Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos Nicehair? Tilmeld dig vores klub og få dine fordele

Hvis du aldrig har afgivet en ordre hos Nicehair.dk, kan du følge nedenstående link for at tilmelde dig

Få fordele
Ja tak, jeg vil gerne modtage gratis gave og digital kommunikation fra Nicehair - Gaven tilføjes i din kurv *Husk at bekræfte de to mails du modtager fra os
Har du glemt dit kodeord?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Beautypedia - dit skønhedsleksikon!

A B C D E F G H I J K L M N O Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

A

Aftershave
En væske man bruger efter man har barberet sig. Det er vigtigt, at man giver huden noget pleje i form af en aftershave. En aftershave virker beroligende og lindrende på huden.

Aftersun
Påføres på huden efter man har udsat den for sol. En aftersun er fugtgivende og beroligende for huden, den lindrer samtidig hvis man er blevet forbrændt.

Akne
Akne er en hudsygdom, som stort set alle udvikler på et tidspunkt i sit liv. Akne er en fællesbetegenlse for en række hudsymptomer: akne, bumser og uren hud.

Ansigtsmaske
En ansigtsmaske har til formål at rense huden, så den ser ren og velplejet ud. Den går dybere end de plejeprodukter der er købt til hverdagsbrug - og er derfor også langt bedre for huden.

Antiperspirant
Svedhæmmende eller mindskende produkt. Ofte et produkt tilsat aluminiums - og zinksalte, som virker sammentrækkende på huden.

Anti-age
Aldersforebyggende virkning. Et produkt med anti-age indeholder nogle aktive ingredienser, der bremser hudens ældning.

Anti-dandruff shampoo
Oversat fra engelsk til dansk, betyder anti-dandruff: antiskæl. Med andre ord, så er en anti-dandruff shampoo en skælshampoo, som bekæmper kløe og irritation i hovedbunden samtidig med at den plejer og forebygger skæl.

Argan Olie
Argan olie kommer fra Marokko og er almindeligt anvendt til at pleje hud og hår. Det er en gul vegetabilsk olie, der er rig på E-vitamin, hvis antioxidante egenskaber og fænomenale magt er meget godt omtalt af eksperter i hår- og hudpleje.

Atopisk hud
Eksem tilstand i huden som ofte ses i ru og tørre knopper på overarme, ben og små børns kinder. Smør huden med en fed creme, evt. carbamid creme. Ved svære tilfælde bør det tilses af en læge.

B

Balm
Der findes mange former for balm. En lip-balm er en læbepomade, som fugter og genopbygger læberne. Så findes der balm til krop og ansigt, som typisk er en luksuriøs salve der fugter og giver næring til huden. Nogle balm er også velegnet til at anvende i hårspidserne, da de også virker genopbyggende i håret. Balm er et unisex produkt, kun duftene kan være afgørende om det er til en mand eller kvinde.

Balsam
På engelsk: conditioner. Ved at bruge en conditioner i håret efter hårvask, plejer og fugter du håret. Det bliver derved nemmere at rede, da håret ikke filtrer og dermed knækker. Conditioneren går ind og beskytter håret, ved at lægge sig som en hinde om hårstrået, og dermed reparere ødelagt hår og giver det glans og fylde. Derudover gør det håret nemmere at sætte op, ligemeget om du vil have glat eller krøllet hår.

Barberblade
Barberblade er bladene der føres langs huden, når du barberer dig. Disse købes oftest separat og kan fås i alle prisklasser og kvaliteter.

Barberskum
En skum der anvendes under barbering, for at fugte og pleje huden. Ved at bruge barberskum undgår du knopper og irriteret hud efter en barbering.

Barbering
Fjerning af hår/skæg.

BB cream
Er i de vestlige lande en forkortelse af beauty balm, men herhjemme bare et andet ord for en farvet dagcreme. Det er derfor bare en let foundation.

Blush
I gamle dage blev produktet kaldet kindrødt - og er et farvet produkt, du lægger på kinderne.

Bodylotion
En bodylotion har til formål at holde huden blød og gennemfugtet. Lotionen smøres oftest på kroppen efter et bad, og fugter huden.

