Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-4 hverdage / Fremragende Trustpilot

SPAR 25% PÅ NÆSTEN ALT VED KØB FOR 119,- * (REGLER OG VILKÅR GÆLDER) | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Hovedbundsproblemer?

Hovedbundsproblemer?

Er du en af dem, der døjer med hovedbundsproblemer, såsom skæl eller tør hovedbund, så læs med her, og bliv klogere på, hvad det kan skyldes.

Som frisør hører jeg ofte, at mine kunder ikke kender til forskellen mellem disse to gener, og behandler derfor deres hovedbundsproblemer forkert. 

Vores hårs skønhed afhænger i høj grad af talgkirtlen. Dennes opgave er, at producere et fedtstof, som kaldes sebum. Når sebum og sved, som vi udskiller fra svedkirtlerne blandes, danner det et beskyttende lag i hovedbunden og på hårstrået, så det bliver smidigt og blankt. 

Dette beskyttende lag fornyes konstant, men bliver dette lag blot forøget med 10%, vil håret blive for fedtet. Nogle mennesker producerer også for lidt sebum, og derved vil håret og hovedbunden ikke blive smurt tilstrækkeligt, og på den måde kan man få tør hovedbund. 

Tør hovedbund = skæl?

Mange tror ofte, at tør hovedbund er lig med skæl, men man kan faktisk se og mærke forskel og husk også, at disse skal behandles forskelligt. 

Ved en tør hovedbund vil der drysse små hudflager af som sne fra håret. Som regel vil tør hovedbund ikke klø, og skyldes ofte, at man vasker håret i en shampoo, som er for udtørrende. Brug derfor produkter med plejende virkning. 

Skæl ses også som hvide flager, der knytter sig til hovedbunden. Men i modsætning til tør hovedbund, vil de fedtede skælflager klæbe sig fast til hårstrået. Grunden til at man får skæl er, at cellerne i hovedbunden fornyes hurtigere end de 3-4 uger, som hovedbunden normalt bruger. Ved denne øgede fornyelse, har gærsvampen i vores hovedbund rig mulighed for at udvikle sig. 

For at forebygge og behandle skæl, er det vigtigt at bruge en god skælshampoo, som holder gærsvampen nede, så huden er i balance. 

Håber I blev klogere på de to irritationer:)

Jeg vil anbefale disse 2 produkter, hvis du døjer med hovedbundsproblemer:

Hovedbundsproblemer? Hovedbundsproblemer?
Follow
Simone Stæhr Keller

Jeg er uddannet frisør og arbejder til dagligt med alt, der har med hår og makeup at gøre. Heriblandt extensions, shows og photoshoots på hoteller, i virksomheder og saloner. Derudover er jeg uddannet salgsassistent fra The Body Shop, hvor jeg har arbejdet med hud, hår- og makeupprodukter. Jeg elsker at være kreativ og fordybe mig i mit arbejde.

Relaterede produkter

Cutrin BIO+ Hydra Balance Shampoo 250 ml
175,00 kr
129,00 kr
Loading...