Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Levering 2-4 hverdage / Fremragende Trustpilot

25% RABAT PÅ GAVEÆSKER | -30% PÅ 10 BRANDS | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Sådan vælger du den helt rigtige duft

Sådan vælger du den helt rigtige duft

En parfume består som udgangspunkt af tre lag dufte, som man også kalder duftnoter. Topnoten er de letteste og mest fyldige dufte, der kun holder i cirka 10 minutter. Middelnoten udgør duftens hjerte og holder i cirka en time, hvorefter basisnoten – duftens krop – tager over og kan holde i helt op til et døgn. Med andre ord: duften ændrer sig! Husk det, når du er ude at købe en ny parfume.

Når du skal finde frem til den helt rigtige for dig, handler det først og fremmest om at få styr på, hvilken type duft du ønsker. Men hvordan ved man det? Vi kan vist alle komme i tvivl om, hvad det nu lige er, forskellen på en Eau de Toilette og en Parfume er. Vi giver dig svaret her. Der findes 5 forskellige typer af dufte, som alle består af alkohol- og vandopløsninger blandet med duftolier. Det er mængden af duftolier og alkoholstyrken, der er bestemmende for dufttypen og for, hvordan de bør bruges.

Parfume

Parfumen er det dyreste valg. Men det er samtidig også den mest rene og afrundede duft, du kan få. Med sit indhold af 20-30% duftolier er der tale om en meget høj koncentration. Du skal vælge en parfume, hvis du ønsker en duft, der holder. Basisnoten udgør nemlig cirka halvdelen af denne dufttype. En parfume er drøj i brug, da den typisk blot duppes på huden. Du kan altså regne med, at din parfume rækker til lang tid, og så gør prisen jo ikke helt så ondt

Eau de Parfume

Denne dufttype er blandt de mest populære valg, da du får en holdbar duft, der er til at betale. Duftolierne udgør cirka 15%, og der er tale om en intens duft, der holder i 5-8 timer. Du bør bruge din eau de parfume, hvor din hud har den højeste temperatur. Det kan eksempelvis være på kravebenet, på indersiden af albuen, på inderlårene, ved anklerne, på håndleddene, bag knæene eller mellem brysterne. Vær opmærksom på, at det ikke er en god idé at komme parfume bag ørerne på grund af nogle talgkirtler, der kan have en negativ påvirkning på duften.

Se vores udvalg her: Eau de Parfume

Eau de Toilette

I en Eau de Toilette udgør duftolierne op til 8%, og der er tale om en mere let dufttype end den rene parfume og eau de parfume. Holdbarheden er på cirka 4-6 timer. Der er altså ikke tale om en duft, der holder hele dagen, men den er perfekt, hvis du ønsker et lidt mere diskret indtryk. Du kan med fordel spraye din eau de toilette ud over hele kroppen, så din krop bliver indhyllet i en diskret, men skøn duft.

Se vores udvalg her: Eau de Toilette

Eau de Cologne/ Eau Fraiche

Disse to dufttyper indeholder blot op til 5% duftolier, hvilket betyder, at duften ikke holder mere end 4 timer. Eau Fraiche adskiller sig fra de øvrige dufte, da denne i stedet for alkohol er baseret på olie, og derfor udtørrer huden mindre, og har en plejende effekt på din hud. Disse dufttyper er oplagte at bruge som en opfrisker, når du ikke har brug for en duft, der holder hele dagen.

Se vores udvalg her: Eau de Cologne

Find din duft

Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvilken dufttype, der passer til dit behov. Så må det være tid til at finde selve duften, og gør dig selv en tjeneste - tag dig god tid. Det nytter ikke noget, at du bare lægger præcis den samme duft i kurven, som du ved dufter fantastisk på din søster. Dufte opfører og udvikler sig nemlig forskelligt alt efter, hvilken hud de kommer i kontakt med.

  • Brug tid på at gå rundt med duften, når du prøver den. Minimum 10 minutter og meget gerne mere. Det tager nemlig lidt tid, før basisnoten tager over, og du får fornemmelsen af den duft, der bliver hængende.
  • Hvis du lige har spist mad med meget hvidløg eller stærke krydderier, så vent lige lidt med at shoppe efter ny parfume. Du vil nemlig opleve, at det påvirker duften.
  • Hvis du har tør hud, så forsvinder duften hurtigere. Husk det, når du prøver en ny duft. Det kan være en god idé at give huden lidt fugt inden shoppeturen. Nu er der kun tilbage at vælge din favorit duft.

Se det store udvalg af parfume her: Parfumer

God fornøjelse :)

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, behandle din hud eller sætte dit hår. Vi kommer løbende med masser af nye artikler om alt, hvad der rører sig inden for skønhedsuniverset. Så vi håber, du vil læse med, og at du bliver inspireret!

Loading...