Bodyscrub
Bodyscrub findes både i en krukke, men også på tube, afhængig af hvor fast den er. Det er et produkt som indeholder små fine korn, samt en masse nærende ingredienser. En bodyscrub sætter gang i blodcirkulationen og fjerner alle de døde hudceller. Efter brug af en bodyscrub kan man mærke, at huden bliver meget mere blød. Hvis man vil have mere gavn af sin bodylotion, bør man skrubbe kroppen først, så trænger cremen bedre ned i huden, og huden optager bedre alle næringsstofferne. Det er også godt at anvende en bodyscrub, inden man bruger selvbruner, da man opnår et jævnere resultat.

Bodywash
En bodywash er en flydende sæbe som anvendes i badet og renser huden, uden at udtørre. De fleste bodywash er kun til kroppen, men der findes også nogle der er multifunktionelle som også kan bruges i håret, samt ansigtet.

Bronzer
En orange/rød/brun pudder - som du lægger som en gylden farve i ansigtet. Det er dog en almindelig fejl at lægge det i hele ansigtet, da det kun skal bruges visse steder som fx panden, næseryggen, hagen og kindbenene.

Brush cleaner
Sæbe til rengøring af makeup-pensler.

Bryn
Med bryn mener man øjenbryn. Øjenbryn kan være meget forskellige, men der findes mange produkter der kan hjælpe dig til at give dig de perfekte øjenbryn. Der findes fx øjenbryns-skygge, øjenbrynsfarve, voks og farvefjerner. Brynene har en utrolig stor betydning for hele ansigtsudtrykket, og derfor bør man have stor fokus på hvordan brynene er farvet og formet.

Børster
Et andet ord for pensler.

C

CC Cream
CC står for ?Color And Correct? eller ?Color And Care?, og betegnes som en opgradering af BB Cream. Den har en bedre dækkeevne, giver mere fugt til huden, og giver en mat og naturlig overflade. Ofte indeholder en CC Cream flere anti-age ingredienser end en BB Cream.

Concealer
En concealer går ind og dækker de småfejl og urenheder, som måtte være i huden. En concealer er desuden rigtig god at bruge under øjnene, hvor huden kan være lidt mere blålig. En concealer kan både bruges før og efter foundation og bør lige blendes ud med en ren finger eller en passende pensel.

Conditioner
Se under Balsam.

Contour
Contour er en teknik hvorpå man bruger make-up til at forme ansigtet med. De områder af ansigtet man gerne vil fremhæve, lægger man en lys farve (lys) og på de områder man gerne vil skjule, lægger man en mørk farve (skygge).

Cover-stick
En cover-stick kaldes også en dækstift. En cover-stik er en hudfarvet stift som nemt og effektivt dækker rødmen, urenheder og mindre grad af akne i ansigtet. En cover-stick kan benyttes separat eller under anden makeup.

Cream
En cream er et produkt du påfører huden. Cremer kan betragtes farmaceutiske produkter - og indeholder som regel vand og olie.

Crepejern
Et crepejern laver små bølger i håret, så håret får et unikt look. Du husker måske looket som var meget populært i 80?erne. Derudover kan et crepejern via de små bølger, give et mere fyldigt hår.

D

Dagcreme
En dagcreme påføres om morgenen inden du går ud af døren. Dagcreme er udviklet til at beskytte mod de faktorer som din hud udsættes for i løbet af dagen. Her kan bl.a. nævnes kulde, sol og forurening.

Decollete
Kropspartiet ved hals og brystkasse - over selve brystet.

Deo
Deo = deodoranter. Mange bruger dagligt en deodorant for at forebygge svedlugt og ofte er der tilsat parfume til deodoranten. Bruges både af mænd og kvinder.

Diffuser Når du påsætter en diffuser (softstyler) på din føntørrer, har du mulighed for at tørre dit hår på en blødere måde. Specielt i krøllet hår har du mulighed for at skabe mere volume. Et hoved der fordeler varmen fra føntørren anderledes, for skabe volumen i håret.

E

Eau De Cologne
Eau De Cologne er en parfume, som indeholder naturlige dufte udtrukket fra alkohol. Den indeholder ca. 2-5 duftolier, hvilket gør den mindre kraftig sammenlignet med andre parfumer.

Eau De Parfume
Eau De Parfume er den mest anvendte parfume-type, da den har en længere holdbarhed end fx Eau De Toilette. Den har derudover det dobbelte indhold af parfumeolie, og derefter også navnet ?parfumevand?.

Eau De Toilette
Eau De Toilette er en bestemt type parfume, som betyder ?toiletvand?. Navnet er opfundet, da denne type parfume har mere vand fra vandhanen end parfumerede olier. Den har derfor ikke en så kraftig duft, som andre parfumer.

