Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage / Fremragende Trustpilot

KØB DUFTE FOR MIN. 399KR. OG SPAR 25% (REGLER OG VILKÅR GÆLDER)* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

HJÆLP! Begynder du at finde grå hår??

Her får du en SOS-guide omkring, hvad du skal gøre, hvis de grå hår begynder at dukke op. Vidste du i øvrigt, at de grå hår slet ikke er grå, men faktisk hvide? De ser bare grå ud, når de bliver blandet med din egen farve.

HJÆLP! Begynder du at finde grå hår??

1. Få hjælp fra eksperten – nemlig frisøren

Det er meget individuelt, hvordan forholdet til de grå hår er. Nogle glæder sig til det mere erfarne ’silver fox’ look, mens andre frygter det. Min erfaring i forbindelse med mit frisørjob er, at mange kvinder, der lige har opdaget de første grå hår, bare vil dem til livs hurtigst muligt. Jeg har sågar hørt om en kvinde, der trak de grå hår ud med en pincet. Men det er jo ikke en holdbar løsning, i hvert fald ikke i længden. Så snak med din frisør om, hvad der vil være bedst, i lige præcis dit tilfælde.

2. Den klassiske fejl

Mange begår den fejl, at de vælger at farve hele håret, når de først finder grå hår, men er du ikke normalt vant til at farve håret, ender du i en ond cirkel, fordi udgroningen vil blive meget tydelig – alt efter hvilken farve du vælger selvfølgelig. Har du mange grå hår, og kan du bare ikke holde dem ud, ja så er der ikke så meget andet at gøre, husk dog altid at få det farvet ved frisøren og ikke købe hjemmefarver fra supermarkedet. Disse farver er meget svære at regne med, og ofte hører jeg om dårlige resultater. Et gråt hår reagerer anderledes end ’almindeligt’ hår, og det spiller også ind, når frisøren blander den farve, du ønsker.

3. Få lavet striber i stedet for

Hvis du ønsker at kamuflere de grå hår uden at blive superafhængig af at farve hår, vil jeg anbefale at få lavet striber. Dette skaber noget effekt i håret, og giver samtidig noget glans til håret. Er du lyshåret, vil jeg anbefale, at du får lavet lyse striber, men er du derimod mørkhåret, kan de grå hår kamufleres med mørke striber.

4. Vælg den rigtige farve

Ligesom at hårets farve ændrer sig med tiden, ændrer hudens farve sig også med tiden, så fordi at du kunne bære den der hidsig røde for 20 år siden, betyder det ikke, at du stadig kan. Få derfor en god snak med frisøren om, hvilken nuance, der vil klæde dig og din hudtype.

5. Lad være med at farve det hele hvidt

Du har sikkert i et desperat øjeblik tænkt ’så farver jeg bare det hele hvidt’, men der vil jeg klart råde dig til at lade være. For det første vil overgangen blive meget tydelig, medmindre at du er meget gråhåret i forvejen, og her snakker vi i hvert fald 70-80% grå hår. For det andet kan det være meget svært at afblege håret så meget, at det bliver helt hvidt.

6. Au naturel

Har du ikke lyst til at farve håret, bare fordi det bliver gråt, kan et gråt hår sagtens være smukt. Der findes jo alverdens former for gråt hår, og i mine øjne er der intet smukkere end salt/peber gråt, som mange naturligt mørkhårede ender med. Jeg synes derimod også at et helt hvidt hår er supersmukt, hvilket flere naturligt lys- og rødhårede ender med. Derfor, du behøver ikke farve håret, bare fordi at de grå hår dukker op.

7. Husk at tænke over din frisure

Ønsker du ikke at tilføje nogle ekstra år i forbindelse med, at du får gråt hår, er det en god ide at kigge på din frisure også. En smart frisure kan gøre dig mere ungdommelig, hvorimod en kedelig frisure kan gøre dig ældre at se på. Alt afhængig af din ansigtsfacon, kan du blive mere ungdommelig at se på, hvis du vælger en lidt længere frisure som gråhåret, men snak med din frisør, der kan give dig råd og vejledning.

8. Nuancer af grå

Er 50% eller mere af dit hår gråt, vil jeg anbefale dig at bruge en silver shampoo, da et gråt hår ofte kan blive lidt gulligt at se på. Silver shampoo indeholder violette pigmenter, der ophæver det gule, og gør farven mere hvid og klar. Husk at anvende en god conditioner til blond hår også, da du vil opnå en bedre effekt, og du plejer håret samtidig. Se NiceHair’s store udvalg af silvershampooer og conditionere her: Silver shampoo

9. Fugt, fugt, fugt

Et gråt hår har i større grad brug for fugt, og derfor er det vigtigt at bruge en fugtgivende shampoo og dertilhørende conditioner og hårkur. Hårkuren går ind og genopbygger håret indefra, hvor conditioneren gør håret blødt udenpå. Derfor må du ikke undvære én af delene. Her finder du nicehair’s udvalg af fugtgivende produkter: Produkter til tørt hår

10. Giv håret glans

Det kan være svært at få et gråt hår til at se glansfuldt ud, og dette skyldes blandt andet, at et gråt hår ikke har den samme refleksion af lyset. Derfor vælg nogle glansgivende produkter som eventuelt Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serum der tilfører både fugt og en masse glans eller MOROCCANOIL® Glimmer Shine Spray til pleje af håret. Ellers kan du tage et kig på NiceHair’s glansgivende produkter: Glansgivende produkter

Det er vigtigt at huske på at alt hår er forskelligt, og fordi at det ikke klæder din veninde med gråt hår, kan det sagtens være, at du vil se smuk ud med gråt hår. Mit bedste råd er derfor ikke at flippe ud over de første grå hår, men tag en snak med din frisør – jeg er sikker på at han/hun kan hjælpe dig.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, behandle din hud eller sætte dit hår. Vi kommer løbende med masser af nye artikler om alt, hvad der rører sig inden for skønhedsuniverset. Så vi håber, du vil læse med, og at du bliver inspireret!

Relaterede produkter

Loading...