Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

22% PÅ NÆSTEN ALT VED KØB OVER 119KR.* (REGLER OG VILKÅR GÆLDER) | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage digital kommunikation fra Nicehair

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan minimerer du din risiko for parfumeallergi

Parfumeallergi og -sensitivitet er efterhånden blevet et stort problem for mange mennesker.

Men hvordan kan du forebygge parfumeallergi?

Læs mere om, hvordan du kan prøve at holde allergiske reaktioner nede eller helt væk ved at vælge parfumefri skønhedsprodukter.

Sådan minimerer du din risiko for parfumeallergi

Hvorfor får man parfumeallergi?

Parfume er en af de mest hyppige årsager til allergisk kontakteksem - faktisk regner man med, at op mod 4% af befolkningen har parfumeallergi. Ofte opstår parfumeallergi særligt efter gentagen brug af kosmetiske produkter med duftstoffer.

De allergifremkaldende stoffer i produkter kan nemlig hos nogle personer få immunforsvaret til at reagere voldsomt. Det skyldes, at deres immunforsvar fejlagtigt tror, at parfume er farligt eller udgør en trussel for kroppen. Derfor reagerer det så voldsomt for at beskytte kroppen, hver gang den kommer i kontakt med disse stoffer.

Hvornår bliver man allergisk overfor parfume?

Hos nogle er parfumeallergi eller -sensitivitet noget, der kommer tidligt i livet - måske allerede i barndommen. Men hos de fleste mennesker udvikler problemet sig over tid og opstår derfor først senere i voksenlivet som reaktion på mange års brug af parfumerede produkter.

Har du for eksempel i årevis brugt en deodorant med mange allergifremkaldende stoffer, kan du pludselig opleve, at du får kløende udslæt eller svien under armhulerne. Det skyldes, at huden det område er blevet sensitiv over for et allergifremkaldende stof i din deodorant efter længerevarende brug.

Når først, du har udviklet parfumeallergi, vil du opleve, at alle steder på kroppen, der kommer i kontakt med duftstoffer, vil slå ud eller på anden måde reagere på en allergisk reaktion.

Er du mere tilbøjelig til at få allergi af dufte?

Har andre i din familie parfumeallergi? Så vil der nok være en øget chance for, at du selv kan få det. Selvom parfumeallergi i høj grad skyldes belastning fra produkter og omgivelser, kan genetik også spille ind. Ligger allergi i dine gener, er der således også øget risiko for at du vil opleve problemer med det på et tidspunkt.

Ligeledes gælder det, at personer med hudlidelser som rosacea, eksem eller sensitiv hud har større tendens til at udvikle parfumeallergi. Det skyldes, at hudens barriere kan være svækket og dermed har små "revner", der lukker fugt ud og hvor parfume og andre irriterende stoffer kan trænge ind.

Jo flere produkter du bruger, desto større chance er der for, at du udvikler allergi, da du bliver eksponeret for flere ingredienser, du kan reagere på. Vil du undgå potentielle fremtidige allergier, bør du overveje at skære ned i mængden af produkter, du bruger, eller vælge at sammensætte en rutine med kosmetik, der er parfumefri eller kun indeholder små mængder duftstoffer.

Døjer du med hudlidelser som ovenstående, eller har din hud det med at slå ud eller blive rød, bør du være forsigtig med at anvende produkter med parfume, da du kan have større chance for at udvikle en allergisk kontakteksem eller reaktion på parfume.

Hvad er symptomerne på parfumeallergi?

Man kan skelne mellem sensitivitet eller decideret allergi over for allergener som parfume.

Ved sensitivitet over for parfume oplever man mere milde symptomer - oftest hovedpine eller nys, der går forholdsvist hurtigt væk. Parfumeallergi kan derimod give udslag i mere voldsomme symptomer som migræne, kvalme, luftvejsproblemer eller blærer, udslæt og kløe på huden.

Har du parfumeallergi eller -sensitivitet bør du derfor meget påpasselig med at bruge kosmetiske produkter, sæbe og vaskemidler, der er parfumefri.

Parfume har mange navne

Parfume er en betegnelse for naturlige duftstoffer, aromatiske stoffer og opløsningsmidler.

Der findes tusindvis af duftstoffer, som bruges i helt almindelige dagligdags ting som kosmetiske produkter, rengøringsmidler, vaskemidler og håndsæbe, men det er ikke altid helt let at gennemskue, hvad der er hvad.

På ingredienslister kan duftstoffer angives på forskellige måder - bl.a. som parfume, perfum, aroma eller fragrance. Vær opmærksom på, at "naturlige duftstoffer" eller "æteriske olier" også er duftstoffer og derfor også kan forårsage allergisk kontakteksem eller allergi hos nogle personer.

Hvis du vil undgå parfume i dine produkter skal du kigge efter fraser som:
• Parfumefri
• Fri for parfume
• Fragrance free

Sådanne udtryk må nemlig ikke skrives på produkter, der indeholder duftstoffer eller æteriske olier - heller ikke hvis de bruges som opløsningsmiddel, som aktiv ingrediens eller i anden funktion end som duft.

Bør du undgå parfume?

Selvom du ikke lider af duft og kemikalieoverfølsomhed, kan det være en god ide at vælge produkter uden parfume for at undgå potentielle problemer i fremtiden.

Parfume kan også generelt være irriterende og udtørrende for huden og derfor kan særligt hudpleje med parfume være generende for personer med akne, rosacea og andre hudlidelser. Vil du undgå forværring af dine eksisterende hudlidelser bør du derfor overveje at bruge cremer, shampoo og andre kosmetiske produkter uden parfume.