Extensions
Hår extensions er for dig der gerne vil have ekstra langt hår. Oftest sættes extensions fast på det eksisterende hår via fx clips eller tape.

Eyeliner
En eyeliner kan både være en blyant og en pensel, som bruges til at lægge en streg langs kanten af sine øjenvipper. En eyeliner kan både bruges ved de øverste vipper, og kan også bruges på den våde kant. Dette både fremhæver øjnene og giver dem et flot og intenst look.

F

Face Oil Olie speciel egnet til ansigtet.

Farvet hår
Ved farvet hår forstås at give håret en farve, enten for at skifte den eller for at fremhæve din naturlige farve. Pas dog på da farvet hår har tendens til at blive tørt og kan komme til at se mat ud. Brug derfor hårprodukter der er specielt udviklet til farvet hår.

Fedtet hud
Fedtet hud opstår, når huden producerer for meget talg. Når du oplever fedtet hud er det vigtigt at rense og pleje den på den rigtige måde. Det vil blandt andet være en god idé at bruge produkter, som er med til at regulere talgproduktionen, for at normalisere huden.

Fedtet hår
Der er mange meninger om hvad skyldes fedtet hår. Vinterkulde, huer, stress, forkert brug af hårprodukter osv. Der findes dog produkter til fedtet hår som fx shampoo, conditioner og hårkure.

Fint hår
Ved fint hår forstås tyndt hår.

Fodcreme
Dine fødder kan være meget udsatte og dette ses ofte i form af hård hud. Her anbefales det at anskaffe sig en fodcreme der fugter og plejer de tørre og udsatte fødder.

Fodfile
Fodfile bruges til at file alt den hårde hud af dine fødder.

Formjern Formjern - også kaldt krøllejern, styler, syl mm.

Foundation
En foundation bruges i hele ansigtet og skal hjælpe med at gøre din hud mere ensartet.

Følsom hud
Følsom hud bliver også kaldt sensitiv hud og er ofte karakteriseret af en tendens til at rødme, blusse op og blive tør. Huden er ofte hyperreaktiv og kræver særpleje. Køb derfor produkter der passer til hudtypen.

Føntørrer
En føntørrer er et elektronisk apparat der tørrer dit hår. Den kan fås i mange størrelser og med varierende temperatur og styrkeindstillinger.

G

Gel
Gel er et geléagtigt stof - som ofte bliver brugt i forbindelse med hår.

Glattejern
Et glattejern giver dit hår et glat og smukt look. Glattejernet består af 2 varmeplader der trykkes sammen og køres igennem håret og kan derefter nemt gøre fx kruset eller krøllet hår glat. Glattejern med vippeplader kan også bruges til at lave krøller med.

Globelinje
Globelinje, forstås ved den dybe indfald på øjenlåget. Begrebet bruges oftest i sammenhæng med korrekt pålægning af øjenskygge.

H

Halscreme
En halscreme er udviklet til at opstramme. Det kan derfor anbefales at bruge en halscreme, hvis du har slap og rynket hud.

Highlighter
En highlighter bliver brugt til at fremhæve noget. Du kan fx bruge en highlighter til at markere kindbenene.

Hudpleje
Huden er kroppens største organ, og derfor skal vi passe rigtig godt på den. Det er derfor vigtigt at pleje sin hud, for at sørge for at kroppen er sund og rask. Hudpleje er både betegnet, som pleje til kroppen og ansigtet.

Håndcreme
En håndcreme plejer din hud og gør den blød. Samtidig beskytter den mod alt det dine hænder berører og har ofte en dejlig duft.

Håndsæbe
En håndsæbe skal bruges hver gang du vasker hænder. Sæben skal bruges både før du spiser, før du laver mad, efter et nys, host og efter hvert toiletbesøg. Du er nødt til at fjerne bakterier, og snavs fra dine hænder, da de er i berøring med utrolig mange ting på en dag. Dette kan gøres ved at bruge håndsæbe.

Hårbad
Udtryk som blandet andet mærket Kérastase bruger om shampoo. Se evt. mere under Shampoo.

Hårkur
En hårkur både plejer og trænger dybt ind i håret - med det resultat at håret ser og føles meget sundere. Der findes mange forskellige typer, og det er forskelligt om det skal i under badet, efter badet, eller man kan sove med det om natten.

