Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

SE LØRDAGENS VILDE DAGSTILBUD | KLIK HER

0
Dage
0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan får du flot balayage hår

Måske du også er stødt på ordet "balayage", når du har bestilt tid ved frisøren. Men ved du egentlig helt, hvad det er?

Bliv klogere på den populære hårfarvemetode, der kan give dig et naturligt look med lysere spidser uanset hårlængde, -farve og -type.

Sådan får du flot balayage hår

Hvad er balayage?

Balayage er en hårfarveteknik, der er et alternativ til traditionelle lyse striber. Metoden er blevet populær, fordi den giver håret et naturligt look, som om det er blevet natuligt afbleget af at være ude i solen.

Desuden hitter den, da farven ikke bruges helt ned i hårbunden, men i stedet påføres i hårets længder. Det betyder, at du ikke får en lige så markant udgroning ved balayage teknikken som ved andre hårfarvninger.

Man kan også bruge balayage til at fremhæve ansigtet med en såkaldt "face framing", hvor de lyse striber placeres i det forreste af håret, så dine ansigtstræk får lov at træde mere frem.

Flot resultat + lang holdbarhed? Det er jo den perfekte kombination! Så vi kan godt forstå, at balayage teknikken er blevet så populær i hele verden.

Hvad betyder balayage?

Direkte oversat fra fransk betyder balayage "strøg" eller "fejning", og det giver et meget godt billede af, hvordan farven bliver påført direkte på håret med bløde penselstrøg. Teknikken giver et anderledes, naturligt resultat end almindelige highlights, da farven tilføjes med frihånd på strategisk placerede steder for at give et flot farvespil og solkysset look.

Hvor lang tid holder balayage farvning?

Ligesom med enhver anden afblegning, skal balayage også vokse ud. Balayage er nemlig lysning af håret, hvorved pigment fjernes fra selve hårstrået. Dette pigment kan ikke komme tilbage af sig selv, og derfor skal det blonde enten vokse ud, klippes af eller farves en anden farve.

Hvor ofte man skal have lavet en balayage behandling afhænger af flere faktorer, blandt andet hvor lyse striberne er ift. din egen naturlige hårfarve. Er der store kontraster mellem din egen farve og striberne, vil udgroningen selvfølgelig syne af mere. En anden faktor er, hvor tætte striberne i din balayage er. Jo tættere de sidder, desto mere af håret er blevet lysnet, og dermed vil udgroningen blive mere tydelig.

Da striberne i balayage hår ikke når helt ind til hårbunden, vil du ikke opleve en så markant udgroning. Det betyder, at der potentielt kan gå længere tid mellem farvebehandlinger med balayage end ved fx babylights.

Balayage kan laves med din naturlige bundfarve, hvilket gør, at udgroningen ikke vil blive helt så tydelig. Har du meget lyst hår eller er der ikke så meget forskel imellem din egen hårfarve og den farve, du ønsker til dine striber, kan det være at håret først skal indfarves. Det betyder, at hele håret bliver farvet fx mørkere, så balayage-striberne bliver mere tydelige, og du opnår det ønskede look.

Er dit hår blevet indfarvet først, vil du dog nok opleve en mere tydelig udgroning, når den farve vokser ud. I det tilfælde kan du få farvet hårrødderne for at dække udgroningen.

Toning af balayage hår

Det anbefales altid at bruge en toner eller skyllefarve for at sikre et flot resultat med jævn toning og overgang fra bund til spids. Med en toner vælger du om dit hår skal have mere gyldent eller køligt skær.

Du kan få lavet din toning hos frisøren, men du kan også købe toner og skyllefarve til at friske din farve op med derhjemme.

Hvad koster det at få lavet balayage hår?

Afhængigt af din frisør, og hvor langt dit hår er, så koster en balayage farvning nok et sted mellem 1.000-2.000 kr. Det virker måske som en dyr omgang, men det er en tidskrævende proces, der snildt kan komme til at tage min. 3-4 timer af frisørens tid.

Når man samtidig tænker på holdbarheden af din balayage farvning, er prisen også rigtig fornuftig ift. andre behandlinger. De kan nemlig også hurtigt nærme sig samme prisleje - igen alt efter din hårlængde og valgte teknik. Derfor kan en balayage i det lange løb være en rigtig god investering, hvis du vil have et holdbart og flot resultat.

