Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

20% PÅ SKØNNE MÆRKER SOM HISMILE, BEAUTE PACIFIQUE... | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Hvorfor får man grå hår?

Er de første grå hår begyndt at titte frem? Her får du fem facts om gråt hår, så du bliver klogere på, hvorfor de grå lokker opstår, hvordan du plejer dem, og om du kan skjule eller fjerne grå hår.

Hvorfor får man grå hår?

5 facts du (måske) ikke vidste om gråt hår

Kan man undgå gråt hår? Hvad er årsagen til grå hår? Hvornår får man grå hår?
Læs med her, hvor du svar på nogle af dine mest brændende spørgsmål om gråt hår.

Dit hår starter altid som hvidt

Gråt hår er en naturlig del af at blive ældre, og de fleste mennesker får derfor gråt eller helt hvidt hår med alderen.

Når håret dannes i hårfolliklen, er det faktisk helt hvidt. Det er først, når det begynder at vokse sig gennem folliklen, at det bliver eksponeret for pigment (melanin - det stof der bestemmer vores hud- og hårfarve), og det begynder at tage sin farve.

Farven på dette pigment er genetisk bestemt, hvorfor nogle personer får rødt hår, mens andre får sort eller lyst hår.

I takt med at vi bliver ældre, begynder melanincellerne i hårfolliklerne at dø, hvilket betyder, at håret ikke tager farve i takt med, at det gror ud. Hvornår dette sker er forskelligt fra person til person, og det er ikke altid, at hele håret bliver gråt på samme tid. Derfor kan du opleve, at enkelte hårstrå bliver grå tidligere end andre.

Dine gener bestemmer, hvornår du får gråt hår

Hvornår, man får gråt hår, afhænger af mange forskellige ting - først og fremmest genetik. Har dine forældre fået gråt hår i en tidlig alder, er der god chance for, at det samme vil gælde for dig. Ligeledes kan etnicitet og hudfarve være en stor faktor for, hvornår du skifter hårfarve.

Mange vil dog opleve, at det er i 30'erne og 40'erne, at de begynder at se de første grå hår, men der kan gå mange år, før de er helt gråhårede, da det er en gradvis proces - ét gråt hår af gangen.

Du kan udskyde fremkomsten af grå hår

Et hyppigt spørgsmål, vi hører, er: "Kan man undgå grå hår?". Svaret er desværre nej.

Da det at få grå hår er en del af aldringsprocessen hos langt størstedelen af mennesker, kan det være umuligt helt at forebygge gråt hår. Men du kan måske udskyde fremkomsten af de første grå hår ved at gøre nogle af disse ting:

Undgå stress

Selvom der ikke er direkte kobling mellem stress og grå hår, så kan stress forårsage tidlig aldring af hele kroppen - og aldring er som sagt den primære årsag til, at du bliver gråhåret.

Stop rygning

Forskning peger på rygning som årsag til tidlige grå hår. Det skyldes bl.a., at rygning kan reducere blodomløbet og påvirke hårsækkenes DNA, så håret bliver gråt, tyndt og trist.

Indtag nok vitaminer og mineraler: Din kost kan have stor betydning for hele din krops, huds og hårs helbred - dermed også for aldringen deraf. Derfor er det vigtigt, at spise sundt, så du får et dagligt indtag af vitaminer og mineraler, der hjælper på alle kroppens funktioner. Supplér eventuelt med et vitamin kosttilskud, så du bliver dækket ind med f.eks. jern, D-vitamin, folsyre, vitamin B12 og meget andet, som du måske ikke indtager nok af gennem din kost.

Gråt hår er ikke tykkere eller mere groft

Gråt hår har nogle gange rygte for at være meget groft og tykt - især når de første tidlige grå hår vokser ud. Men dette er ikke nødvendigvis korrekt. Faktisk er grå hår ofte finere og tyndere end pigmenteret hår, hvorfor nogle kvinder også bliver kede af, at deres hår er mindre kraftigt end i deres unge dage.

Gråt hår har også tendens til at være mere tørt, fordi hovedbunden med alderen producerer mindre olie, hvilket kan være grunden til, at det føles groft - men egentlig er det måske bare fordi, det er udtørret, kruset og har brug for ekstra pleje.

Derfor kan det være nødvendigt at starte på en ny hårplejerutine eller introducere nye produkter for at sikre, at dit grå hår får nok fugt og næring, så det fremstår sundt og glansfuldt.

Lad hårene være

Hiver du også altid de små grå hår ud? Det kan være grunden til, at de stritter og føles mere grove end resten af håret. River du håret ud, kan det forstyrre og forvrænge hårfolliklen, så det nye hår bliver mere rynket og krøllet.

Men bare rolig - du får ikke flere grå hår af at rive dem ud. Hver follikel kan nemlig kun producere ét hårstrå af gangen. Men bliver du ved med at rive hår ud, kan du med tiden skade folliklen, så den holder op med at producere hår, og du ender med en tyndere manke.

Du kan skjule grå hår med din frisure

Er du allerede begyndt at få grå hår, kan du med den rette frisure camouflere dem lidt. Gråligt hår bliver nemlig mindre synligt i krøller, da det giver mere "spil" og reflekterer lyset på en anden måde end glat hår, hvor "striber" og udgroninger af grå hår bliver mere fremtrædende. Skjul derfor nogle af dine grå hår ved at lave krøller eller bølger i håret.

Du kan også mindske synligheden af de grå hår ved at få lavet lyse striber. Det hjælper nemlig med at mindske forskellen mellem pigmenteret hår og gråt hår - både i længderne og i udgroningen. Din frisør kan hjælpe med at skabe en flot, naturlig overgang mellem de to hårfarver.

Hårpleje til gråt hår

Når først håret er gråt, kan du med fordel overveje at ændre din hårplejerutine, så den passer til din nye hårfarve og hårtekstur. For som nævnt kan det grå hår være mere tørt og have en anden tekstur, end det havde før det skiftede farve.

Du kan derfor introducere mere fugtgivende produkter som shampoo, balsam og hårkur til tørt hår samt leave-in conditioner eller hårolie. Dette vil give håret masser af næring og fugt, så det bliver medgørligt og glansfuldt.

Du kan læse mere om pleje af tørt hår her.

Lilla shampoo til gråt hår

Du kan også overveje at bruge produkter til blondt hår som f.eks. silver shampoo, der hjælper med at fjerne gyldne toner fra håret. Det kan hjælpe med at give dit nye grå hår en endnu flottere farve og skær.

OBS: Har du meget lyst, gråt hår, skal du være forsigtig med at bruge produkter som silver shampoos, da de kan give dit hår et lilla skær. Gå derfor forsigtigt frem med disse produkter, og lad dem ikke sidde i for længe.

Du kan få flere tips og tricks til grå hår i vores artikel "[Begynder du at finde grå hår?]"(https://nicehair.dk/magazine/hjaelp-begynder-du-at-finde-gr-hr.html).

Vær stolt af dit grå hår

Når først det grålige toner begynder at indfinde sig, kan du enten kæmpe imod ved at farve håret og skjule det, eller bare acceptere, at dit hår nu er på vej ind i en ny fase.

Vi synes, at gråt hår er fantastisk smukt - især når det er velplejet, så det er glansfuldt og sundt. Så kan det nemlig snildt overgå enhver anden hårfarve.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...