Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

20% PÅ 8 LUKSUSBRANDS: CLINIQUE, LANCÔME ETC. | 25% PÅ KARMAMEJU & BIOTHERM | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

10 råd til en sund hud

Her får du 10 gode råd til en sund hud....

1. Rens huden

Det er rigtig vigtigt, at man får renset huden både morgen og aften. Mange sveder en del om natten, og derfor er det vigtigt at rense huden om morgenen, for at huden er frisk og klar til dagen.

Om aftenen er det for at vaske alt af, som man er blevet udsat for i løbet af dagen, f.eks. makeup, forurening, støv osv.

Læs mere om renseprodukter her!

10 råd til en sund hud

2. Dagcreme

Man skal sørge for at bruge en dagcreme, som passer til ens hudtype. Ikke alle hudtyper har brug for de samme ting, så derfor er det rigtig vigtigt, at man finder en creme, som passer til ens eget behov.

En dagcreme har til opgave at beskytte huden mod alle de udefrakommende faktorer, man bliver udsat for i løbet af dagen, såsom forurening, sol, røg, kulde og stress. Så derfor er en god dagcreme en meget vigtig brik i den daglige hudplejerutine.

Vil du vide mere om dagcreme, så klik her!

3. Solcreme

Mange tror, at det kun er nødvendigt at bruge solbeskyttelse, når man skal sydpå, eller hvis man skal solbade, men det er helt forkert. Faktisk bør man bruge solbeskyttelse hver dag, året rundt. Selvom solen selvfølgelig er kraftigst om foråret og sommeren, kan den sagtens være skadelig på andre årstider. Om vinteren, hvor der en sne, bliver solen reflekteret i sneen, og dette gør effekten større, dette ses f.eks. på skiferier.

Så derfor er det en rigtig god idé at bruge solbeskyttelse i ansigtet hver dag. Der findes mange dagcremer hvor der er faktor i, og eller er der også flere makeup mærker, som har indbygget solfilter i deres foundations eller puddere. Solen er desværre også den værste fjende, når vi snakker linjer og rynker, så der er endnu en fordel ved at bruge solbeskyttelse dagligt.

Læs mere om solcreme her!

4. Peeling

Hvis man vil holde en sund glød og friskhed i huden, skal man bruge en peeling (scrub). En peeling fjerner/opløser de døde hudceller, som kan sidde og gøre huden trist og grå. Udover at fjerne de døde hudceller, sætter den også gang i cellefornyelsen, og dette giver huden et boost, så den igen får en smuk og frisk glød og udstråling. Der findes mange forskellige slags peelinger, og de fleste skal bruges 1-2 gange om ugen, alt efter hudtype og styrke.

Find ud af mere om peeling lige her!

10 råd til en sund hud

5. Ansigsmasker

Ansigtsmasker er en anden måde at vedligeholde sin hud på. En maske indeholder flere virkestoffer end f.eks. en creme, og derfor vil man se et øjeblikkeligt resultat. Der findes mange forskellige masker, som gør forskellige ting for huden. Det kan være en fugtgivende maske, en genopbyggende eller en rensende maske. Så alt efter hvad huden har brug for, kan man bruge en maske til lige netop det formål. En maske bør bruges 1-2 gange om ugen, og gerne efter man har peelet huden, for så får man mere ud af masken. Nogle masker med en cremet konsistens, kan man endda sove med om natten.

Se vores ansigtsmasker her!

10 råd til en sund hud

6. Natcreme

En god og genopbyggende natcreme. Om natten har huden tid og ro til at regenerere, så der er det en rigtig god idé at bruge en natcreme, som giver huden en masse næringsstoffer. Ofte er en natcreme mere rig i konsistensen, og det er fordi at huden har mere ro til at absorbere de gode ingredienser, så det er bare om at udnytte det.

Læs mere om natcreme her!

7. Øjencreme

Mange glemmer at pleje deres øjenomgivelser, og det er virkelig en skam. Huden omkring øjnene er mere tynd og fin end i resten af ansigtet, og derfor har den lige så meget brug for pleje som resten af ansigtet, hvis ikke mere. Det er ofte omkring øjnene, at man ser de første ældningstegn, og tit er årsagen at huden er dehydreret, og dette kan give små tørhedslinjer. Hvis man sørger for at bruge en god øjencreme, kan mange af disse linjer faktisk forhindres. Udover creme vil det også være en god idé at finde en meget mild peeling, som må bruges omkring øjnen, og måske også en god fugtgivende maske.

Klik her og se vores udvalg af øjencreme!

8. Læbepleje

Læbepleje er også en vigtig del af en hudplejerutine. Da læberne ikke har nogle talgkirtler, som giver fugt, er vi nødt til at tilføre denne fugt. For at undgå at læberne revner og sprækker, skal man sørge for at pleje læberne med en god lipbalm eller læbecreme. Faktisk kan man med fordel bruge en peeling på læberne, hvis de er blevet tørre. Eller hvis man ikke har en peeling, som er velegnet til det, kan man gnide læberne med et lidt stift håndklæde, og derefter påføre læbepleje, dette giver nogle bløde læber.

Se mere om læbepleje her!

9. Professionel behandling

Selvom man er god til at pleje sin hud derhjemme, er det alligevel godt at komme til en kosmetolog en gang imellem. Når årstiderne skifter, kan det være en god idé at få en kosmetolog til at kigge på huden, for at komme med gode råd og vejledning i forhold til produkter. Så det anbefales, at man i hvert fald 4 gange om året, får tjekket huden igennem og derefter kigger på hvilke produkter, man bruger hjemme, og så kan man overveje om der skal bruges andre produkter i visse perioder.

10. Kost

Alle de produkter, som vi bruger på vores hud, skal selvfølgelig have et godt grundlag for at de virker optimalt. Derfor er den vigtigste del af en sund hud, hvordan vi behandler os selv og vores krop. En sund og varieret kost, en masse vand og en sund livsstil er alfa/omega for en sund og velplejet hud. Så hvis kroppen er i balance, er huden det ofte også!

Har du selv gode råd til en sund hud - så udnyt, at du selv kan tilføje en kommentar herunder!!

Follow
Mette Jørgensen

Hej, Jeg er ansat hos NiceHair. Jeg er uddannet kosmetolog, og blogger mest om hudplejeprodukter. Følg med her i Magazine hvor jeg blandt andet vil teste nogle af vores hudplejeprodukter.

Loading...