekæmpelse af cellulite.

Det indeholder magnesium og kalium, der hjælper vores muskler og nerver, så de fungerer korrekt og er derfor meget nyttige i bekæmpelsen af sult. Desuden indeholder det fosfor samt elektrolytter, som genopretter din væskebalance.

Kokosvand indeholder nærmest ingen frugtsukker og ingen fedtstoffer. Det har et højt indhold af antioxidanter, et højt indhold af C-vitamin, hjælper med til at styrke dit immunforsvar, og det betyder forhåbentlig, at du kan slippe med færre sygedage i løbet af et år.

Nu har jeg snakket om nogle af mine favoritter, men der er mange flere typer mad, der har positiv effekt i forhold til huden, dem vil jeg beskrive herunder :-)

Svampe

Er med til at holde huden fyldig og spændstig.

Lakrids

Reducerer inflammation og rødme samt afhjælper hyperpigmentering.

Fedtstof

Ja det har vi altså brug for. Vel og mærke det rigtige og sunde fedt. Fedtsyre stabiliserer dit blodsukker, hæver forbrændingen og holder dig "kørende" i længere tid samtidig med, at sukker trangen forsvinder.

Fedtstof er med til at huden kan opnå en flot sommerfarve, i stedet for en rød og forbrændt farve. Det er også med til at holde fx eksem, akne, psoriasis nede.

Fedtstof såsom omega-3 og 6 er super vigtige for os, da det er noget vi ikke selv danner i kroppen. Det er noget, vi skal have tilført via kosten.

Disse fedtsyrer finder vi blandt andet i: Hørfrøolie, græskarkerner, mandler, valnødder, fisk og grønne grønsager.

Gojibær

 • Er det mest næringsrige bær, som stammer fra planteriget.
 • Indeholder 500 gange mere C-vitamin end i en appelsin.
 • Indeholder også, jern, kobber, kalk og zink.
 • Endnu et bær som er rig på antioxidanter.

Antioxidanter hvad er det?

Oversat til dansk er det et stof, der modvirker oxidantion også kaldet forharskning, lidt som når jern ruster.

En reaktion på huden der medfører skader, som kan resultere i svækkede og syge celler.

Alt der hæmmer denne forharskning kaldes for antioxidanter.

Antioxidanter virker ved, at de bekæmper de såkaldte frie radikaler - dette er molekyler som er ustabile og angriber en celle og forharsker den,- ja simpelthen ødelægger cellen.

Frie radikaler er er stigende problem, da vi udsætter vores kroppe for meget stress, tobak, alkohol, tilsætningsstoffer, dårlige fedtstoffer, medicin og kaffe.

Derfor er det super vigtigt, at vi tilfører vores krop så mange antioxidanter vi kan, så vi kan holde vores hud ung og smuk.

Gode ingredienser i hudpleje

Gå efter hudpleje med følgende ingredienser:

 • Granatæble
 • Gojibær
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Aloe vera
 • Zink
 • Lakrids
 • Grøn te
 • Durian

Den perfekte smoothie for huden

 • ½ kop Granatæble juice (usødet)
 • ½ kop soya mælk (eller skummetmælk)
 • ½ kop blåbær
 • 1 tsk lecitin (købes i helsekost butikkerne)
 • 2 tsk. tørret gojibær
 • 3-4 isterninger
 • Stevia efter smag

spis dig smuk!

Follow
Sabina Bakkegaard

Hej, Jeg har en uddannelse som kosmetolog, fodplejer og negletekniker. Jeg arbejdede som kosmetolog og spaterapeut i 5 år, inden jeg startede som salgskonsulent. Her får jeg virkelig udlevet min passion for hudpleje, da jeg dagligt er i kontakt med mange forskellige produkter. Jeg har en kæmpe kærlighed for naturlig skønhed med en twist af glamour. Og jeg er af den mening, at skønhed kommer indefra, da huden er et spejlbillede af, hvordan kroppen har det. Men med en fornuftig blanding af hudpleje, makeup og en naturlig udstråling så kommer man langt :)

Loading...