Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

20% PÅ 8 LUKSUSBRANDS: CLINIQUE, LANCÔME ETC. | 25% PÅ KARMAMEJU & BIOTHERM | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

10 myter om bumser

10 myter om bumser

Vi er vist alle enige om at bumser er møgirriterende, og vi har alle hørt om årsager og og myter omkring netop dette emne. Men hvad er egentlig sandt?

Her kigger vi lidt på 10 forskellige myter omkring bumser.

1. Kun teenagere får bumser

Selvfølgelig er det meget udbredt blandt teenagere, da hormonerne raser i kroppen, og dette kan give hormonforstyrrelser, som resulterer i bumser og urenheder. Men det er langt fra KUN teenagere der lider af dette. Mange kan døje med bumser igennem en stor del af deres voksenliv, så derfor er der også flere hudplejeproducenter, som har udviklet serier til en voksenacne.

Også omkring overgangsalderen kan mange opleve, at huden i en periode bliver mere fedtet og uren.

2. Tandpasta fjerner bumser

10 myter om bumser

Dette passer ikke. Faktisk viser nyere undersøgelser, at det kan have den modsatte effekt på grund af indholdet af flour, som kan være med til at stimulere bumserne.

Så lad tandpastaen blive på tandbørsten og ikke i ansigtet!

3. Usund mad giver bumser

10 myter om bumser

Dette er ikke nødvendigvis sandt, og det er ikke bevist, at visse fødevarer giver uren hud. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig det bedste for både krop og hud, at man spiser sundt og varieret.

Længere perioder med meget slik og chips kan for nogle have en dårlig indflydelse på huden, så som med alt andet, skal dette spises med måde.

4. En hud med bumser skal udtørres

Absolut ikke! Hvis man har en uren hud, vil man ofte være bange for at bruge olie eller lignende til huden, men det skal man ikke være bange for. Selvfølgelig skal man ikke bade huden i olie, men man skal bestemt heller ikke udtørre huden, da dette kan forværre situationen.

Hvis huden ikke får tilført den fugt, den har brug for, vil den overkompensere, ved at producere mere fedt, som bare vil give flere bumser.

5. Man skal ikke bruge makeup

10 myter om bumser

Selvfølgelig kan man bruge makeup, selvom man har bumser. Hvis man har en irriterende bums, skal man selvfølgelig kunne dække den, uden at man forværrer tilstanden i huden. Hvis man går efter mineralbaserede makeup-mærker går man ikke galt i byen. Mineraler er klart den sundeste form for makeup, da den ikke virker tilstoppende på huden, og huden får lov at ånde igennem makeuppen.

Og så skal man selvfølgelig altid huske at vaske alt makeup af om aftenen, inden man går i seng.

6. Man må ikke pille

I de fleste tilfælde er det rigtigt. Hvis man står med en rød bums en aften hvor man skal i byen, så er det meget fristende at trykke, men lad endelig være. Så længe bumsen er rød og øm, skal man bare lade den være, så er det bedre hvis man har spot-produkter, som er specielt til dette formål, som man kan smøre på.

MEN, der er da heller ikke noget værre end at stå med en stor betændt og gul bums. Så hvis man tager papir omkring fingrene, måske lige laver et lille hul med en desinficeret nål, og derefter forsigtigt klemmer pudset ud, så kan man gøre det.

Til slut er det en god idé at komme noget antibakterielt på, for at forhindre et nyt udbrud i at opstå. Husk at vaske fingre både før og efter.

7. Man skal vaske sig mere hvis man har bumser

Det er ikke rigtig. Det er ikke nødvendigt at vaske ansigtet mere end 2 gange dagligt, morgen og aften. Faktisk kan man forværre situationen, hvis man overbehandler sin hud, så det skal man ikke begynde på.

8. Stress forværrer bumser

Det er ofte sådan, at hvis man er stresset i en længere periode, så ses det tit på huden. Dette kan være i form af mere uren hud, da huden kommer i ubalance. For det meste bliver huden “normal” igen, hvis man kommer igennem den stressede periode.

9. Sol er godt mod bumser

Nej! Selvom det umiddelbart godt kan give en flottere overflade når man får sol, så er det bare fordi, at man får en mere ensartet farve i ansigtet, og at bumserne derfor ikke fremstår så tydelige. Samtidig er solen med til at skade og ælde huden.

10. Drik vand

10 myter om bumser

Der er en masse gode grunde til at drikke vand, og også når vi snakker bumser. Vand er med til at holde huden hydreret, og er medvirkende til at huden ikke bliver tør. Så sørg for at drikke rigeligt med vand dagen igennem, og hold din hud sund og frisk.

Follow
Mette Jørgensen

Hej, Jeg er ansat hos NiceHair. Jeg er uddannet kosmetolog, og blogger mest om hudplejeprodukter. Følg med her i Magazine hvor jeg blandt andet vil teste nogle af vores hudplejeprodukter.

Loading...