Hårpudder
En hårpudder tilfører håret ekstra volume helt uden at tynge. En god hårpudder eliminerer fedt og opfrisker hårets fremtoning.

Hårspray
En hårspray hjælper med at ?låse? dit hår i en bestemt frisure. En hårspray giver håret hold. De fås i forskellige styrker - og kan være med til at skabe den perfekte frisure der kan holde til lidt af hvert.

Hårstyling
Vi er alle forskellige - det samme gælder vores hår. Men i dag findes utrolig mange hårstyling-produkter, der kan hjælpe dig med at sætte dit hår (style) som du ønsker.

Hårtrimmer
En hårtrimmer kan spare dig for ture til frisøren. Som navnet antyder kan en hårtrimmer bruges til at trimme dit hår. Hårtrimmere kan købes i mange forskellige mærker og typer.

Hårtyper
Der findes mange forskellige hårtyper såsom kruset, langt, kort, krøllet, tørt, tykt og tyndt.

Hårvoks
En hårvoks bruges til at sætte dit hår med. Voksen giver håret hold - og gør at din frisure forbliver den samme i længere tid.

I

J

K

Kombineret hud
Kombineret hud er kendetegnet ved, at pande, næse og hage bliver blank i løbet af dagen - har tendens til urenheder og tilstopning, mens huden på kinderne kan være lidt mere tør.

Kosttilskud
Kosttilskud er et tilskud til din normale kost. Det kan købes som både piller, pulver, kapsler og mikstur - og giver kroppen vitaminer og mineraler, så den holder sig sund og rask.

Kropsolie
En kropsolie giver mere næring til huden end en bodylotion - og det er derfor godt at bruge, hvis du har meget tør hud. Den kan både bruges alene, men også sammen med en bodylotion.

Kruset hår
Kruset hår har man som oftest, hvis man har krøller eller bevægelse i håret. Håret ser kruset og tørt ud, og det har som oftest brug for mere pleje end normalt. Der findes produkter specielt udviklet til at minimere kruset hår.

Krøllejern
Et krøllejern er det optimale redskab, hvis du gerne vil have krøller. Via varme-teknologi kan du selv skabe dine egne flotte krøller. Kan fås i et utal af størrelser og mærker.

Krøllet hår
Krøllet hår har tendens til at blive stift og uregerligt, og det er derfor vigtigt at give håret masser af fugt og blødgøre det. Der findes hårprodukter der er specielt udviklet til denne hårtype.

L

Lipbalm
Lipbalm kaldes også læbepomade og læbebalsam. Produktet bruges for at blødgøre og beskytte dine læber.

Lipgloss
Lipgloss giver dine læber et skinnende og elegant udtryk. Det er muligt at købe lipgloss i alle farver, så du kan finde en der blot giver dine læber et smukt og naturligt glans look. Du kan også få dine læber til at se mere fyldige ud, samt fremhæve de smukke former på dine læber.

Lipliner
En lipliner bruges til at tegne læberne op, og skabe en base for læbestiften. Herefter vil din læbestift holde længere og få naturlige, bløde linjer.

Lotion
En lotion påføres huden for at glatte, fugte og blødgøre den. Ofte er det vand og olie tilført et stof som fx alkohol for at holde sammen. Du kender det fra bl.a. hånd- og bodylotion.

Læbepleje
Læbepleje er beregnet til tørre og sprukne læber. Læberne indeholder ingen talgkirtler, og har derfor brug for at få tilført fugt. Af produkter kan nævnes: læbebalsam og læbepomade (lipbalm).

Læbepomade
En læbepomade anvendes på læber for at hindre udtørring. Det er en fedtet og voksagtig blød salve - som findes i mange udgaver, med forskellige dufte og smag.

Læbestift
En læbestift består af voks, farvepigmenter og olier. Den påføres læberne for at give farve, og anvendes hovedsageligt af kvinder. Læbestifte kan fås i utallige forskellige farver, indeholde glimmer, de kan være matte eller blanke.

M

Makeupfjerner
En makeupfjerner er et produkt der hjælper og gør det nemmere, at fjerne din makeup.

Makeup punge
En makeup pung er designet til at kunne opbevare små kosmetik-produkter. Pungen skal kunne medbringes, når du er på farten og har brug for at rette din makeup til.

