Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me's [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

Du kan læse mere om vores håndtering af dine personlige data, herunder hvordan vi bruger dine data til mere personlig markedsføring og kommunikation. Du kan læse mere om dette i vores [Privatlivspolitik].

Dit samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved hjælp af vores frameldelses-link du finder på din profil. Du kan også trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på ordre@nicehair.dk. Du kan også altid framelde dig digital kommunikation i bunden af nyhedsbrevet.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login
retinoid-topbannerjpg-11693464458.webp

Retinoid

Retinoid, retinol, retinyl, retinaldehyd, A-vitamin… Kært barn har mange navne. Og retinoid burde virkelig være en hudplejeingrediens, som er dig kær, for den kan helt utroligt meget ift. at holde din hud flot, glat og fri for urenheder.

Her får du en kort gennemgang af nogle af de mange fantastiske ting, retinoid kan gøre for din hud.Hvad er retinoid?

Retinoid er overordnet set en kategori af kemikalier afledt af A-vitamin. Dette vitamin er fedtopløseligt og vi indtager det fra forskellige madvarer, hvor de opbevares i vores lever og væv, hvorfra det frigives til kroppen. Det hjælper blandt andet med at opretholde et sundt immunforsvar, et godt syn og ikke mindst en normal hud.

A-vitamin hjælper bl.a. med at fremme cellefornyelsen i huden, så du slipper af med gamle hudceller og i stedet producerer nye, sundere celler – og det er blandt andet grundet denne egenskab, at det er så populært inden for hudpleje.

De forskellige kategorier af A-vitamin

Når man taler om A-vitamin inden for hudpleje, er det generelt retinoider, man mener. Det er nemlig en form for paraply-term for de fleste typer A-vitamin. Der findes også retinsyre (A-vitaminsyre), der er en receptpligtig syreversion af A-vitamin, som bruges til behandling af acne mm. i samarbejde med hudlægen. Det er meget skrappe sager og tolereres derfor ikke så godt af alle.
Der findes dog en række forskellige typer retinoider, der hyppigt anvendes i almindelig hudpleje, og som er af forskellige styrker:

Retinaldehyd

Retinaldehyd (retinal) er en slags forstadie til den receptpligtige retinsyre, som anvendes i almindelige hudplejeprodukter. Da retinaldehyd kun er et ”trin” fra A-vitaminsyre, omdanner det sig derfor hurtigt til syren i huden, hvilket giver et af de mest effektive resultater – uden at være så skrap ved huden. Dermed får du mange af fordelene ved A-vitaminsyre uden at udsætte huden for så meget udtørring, irritation og rødme – og uden recept fra hudlægen.

Retinol

Retinol er nok den mest kendte type retinoid, og ofte er det denne type, du vil støde på i mange hudplejeprodukter til moden hud eller uren hud. Den er mindre potent og dermed mindre skrap ved huden end receptpligtigt A-vitamin. Retinol er to ”trin” fra A-vitaminsyre og tager derfor en smule længere tid om at omdanne sig til A-vitamin, hvorfor det er lidt mindre potent end retinaldehyd. Dog er det stadig en meget effektiv ingrediens til at pleje både uren hud samt moden hud.

Retinyl

Retinyl – også kaldt A-vitamin-estre – er en af de mildeste former for retinoider. De er nemlig flere ”trin” fra at blive til A-vitamin, da de først skal omdanne sig til retinol. Retinyl kan derfor være lettere at tolerere for hud, der er mere sensitiv.

Prøv dig frem med retinoider

Har du brugt hudpleje med en af disse former for retinoider men følt, at produktet var for skrapt eller for ineffektivt, kan du altså overveje, om du skal vælge et produkt med en af de andre former for retinoid, der måske virker bedre for din hud. Det er nemlig meget forskelligt, hvad der fungerer for forskellige typer hud, problemer og behov.

OBS: Er du gravid eller ammende, bør du ikke anvende produkter med nogen form for retinoid eller A-vitamin uden at konsultere din læge først.

Hvordan virker retinoid på uren hud?

Retinoid er særligt effektiv til at behandle hud, der er plaget af urenheder som bumser og hudorme. Som nævnt er det også netop ofte A-vitamin, som hudlæger ordinerer til at behandle akne osv.

En af årsagerne til, at retinoider virker så godt på uren hud er, at de sætter gang i cellefornyelsen. Det hjælper nemlig med at fjerne døde hudceller samt talg og med at åbne porerne. Det er med til at forebygge ophobning af talg, bakterier mm., så der dannes færre bumser eller hudorme. Retinoider hjælper altså med at udjævne huden og kan endda hjælpe med at regulere produktionen af talg.

Men retinoid hjælper ikke blot på selve urenhederne – det kan også bidrage til at mindske den ardannelse og pigmentering/rødme, der kan opstå efter eller ifm. bumser og akne. Dermed har det også en udjævnende effekt på hudens farve og tekstur.
Retinoid kan derfor være en helt igennem fantastisk ingrediens at tilføje til din hudplejerutine til uren hud.

Brug af retinoid mod rynker

A-vitamin er ikke kun supereffektiv mod uren hud – det er også en fantastisk ingrediens til at forebygge eller forbedre udseendet af rynker og andre aldringstegn.

Retinoider har så god en anti-age effekt grundet deres evne til at fremme cellefornyelsen. Når huden producerer nye sunde hudceller, fremmer det også produktionen af mere kollagen og elastin, som holder huden ungdommelig og mindsker dannelsen af rynker. Dermed er det altså med til at sikre, at din hud bliver mere glat og jævn, og at du får en smuk, ungdommelig glød.

Samtidig kan retinoid også hjælpe med at neutralisere frie radikaler fra forurening, UV-stråling osv., som ellers kan være nogle af de store syndere ift. tidlig aldring af huden. Dermed kan retinoider hjælpe med at stoppe eller forebygge problemer som pigmentpletter, rynker, skadet hudbarriere og tør hud.

Derfor kan det være en god ide at inkludere retinoider til din anti-age hudplejerutine, hvis du ønsker at forebygge eller stoppe eksisterende rynker og aldringstegn.

Husk altid solcremen

Har du inkluderet et produkt med retinoid i din hudplejerutine, er det meget vigtigt, at du også anvender solbeskyttelse i dagstimerne. For A-vitamin kan nemlig gøre din hud mere lysfølsom, så den hurtigere tager skade, når den eksponeres for sol. Derfor bør du ALTID bruge en solcreme eller creme med SPF – også i vinterhalvåret, da skadelige UV-stråler stadig kan trænge gennem skyer, vinduer mm. og forårsage skade på din lyssensitive hud.

Populære produkter med retinoid

Loading...