Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Hårkur, hvorfor er det vigtigt?

Hårkur, hvorfor er det vigtigt?

Du har helt sikkert hørt fra din frisør, at du skal bruge hårkur, men du har helt sikkert også tænkt, at det bare er noget frisøren siger for at sælge dig en hårkur. Jeg vil her fortælle hvad det egentlig er, en hårkur gør, og hvorfor det er så vigtigt for dit hår.

En hårkur, eller treatment som det også kan blive kaldt, er det eneste produkt, der kan reparere håret helt inde i kernen. For at det ikke bliver en alt for teknisk og nørdet frisørsnak, så kan man forenklet sige, at shampooen går ind og åbner håret, så det kan blive rent, og en conditioner lukker håret igen, for at holde skader og slitage væk. Hårkuren skal derfor i håret imellem shampooen og conditioneren, fordi den skal ind i håret og reparere eller fugtgive, inden conditioneren efterfølgende forsegler plejen inde i hårets kerne.

Hårets kerne ser ud lidt ligesom en DNA streng, og svovlbroerne er dét, der gør håret sundt og stærkt. Svovlbroerne kan dog blive ødelagt af bl.a. overdreven eller forkert brug af shampoo, varmeredskaber såsom føntørrer og glattejern, og kemi i form af farve eller permanent. Det en hårkur gør, er at genoprette disse svovlbroer, så håret igen kan blive sundt. Derudover virker en hårkur forebyggende på spaltede spidser, hvilket betyder at håret ikke knækker så nemt.

Vælg din hårkur efter DIT hår!

Det er imidlertid ikke ligemeget hvilken hårkur du vælger, selvom det selvfølgelig er bedre at bruge en ”forkert” hårkur i forhold til slet ikke at bruge en. Har du krøller er dit hår som oftest mere tørt, og du har derfor brug for masser af fugt, for at genoprette håret. Har du derimod skadet hår på grund af eksempelvis afblegning, skal du finde en hårkur der giver pleje, og gerne en hårkur med proteiner i, da det er proteiner, der genopbygger håret bedst.

Er dit hår som sådan ikke usundt, er det stadig en god ide at bruge en hårkur for at forebygge skader. Her bør du dog vælge en hårkur til normalt hår, så håret ikke bliver tungt af for meget fugt.

Gør hårkur til en del af din skønhedsrutine!

Det kan godt være svært at huske at bruge den fine nye hårkur, man købte sidste gang, man var hos frisøren, men jeg har fundet et par tips, der virker for mig. Det første tip er at komme hårkuren i håret i badet, imens du alligevel barberer ben. På den måde slår du to fluer med ét smæk, og du skal ikke bruge en evighed på det. De fleste hårkure skal kun sidde i håret 5-10 minutter, og når benene alligevel skal barberes, går der også hurtigt 5-10 minutter.

Et andet godt tip er, hvis du som jeg, følger med i et bestemt program i tv’et, der kommer på et fast tidspunkt en gang om ugen. Så ved jeg, at når det program er der, så skal jeg have hårkur i håret. (Udover hårkur kommer jeg også en ansigtsmaske i ansigtet, så jeg får en hel hjemme-spa oplevelse.) På den måde får du opbygget en rutine, og jeg lover dig, at dit hår vil takke dig for det!

Se det store udvalg af hårkure lige her:

Follow
Steffie Nielsen

Hej, jeg er uddannet frisør, og jeg har derfor et stort kendskab til skønhedsbranchen. Jeg synes, at skønhedsbranchen er fantastisk, og min ekspertise ligger helt sikkert i råd og vejledning.

Loading...