Manicure
Manicure er betegnelsen for skønhedspleje af hænder og negle. Behandlingen består som regel af filning af negle, peeling af hænder, håndmassage og evt lakering af negle.

Mascara
Mascara er et kosmetikprodukt, der anvendes til at mørkne, lysne eller farve øjenvipper. Mascara kan samtidig have den effekt at dine øjenvipper forlænges, fremhæves eller fortykkes.

Mineral makeup
Mineral makeup er lavet af fine knuste mineraler og derfor rene grundstoffer. Derfor er det 100 % naturlige produkter - og dette har gjort det utrolig populært at købe disse mineral makeup produkter.

Moden hud
Når man har moden hud oplever man ofte rynker, ændret pigmentering og nedsat fasthed. Dette kan du allerede opleve i 20?erne, og kan både være genetisk betinget eller forårsaget af miljømæssige påvirkninger.

N

Natcreme
En natcreme smøres på inden du falder i søvn. Det er nemlig under søvnen, hudens cellefornyelse forøges, og stofskiftet stiger. Ved at bruge en natcreme, støtter du hudens fornyelsesproces og tilfører pleje.

Neglebånd Neglebånd er de små folder i fortykket hud på bunden af ??hver af neglene. Deres formål er, at beskytte området mellem huden og sømmet fra infektion. Når disse flænser og bløder kaldes det for neglerod.

Neglelak
Neglelak er en lak du påfører dine negle for at give farve. Neglelak kan købes i alle nuancer og det er kun fantasien der sætter grænser.

Neglelakfjerner
En neglelakfjerner består af en eller flere opløsningsmidler, der opløser og dermed fjerner lakken fra neglene.

Neglefil
En neglefil bruges til at slibe neglene, så du selv kan give dem den ønskede form.

Negleklipper
En negleklipper er et værktøj, som bruges til at trimme dine finger- og tånegle.

O

P

Parabener
Parabener er en fælles betegnelse for en gruppe af seks konserveringsmidler bestående af Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben. Parabener bliver anvendt i cremer, make-up og shampoo for at forhindre bakterie- og svampevækst. Der findes både gode og dårlige parabener, og som oftest er det de gode parabener, man finder i skønhedsprodukter.

Parfume
Parfume er en blanding af æteriske olier, aromastoffer og et opløsningsmiddel, som anvendes til at udbrede dufte. Disse dufte puttes i mange skønhedsprodukter, hvor parfumen tit er afgørende for hvilket produkt man vælger.

Pedicure
Pedicure er en grundig fodbehandling med fokus på pleje og genopbyggende behandling. Med en pedicure opnår du bløde og smukke fødder samt en følelse af velvære.

Peeling
En peeling er en behandling af huden, hvor man fjerner døde hudceller. Der skelnes normalt mellem mekanisk og kemisk peeling. Mekanisk peeling kendetegnes ved produkter med små 'slibepartikler' i, som skrubber de døde hudceller af, mens produkter til kemisk peeling fjerner de døde hudceller ved en lav, men effektiv koncentration af syre. Udover at fjerne døde hudceller, sættes der også gang i cellefornyelsen.

Pensler
Makeup pensler bruges til at påføre dit makeup nemt og præcist - så du får det ønskede look. Der findes særlige pensler til de forskellige formål, f.eks. læbe-pensler, øjenskygge-pensler eller foundation-pensler.

Pigmenteret hud
Du kan opleve pigmenterede pletter på huden - som både kan være forårsaget af solen, hormonforstyrrelser og alderdom. Mørke plamager på huden er pigmentering. Plamagerne kan komme meget spredt i huden, men kan også være meget afgrænsede områder, ofte set omkring hårgrænsen, kindben eller kæbelinje.

Pore Minimizer
En serum eller creme der virker sammentrækkende på forstørrede porer, og efterlader huden glattere og mindre grov i overfladen.

Pre-shave
Pre-shave produkter bruges inden du begynder på barberingen. Hermed mindskes risikoen for skægpest og røde knopper efter barberingen. Pre-shave er med til at blødgøre hårene, så barberingen bliver så skånsom som muligt.

Primer
En primer er makeup til ansigtet, som er designet til at gøre din ansigtshud flot og ensartet. Den lægger sig i alle ujævnheder i huden, og giver derved en mere jævn overflade, hvilket giver den perfekte base til makeuppen. Primer er ofte lavet af voks og silikone, men tilsættes ofte solfaktor som en ekstra fordel til produktet.

