Hårtab under og efter graviditet

Er du en af de mange, som oplever hårtab under graviditet, eller efter du har født?
I min første graviditet fik jeg det mest fyldige, glansfulde hår, men jeg tabte desværre en stor del af det igen et par måneder efter fødslen. Men hvordan kan det være? Jeg har valgt at undersøge det nærmere, og har fået nogle gode råd, som jeg vil følge i min nuværende graviditet.

Under graviditeten øges østrogenniveauet, og det er her, at hormonbalancen er meget gunstig. Så her oplever man tykkere hår fra rødderne, og ofte vil ens hår vokse hurtigere i denne periode.

Efter vi har født, vil østrogenniveauet falde, og vores hormonbalance reduceres. Derfor vil vi se et mindre eller større hårtab indtil disse er balanceret til sit normale igen.

Nogle kvinder taber derimod også håret under graviditeten. Dette skyldes en højere produktion af de mandlige kønshormoner, som kan resultere i hårtab samt øget produktion af talg, som også kan give uren hud og hurtigere fedtet hår.

Om det enten er under graviditeten eller efter fødslen, du taber hår, er det vigtigste råd: Sund og nærende kost.
En sund kost er med til at stabilisere hormonbalancen, både når kroppen er i gang med at udvikle graviditeten, og når den derefter forbereder amningen. Selv den mindste mangel på vitaminer eller mineraler i kosten, kan skabe stor ubalance i hormonproduktionen. 

Næringen skal helst komme fra ubearbejdede fødevarer,  som er rige på folinsyre, D-vitamin, jern og kalk. Frugter og grøntsager skal helst være usprøjtede, og gerne spises i alle farver, da man her får mange forskellige vitaminer og mineraler.

Det er selvfølgelig også vigtigt at pleje hud og hår godt under og efter graviditeten.

Min favoritserie

Min favoritserie kommer fra danske Rønsbøl. De har lavet et bodykit med shampoo, conditioner, bodylotion, håndcreme og læbepomade. Denne serie kan man trygt bruge, uden at skulle bekymre sig om, at man selv eller barnet i maven bliver udsat for parabener, parfume eller andre tilsætningsstoffer. Derimod får man alle de vigtige vitaminer og mineraler til hud og hår samt den rette mængde fugt.

Rønsbøl har desuden lavet serien Family Care, som man kan pleje sit barns hud med. Den glæder jeg mig til at prøve, når baby snart kommer.

By Simone Stæhr Keller

Jeg er uddannet frisør og arbejder til dagligt med alt, der har med hår og makeup at gøre. Heribl…

Follow

Få nye indlæg direkte på e-mail

Nyeste

Hårets redning til vinter

Få sundt og glansfuldt hår i vinterperioden ved at bruge..... Få svaret her

Relancering af det nye Rønsbøl

Vi har ventet længe, og nu skete det! Relanceringen af det danske hudplejemærke Rønsbøl er kommet!

Få et langt og smukt hår

Følg disse 5 punkter for at få et langt, smukt og velplejet hår

Kundeservice
Ring til os på 32 200 200
Ægte varer
Alle varer er 100% ægte
Største udvalg
Altid over 10.000 varenumre

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt