Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

SPAR 25% HVIS DU KØBER FOR OVER 119 KR | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

10 myter om hår. Sandt eller falsk?

Jeg vil gennemgå 10 myter om hår. Se hvilke der er sande og hvilke der er falske lige her!

1. Håret vokser hurtigere, hvis det bliver klippet jævnligt

10 myter om hår. Sandt eller falsk?

Både ja og nej. Håret vokser med samme fart hele tiden. Men hvis man ikke bliver klippet vil håret spalte og til sidst knække af.

Klipper man derimod sit hår hver tredje måned ca, vil håret være sundere og tykkere, når det vokser ud, og i længden bliver også længere og længere.

2. Taber man håret, hvis man er stresset?

Ja! Hårtab kan i høj grad være stress-relaterede. Det samme gælder også andre hovedbundsproblemer, som fx skæl. Ofte ser man mange unge mennesker døje med skæl i eksamenstiden. Så der er en sammenhæng mellem hårets tilstand og stress.

3. Har det en betydning for håret hvad man spiser?

Ja. Det ses fx tydeligt på håret, hvis man er på en skrap diæt. Håret kan se livløst ud og man kan risikere at fælde mere.

Det er vigtigt at få B2-vitamin nok, som er vigtig for hår, hud, negle og synet.

4. Påvirker vejret vores hår?

Både ja og nej. Stærk sol skader og udtørrer håret. Det kan sammenlignes med de skader, håret får efter en blegning ved frisøren. Derudover påvirker vejret ikke hårets sundhed - men det påvirker i den grad, hvordan håret ser ud!

Fx fald i håret kan blive til krøller, tør luft kan give elektrisk hår.

5. Får man hurtigere gråt hår, hvis man er ryger?

10 myter om hår. Sandt eller falsk?

Nej. Rygning skader og påvirker mange ting ved kroppen - men det er ikke bevist endnu, at det skulle være en faktor, der giver grå hår tidligere.

6. Kan hovedbundsmassage gøre håret stærkere?

10 myter om hår. Sandt eller falsk?

Ja - absolut! Hovedbundsmassage er især godt for at modvirke hårtab. Når man masserer hovedbunden, sætter man gang i blodcirkulationen, som samtidig strammer de muskler som holder håret fast.

7. Bør man kun vaske hår hver tredje dag?

Ja. Man skal i hvert fald ikke vaske hår hver dag. Man kan sammenligne det lidt med tøj. Man kan tydeligt se om en trøje er blevet vasket 100 gange eller kun 20 gange. Uanset hvad man bruger af shampoo vil det altid slide på håret.

8. Føntørring og brug af andre varmeredskaber ødelægger håret?

10 myter om hår. Sandt eller falsk?

Ja. Når man bruger føn eller varmeredskaber ødelægger man håret hver gang. Det er derfor super vigtigt at bruge varmebeskyttende produkter - også selvom du “bare” skal føntørre det.

9. Kan man få svamp i hovedbunden af at sove med vådt hår?

Ja - risikoen er der! Det er aldrig en god ide, at lægge sig til at sove med vådt hår. Årsagen er at fugten ikke kan komme væk. Det samme gælder også hvis man sætter sit hår op, når det er vådt.

10. Reparerer balsam skadet hår?

Nej. Desværre kan en balsam/conditioner ikke reparere et skadet hår. Balsam får dit hår til at se sundt ud, da den kun ligger yderst på håret. For at genopbygge håret, skal man længere ind i håret - hvilket kan opnås med en hårkur.

Flere myter der skal af- eller bekræftes? Se De 8 største skønhedsmyter

Follow
Louise Pedersen

Hej, Jeg har den 4 årig frisøruddannelse og arbejder som frisør/butikschef hos NiceBeauty - som er en lækker skønhedssalon i hjertet af Esbjerg. Mine store passion er hår og jeg følger med i de nyeste trends indenfor hår- og hårprodukter, hvilket mine blogindlæg her på Magazine også kommer til at bære præg af.

Loading...