Pudder
Pudder bruges til at dække småfejl som bumser eller ar. Derudover kan du fx med en mørkere pudder, få en bleg hudfarve til at virke mørkere. Konsistensen er enten løst eller presset og påføres med en svamp, pudderkvast eller pudderbørste.

Q

R

Rejsestørrelser
Flydende produkter samt elektronik, du må medbringe som håndbagage i flykabinen. Flydende væsker må max indeholde 100 ml. pr. produkt og du må max. 10 af disse med.

Roll-on
En roll-on er en deodorant der kan rulles på huden.

Rouge Rouge er det man før i tiden kaldte for kindrødt. Makeup til kinderne/kindbenet der eksempelvis kan fremhæve et mere frisk look.

S

Saltvandsspray
En saltvandsspray er et stylingprodukt som giver håret et rådt og vindstylet udtryk, som når du har været på stranden og bade. En saltvandsspray giver håret fylde samtidig med, at håret bevarer sin naturlige fugt.

Selvbruner
Ved at bruge en selvbruner, får du en sund kulør uden brug af solarium. En selvbruner kan bruges på både krop og ansigt.

Serum
En serum er blevet et populært produkt, da den forstærker effekten fra din dag/nat creme. Det er derfor et supplement til din daglige ansigtspleje. Et serum er spækket med virkestoffer, og kan bruges i hele ansigtet, eller på udvalgte områder. Et serum er ofte meget målrettet hudpleje, og kan f.eks. udglatte, fugte eller rense.

Shamponering
Shamponering - også kaldet hårvask eller indsæbning af håret.

Shampoo
En shampoo bruges i håret og hårbunden under badet. Formålet er at vaske håret rent for snavs og give det fugt.

Shaving cream
Shaving cream (barberskum eller gelé) sikrer en sikker og tæt barbering uden irritation. Der findes mange forskellige slags olier, skum, geléer eller cremer til at barbere sig i, og det er meget forskelligt hvad folk er til.

Shellac
Shellac er nytænkende og banebrydende indenfor neglelak. Det er verdens første hybrid lak med UV3 teknologi - som er en kombination af det nemme fra neglelak og det holdbare fra gelé. Det påføres som alm neglelak, giver glans og holdbarhed som gelé.

Silver shampoo
En silver shampoo neutraliserer de gule toner i blond, lysnet, hvidt og afbleget hår. Du kan derfor undgå uønskede gule nuancer ved at bruge en silver shampoo.

Skadet hår
Der kan være mange årsager til skadet hår: for meget sol, kemisk skadet hår, naturlig skadet hår eller produkt skadet hår. Der er derfor udviklet hårprodukter specielt til skadet hår.

Skintonic
En skintonic bliver brugt som det sidste skridt inden dag/natcreme. En skintonic indeholder gode antioxidanter, vitaminer osv. En skintonic er ofte hudtype-bestemt, og kan derfor være med til at fugte, berolige eller virke poresammentrækkende. Hvis en skintonic er på spray, kan man samtidig spare lidt på sin creme, da huden så er fugtet i forvejen.

Skrubbecreme
Læs under Peeling.

Skægtrimmer
En skægtrimmer er en trimmer der er beregnet til skægget. Herved får du en præcis trimning, så du får det skæg, du ønsker.

Skæl
Skæl er små hvide, fedtede hudflager der ses i håret. De er hverken smitsomme eller farlige, men det kan klø og se træls ud. En god og effektiv skælshampoo kan være løsningen mod skæl, men brug ikke skælshampoo, hvis du ikke har skæl - for så kommer det.

Solcreme
Solcreme beskytter huden mod skadelige UV-stråler fra sollys. En solcreme virker ved at den fjerner en del af UV-strålerne ved hjælp af et kemisk og/eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opfanger solens UV-stråler, mens det fysiske filter lægger sig som et lag på huden og reflekterer solens stråler.
Solcreme kan købes som creme, gel, spray eller lotion.

Solfaktor
Solfaktor beskytter huden mod solens UV-stråler. Styrken opgøres i tal, og forklaringen kan ses under SPF (Sun Protection Factor) nedenfor.

SPF (Sun Protection Factor)
SPF står for Sun Protection Factor og er det tal du læser på dine solcreme produkter. SPF faktoren bestemmes via en biologisk metode, hvor produktet er testet på mennesker.