Balayage ved frisøren

Der er mange fordele ved at få lavet balayage ved frisøren, selvom du måske synes, det koster mange penge. Når du vælger at få det lavet ved en uddannet frisør, er du først og fremmest sikker på, at resultatet bliver, ligesom du ønsker det. Er du ude efter et meget naturligt look og en flot fading med din egen hårfarve, er det sikre valg et besøg hos frisøren.

Har du krøller? Du kan sagtens få lavet balayage i krøllet hår, men det kræver lidt ekstra faglig viden og snilde at få det til at se helt naturligt ud. For det bedste resultat er det nok bedst at få en uddannet frisør til at farve dine krøller.

Frisøren kan altså hjælpe dig med at få flot, misundelsesværdigt hår og med at lave din balayage på en måde, så du undgår markante udgroninger, hvilket betyder, at der kan gå længere tid mellem frisørbesøg.

Lav balayage derhjemme

Det kan godt være lidt tricky at lave din egen balayage. Men har du mod på det, kan du lave balayage derhjemme ved hjælp af lysnende hårfarve. Der findes særlige kit særligt til balayage, der indeholder nogle af de essentielle produkter til det. Ellers kan du selv sammensætte dit balayage-kit ved at købe afblegning, en kam eller pensel, hårklemmer og en god toningshårfarve eller skyllehårfarve.

Det sværeste ved at lave din egen balayage er at finde den helt rigtige teknik til at skabe en pæn overgang mellem din naturlige hårfarve og de lyse striber.

Sådan laver du selv balayage

Sørg for at dele dit hår godt op, så du kun arbejder med mindre sektioner af gangen. Det gør det nemlig ikke kun lettere, det giver også et pænere resultat. Vi anbefaler, at du deler håret op i tre dele rundt om hovedet: Start med at samle håret hele vejen rundt om kronen af hovedet - som hvis du ville lave en halvknold/halv opsætning. Saml denne første sektion af håret med en klemme og lav samme nummer med en sektion et par cm længere nede. Det resterende, inderste hår er nu klar til at få farve, hvorefter du kan tage en af de andre sektioner af gangen.

Nu kan du bruge din valgte hårlysnings- eller balayagefarve til at skabe farvespil i håret. Påfør farven med den vedlagte applikatorbørste eller med din egen kam og red forsigtigt farven i hele håret eller i udvalgte striber på hver af de tre hårsektioner. Sørg for, at farven kommer helt ud i spidserne, og at der ikke kommer "klatter" af afblegning rundt omkring, så du ender med lyse pletter i håret.

Vær særligt opmærksom på at lave en blød overgang til dine naturlige rødder, så du ikke får en meget hård "kant" af mørkere hår.

Følg derefter brugsanvisningerne til produktet ift., hvor længe farven må sidde, inden du vasker det ud. Efterfølgende kan du selv tone håret med skyllefarve eller toner, så du opnår gyldne eller kolde nuancer i dit lyse hår.

Sådan plejer du dit hår efter balayage

Nu hvor du har fået lysere spidser og en flot balayage, handler det om at passe godt på håret, så det er velplejet og farven vedligeholdes.

Vi anbefaler især, at du bruger en god hårkur med jævne mellemrum, da den hjælper med at give ekstra plejende næring, hvilket også forbedrer hårets udseende.

Det er nemlig rigtigt vigtigt at give dit hår en masse pleje, da afblegningen, der bruges til at lave balayage, kan virke skadende og udtørrende på håret. Brug derfor altid kvalitetsprodukter til håret, der nærer og beskytter mod yderligere skade fra farve, styling mm..

Du kan læse meget mere om, hvordan du plejer dine farvede lokker i artiklen "Få pænt og sundt hår efter afblegning" her.

Vi håber, at du er blevet klogere på balayage farvning , og at du har mod på at prøve det af på dine egne lokker. Har du brug for mere inspiration kan du læse vores andre artikler, hvor du får meget mere viden om hårpleje og hårstyling, så du kan få den frisure, du altid har drømt om.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...