Heldigvis findes der masser af virkelig gode skønhedsprodukter, der ikke går på kompromis med kvalitet og effektivitet til trods for, at de er uden parfume.

Undgå de mest allergene parfumestoffer

I EU er der indført en lovgivning omkring 26 af de mest allergene parfumestoffer. Disse skal angives på indholdsdeklarationen af skønhedsprodukter, hvis der forekommer i en vis mængde i produktet. Disse er nemlig særligt allergifremkaldende stoffer, og lovgivningen gør det lettere for personer med allergi at læse indholdsdeklarationen og fravælge produkter, de ikke kan tåle.

Det skal dog nævnes, at der findes mange andre duftstoffer, der også kan være problematiske for nogle personer, men det er disse 26, der forårsager allergiske reaktioner ved flest mennesker.

Er du bekymret for at udvikle parfumeallergi, kan det derfor være en god ide at undgå produkter med lige netop disse 26 ingredienser.

Sådan minimerer du din risiko for parfumeallergi

Hårpleje uden allergene parfumer

Hvis du gerne vil undgå de mest allergene parfumestoffer, men stadig gerne vil have en anelse duft i dine produkter, får du med IdHAIR hårplejeserie Elements Xclusive en lang række kvalitetsprodukter til håret - uden de 26 mest allergene duftstoffer.

IdHAIR Elements Xclusive anvender nemlig i stedet andre ikke-allergene duftstoffer, så du får en mild duft uden at blive eksponeret for de mere allergifremkaldende stoffer, der findes i mange andre hårplejeprodukter.

Hårplejerutine uden allergene parfumer

IdHAIR Elements Xclusive serien er desuden glutenfri, vegansk og sulfatfri.

Sammensæt for eksempel en fantastisk hårplejerutine med følgende produkter til flotte, glansfulde lokker - helt uden brug af allergene parfumer:

• Vask håret med IdHAIR Elements Xclusive Moisture Shampoo - en ekstra fugtgivende og antioxiderende shampoo, der reducerer krus og gør håret dejligt medgørligt.
• Slut hårvasken af med en fugtgivende og blødgørende balsam som IdHAIR Elements Xclusive Moisture Conditioner, der efterlader håret glansfuldt.
IdHAIR Elements Xclusive 911 Rescue Spray kan bruges i hår, der er tørt eller mangler ekstra næring. Den hjælper med at bekæmpe krus, så den er perfekt til dig, der ønsker perfekte, glatte eller glansfulde lokker.
• Få elastiske og glansfulde krøller med IdHAIR Elements Xclusive Curl Creater, der kan bruges i både tørt eller vådt hår til at få det bedste frem i dine krøller.

Parfumefri hårpleje

Vil du helt undgå parfumerede produkter i din hårplejerutine, kan du gå efter parfumefri hårpleje. Her er IdHAIRs serie Sensitive Xclusive et godt bud på virkeligt gode, effektive produkter til håret, der samtidig er skabt helt uden brug af parfumestoffer.

Produkterne i Sensitive Xclusive-serien er desuden dermatologisk testet, hvilket betyder, at de er blevet testet på forskellige hudtyper - selv sensitiv hud - for at sikre, at produkterne ikke forårsager allergiske reaktioner.

Sådan minimerer du din risiko for parfumeallergi

Parfumefri udgaver af hverdagshelte

Prøv for eksempel IdHAIR Sensitive Xclusive Hairspray Strong Hold - en hårlak, der er særligt skånsom for selv meget sensitiv hud. Med ingredienser som aloe vera fugter den håret, samtidig med at den giver et stærkt hold til din frisure. Og så er den jo selvfølgelig dermatologisk testet og HELT uden parfume.

IdHAIRs fantastiske hårvokse har en fast plads på badeværelseshylden hos mange mænd (og kvinder). Og derfor er der selvfølgelig også en hårvoks i IdHAIRs parfumefri sortiment. Med Sensitive Xclusive Strong Hold Wax har IdHAIR nemlig skabt en mat, stærk voks, der giver godt hold, samtidig med at den plejer håret. Og ja, så er den selvfølgelig også dermatologisk testet og uden parfume, så den kan bruges til selv den sarteste hovedbund.

Skånsomme stylingprodukter for hele familien

Vil dine børn gerne til at bruge hårstylingprodukter? Så kan du introducere dem for disse to serier fra IdHAIR. Her får du nemlig fantastiske "voksenprodukter" uden mange af de kemiske stoffer og parfumer, du gerne vil holde dine børn fra. Du kan altså trygt lade dine børn eksperimentere med hårstyling og -opsætninger med disse produkter fra IdHAIR.

Ligeledes er serierne gode for dig, der er gravid eller ammende, og som derfor måske prøver at skære ned i produkter med parfume eller andre unødige kemikalier. Med produkterne fra for eksempel Sensitive Xclusive kan du både før og efter fødslen trygt pleje og style dit hår uden fare for dig selv eller din lille guldklump.

Effektive og parfumefri produkter hos NiceHair

Med de to serier fra IdHAIR får du fantastiske hårplejeprodukter, der ikke går på kompromis med kvalitet og effektivitet, og som gør det lettere for dig at sammensætte en skønhedsrutine med så få allegerne ingredienser som muligt.

For uanset om du allerede har fået parfumeallergi, eller du blot prøver at skære ned i mængden af parfumerede produkter, så kan du sagtens skabe en effektiv og skøn hudpleje- eller hårplejerutine.

Hos NiceHair kan du altid finde en masse skønne produkter, der passer til din hud- og hårtype - og som samtidig er fri for parfume eller andre allergene stoffer.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...