Spray voks
En spray voks er et godt alternativ til den traditionelle voks - da det er en voks på spray. Hermed undgår du fedtet fingre, og sørger samtidig for at voksen bliver jævnt fordelt.

Styler
En styler er et glattejern der også kan lave krøller.

Styling
Et mode-udtryk for stil, opsætning og design.

Stylingpudder
En stylingpudder kan give håret struktur, fylde og godt hold uden at tynge håret.

Sulfatfri shampoo
Sulfat kan virke irriterende og udtørrende på huden og indgår i mange sæbestoffer. Det kan resultere i tør, irritabel og kløende hud. Enkelte sæbestoffer er sulfatfri, hvilket gør dem mildere og mere hudvenlige.

T

Tandpleje
Tandpleje er den gren af lægevidenskaben der fokuserer på tænder. I dette sammenhæng tænker man på produkter der hjælper med at holde dine tænder flotte og sunde, hvilket inkluderer tandpasta, tandbørster, mundskyl osv.

Tattoo creme
En tattoo creme er specielt udviklet til pleje af nye tatoveringer. Produktet indeholder mange af de samme ingredienser som creme udviklet til skadet hud - hvor huden er sart og skrøbelig.

Toning
Toning forstås ved den måde man blender/toner en makeupfarve - således at overgangen er usynlig. Det er vigtig at tone sin øjenskygger pænt i kanterne, så ikke disse bliver for markante.

Treatment
En engelsk betegnelse for behandling, og i skønhedsverdenen ofte brugt i forbindelse med hair treatment - på dansk hårkur. Kig evt. under Hårkur, hvis du vil læse mere.

Tykt hår
Har man tykt hår, kan man have problemer med fedtet hovedbund da den simpelthen ikke kan få luft. Det kan være fordelagtigt at få klippet etager i håret, eller få det udtyndet, så man nemmere kan styre håret.

Tør hud
Tør hud opstår typisk om vinteren, og kan føles ru og stram, tilmed kløende og smertefuld. Der findes mange råd for at undgå dette: lunkne brusebade, undgå for meget sæbe og husk selvfølgelig at bruge fugtighedscreme.

Tørshampoo
Tørshampoo er et alternativ til almindelig hårvask, som renser håret uden brugen af vand. Fungerer perfekt hvis man ikke har mulighed for at vaske håret en dag eller man vil mindske antallet af hårvaske.

Tørt hår
Hvis håret er tørt, ser det slidt og mat ud. Det har derfor brug for fugt og hårkur for at blive normalt igen. Tørt hår kan skyldes forkert shampoo valg og vinteren er også hård for håret.

U

Uren hud
Uren hud kan være mange ting. Som regel er det bumser, akne og bylder. Oftest er den urene hud i ansigtet, og fortæller om ens livsstil og kost. Man kan også opleve at have uren hud på det øverste af ryggen eller på brystet. Fra midt på ryggen, op over hovedbunden, ned over ansigtet og til og med brystet, har vi flest talgkirtler, så det vil oftest være i dette område, at man oplever uren hud.

Urtete
Et udtræk af urter, som er lavet på samme måde som almindelig te. Det kan være krydderier, blomster, frugter eller bær, som overhældes med kogende vand, hvorefter smagsstofferne trækker ud i vandet. Urtete kan både laves af tørrede og friske plantedele.

V

Vandfast makeup
Vandfast makeup tåler regn, fugtigt vejr og tårer. Skal fjernes med makeupfjerner der er særlig egnet til vandfast makeup.

Vippebukker
Vippebukker, en tang der lukkes sammen om de øverste vipper således at de bukker og øjet synes mere åbent.

Vippefarve
Her hentydes til farvning af øjenvipper, for at give et mere intenst look. Vippefarve holder som regel 4-12 uger.

Voks
Voks er blødt, vandafvisende, hvidt eller gulligt stof fra dyre-, plante- eller mineralriget. Voks bruges ofte til håret, da det er nemt at arbejde med, og giver et godt hold.

Volume
Volume forstås som være styrken eller rumfanget af et produkt. Udtrykket ?at give håret volume?, betyder bare at give håret fylde (rumfang).

W

X

Y

Z

Æ

Ø

Øjencreme
En øjencreme mindsker rynker, mørke rander og hævelser omkring øjnene.

Øjenskygger
En øjenskygge giver dine øjne en ekstra effekt i form af skygge. Du kan købe øjenskygger i alle nuancer, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Å

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...