Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Derfor skal du vælge hudpleje med ceramider

Ceramider er en populær ingrediens i mange skønhedsprodukter, der lover at hjælpe på fugtbalancen og hudbarrieren. Men hvad er ceramider egentlig, og hvorfor er hudplejeeksperter så vilde med dem?

Derfor skal du vælge hudpleje med ceramider

Hvad er ceramider?

Ceramider er fedtsyrer – også kaldt lipider – der er en naturlig del af hudens barriere, og som faktisk udgør 50% af hudens overflade.

Den bedste måde at forstå ceramider/lipider på, er at forestille sig det yderste hudlag som en mur. Hudcellerne er murstenene, der udgør selve bygningsværket, mens ceramiderne er mørtlen, der binder det hele sammen og sørger for, at muren ikke bliver ustabil eller skadet. Hvis først mørtlen bliver ødelagt eller ikke vedligeholdes, risikerer man at hele muren beskadiges.

Det samme gælder altså huden. Det er ceramidernes ”job” at sørge for at hudens barriere er intakt, så fugt ikke fordamper fra huden, og forurening mm. holdes ude. Hvis først ceramideniveauet er lavt, er barrieren altså ikke så stærk, og huden risikerer at blive tør eller irriteret.

Derfor er det en rigtig god ide at anvende hudpleje med ceramider for at genopbygge hudens egen reserve af lipider og styrke barrieren.

Derfor skal du vælge hudpleje med ceramider

Ceramiders egenskaber for huden

Som du har kunne læse ovenfor, er ceramider en nøgleingrediens til at holde huden sund og velfungerende. Her kan du læse lidt mere om ceramiders fantastiske egenskaber for din hud.

Ceramider genopretter hudbarrieren:
Der er mange grunde til, at din hud kan miste ceramider, hvilket giver skade på hudens barriere. Det kan bl.a. skyldes aldring, overeksfoliering af huden og eksponering for forurening, og det kan lede til for eksempel tør og irriteret hud, eksem og inflammation. Ved at anvende hudplejeprodukter med ceramider kan huden langsomt begynde at genopbygge sin barriere, så den igen bliver stærk og modstandsdygtig over for eksterne faktorer.

Ceramider lukker fugt inde i huden:
Da ceramider er en fedtsyre – altså en olie – og fungerer ved at ”lukke” hullerne mellem hudcellerne, er de med til at sikre, at fugten i huden ikke kan slippe ud igen gennem den ”fedtholdige” barriere. Ved at bevare et højt niveau af ceramider i huden forbliver huden altså fugtet i længere tid.

Ceramider har en anti-aging effekt på huden:
Hudens lag af ceramider holder ikke blot fugt inde – den holder også eksterne stressfaktorer ude.
En sund og stærk hudbarriere er med til at sikre, at frie radikaler fra fx luftforurening ikke så let kan trænge ind i huden og gøre skade – fx i form af tidlige aldringstegn i huden.

Ceramider forebygger inflammation i huden:
En mur fyldt med huller er ikke modstandsdygtig, og det samme gælder huden, når barrieren er svækket. Derfor vil huden være langt mere disponeret for hudproblemer, når barrieren ikke fungerer som den skal. Det inkluderer både tørhed og irritation, men også lidelser som rosacea, eksem og akne, der i høj grad er et resultat af inflammation i huden. Derfor er det ikke kun personer med tør hud, der bør overveje at anvende produkter med ceramider, for et lavt ceramideniveau i huden kan også give sig til kende på andre måder. Oplever du, at din hud er irriteret, let slår ud eller på andre måder reagerer meget, bør du overveje at inkludere ceramider i din hudplejerutine.

Hudplejeprodukter med ceramider

Da ceramider er naturligt forekommende i huden passer denne superingrediens godt sammen med de fleste andre ingredienser og produkter.

Ceramider er en hyppigt anvendt ingrediens i mange ansigtscremer, -sera og -masker. Der er derfor en god sandsynlighed for, at du allerede har produkter, der indeholder denne superingrediens. Gå på opdagelse blandt nogle af de mange ansigtsplejeprodukter med ceramider, som du helt sikkert vil få glæde af. Eller vælg kropspleje med ceramider, hvis du også oplever tør eller irriteret hud på resten af kroppen.

Derfor skal du vælge hudpleje med ceramider

Ceramider i hårpleje

Ceramider er ikke blot godt for huden – de kan også gøre vidundere for dit hår. For ligesom med huden er ceramider også velegnede til at genopbygge dine hårstrå efter skade og udtørring fra farvning eller hyppigt brug af glatte- eller krøllejern.

Ceramiderne i hårplejeprodukter går ind og styrker hårfibrene, så fugten holdes inde. Dette gør dit hår mere glansfuldt og mindre kruset, og det styrker dit hår, så det ikke så let knækker.

Her hos Nicehair finder du selvfølgelig en lang række hårplejeprodukter med ceramider, så du kan finde de helt rigtige produkter, der giver dit hår glans og styrke.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...