Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

KØB UDVALGTE DUFT BRANDS FOR MIN. 299KR. OG SPAR 25% (REGLER OG VILKÅR GÆLDER)* | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Eksem
Eksem

Eksem

Viser 54 produkter
Filtrering:
Filtrering
Filtrér efter
Mærke
A-Derma
Astion Pharma
Avène
Beauté Pacifique
Bioderma
Decubal
DermaKnowlogy
Pris
Ansigtspleje
Dagcreme
Læbepleje
Multifunktionelle produkter
Natcreme
Øjencreme
Kropspleje
Badeolie
Body Mist
Bodylotion
Bodyoil
Bodywash
Hånd- og fodpleje
Håndcreme
Stylingprodukter
Hovedbundsspray/ Serum
Hygiejneartikler
Intimpleje
Dufte
Body Mist
Hårpleje
Multifunktionelle produkter
Renseprodukter
Makeup fjerner
Rensegel
Renseolie
Hudtype
Fedtet Hud
Normal
Sart/ Sensitive Hud
Stresset Hud
Tør Hud
Hårtype
Alle Hårtyper
Indhold
Astma/ Allergi venlig
Miljøvenlig emballage
Parabenefri
Parfumefri
Sæbefri
Uden Farvestoffer
Vandfri
Vegansk
Økologisk/ Naturlig
Produktegenskaber
Anti-Age
Antibakteriel
Beroligende
Eksem
Fugt
Hovedbundsproblemer
Intimpleje
Mod Irritation
Mod Skæl
Opstrammende
Psoriasis
Regenererende
Repair/ Genopbyggende
Reparerer Huden
Rødme
Vandfast
Størrelse
Rejsestørrelse
XL-Størrelse
Køn
Til Børn
Unisex
Bedømmelser
Extra
Skjul udsolgte produkter
NULSTIL FILTRE
Decubal Lipid Cream 70% 200 ml
115,00 kr
Astion Scalp Cure 150 ml
99,00 kr
Astion Hand Cure 30 gr.
69,00 kr
Astion Face Cure 30 gr.
69,00 kr
Astion Skin Cure 75 gr.
79,00 kr
Decubal Body Cream 485 gr.
399,00 kr

Eksem

Er du en af de mange danskere, der døjer med eksem? Her hos NiceHair kan du finde en lang række hudplejeprodukter, der kan hjælpe dig med at behandle dit eksem, så du kan dulme dine symptomer.

Læs videre for at blive klogere på eksem, og hvordan du selv kan være med til at behandle det med den rette hudpleje.

Hvad er eksem?

Eksem er en kløende hudlidelse, som er meget almindelig i den danske befolkning og udgør næsten halvdelen af alle hudsygdomme. Der findes forskellige former for eksem, men fælles for dem er en inflammation i huden - en betændelsestilstand, som ikke skyldes bakterier eller virus.

Symptomer for eksem

Eksem viser sig som rødme, kløe og hævelse i huden, men der kan ligeledes være små blærer, som brister, tørrer ind og danner sårskorper. Over tid bliver huden tør, fortykket og skællende, ligesom der også kan opstå smertefulde revner. Eksem kan optræde overalt på kroppen og i varierende grad. Hos nogle kan eksemet komme og gå, mens andre oplever at være nærmest konstant generet af det.

Årsager til eksem

Eksem kan opstå af forskellige årsager. Der findes bl.a. atopisk eksem, skæleksem, mønteksem og staseeksem, som skyldes indefrakommende faktorer som bl.a. arvelighed. Eksem kan også forårsages af udefrakommende påvirkninger fra f.eks. allergi eller kontakt med irriterende stoffer, som det ses ved kontakteksem.

Medicinsk behandling af eksem

I hverdagen kan du gøre meget for at dulme dine gener og symptomer med en god hudplejerutine, så du holder huden sund og eksemet nede.

Men nogle akutte eller svære tilfælde af eksem kan kræve, at du behandler eksemet med receptpligtige lægemidler i forskellige styrker, der bl.a. indeholder binyrebarkhormon. I visse tilfælde kan du også få en længerevarende behandling med hormonfri cremer, eller antibiotika til at bekæmpelse af inficeret eksem.

Husk, at behandling med lægemidler altid skal foregå i samråd med din læge, og det er vigtigt, at du følger lægens anvisninger, så midlerne anvendes korrekt.

Hold dit eksem nede med daglig pleje af huden

Med så mange typer hudplejeprodukter i verden, kan det være svært at overskue, hvad man skal vælge - især når man døjer med sart hud eller én hudlidelse som eksem. Derfor får du her, vores bedste tips til en god hudplejerutine til at behandle eksemet og symptomerne med skånsomme produkter.

Nøglen til normal hud er fugt

Når du har eksem, er det meget vigtigt, at din hud er fugtet og velplejet. En god fugtighedscreme modvirker nemlig udtørring af din hud, og hjælper samtidig med at genopbygge hudens barriere ved at tilføre nogle af de fedtstoffer, som den mangler. Dette gør din hud mere modstandsdygtig over for udefrakommende faktorer, som kan øge risikoen for infektion og revner samt kan forværre eller udløse nye udbrud af eksem.

Derfor er det afgørende, at du plejer huden hver dag, da dagligt brug af creme kan hjælpe med at forhindre fugttab i huden. Dette er samtidig med til at reducere antallet og frekvensen af udbrud, og dermed også i nogle tilfælde nedsætte behovet for medicinsk behandling med binyrebarkhormon.

Ved de mildeste typer af atopisk eksem kan daglig brug af en god, nærende creme med et højt fedtindhold potentielt være nok til at holde dit eksem nede.

Hvordan vælger du den rigtige fugtighedscreme til eksem?

Creme er ikke bare creme. Når du døjer med eksem, er det derfor vigtigt, at du vælger den rigtige type creme, da visse stoffer i hudplejeprodukter kan forværre dine symptomer eller trigge et nyt udbrud af eksem.

Vælg derfor hudpleje særligt skabt til sensitiv hud eller eksemhud, da de er fri for ingredienser, der kan forårsage irritation, rødme og eksem.

Vælg fede cremer

Du bør vælge en creme med høj fedtprocent, da en sådan fed creme giver mere næring og genopbyggende pleje til din svækkede hud.

Ved meget tør hud kan en fedtcreme eller salve også hjælpe med at gøre huden mere blød og smidig, ligesom den kan være god i vintermånederne, hvor du har øget tendens til ekstra tør hud. Derimod kan en lettere creme være at foretrække i sommermånederne og i perioder uden eksem. Smør huden ind 1-2 gange om dagen og gerne oftere ved håndeksem, hvor håndvask mm. betyder, at cremen hurtigere forsvinder, og huden er mere udsat.

Hos NiceHair finder du hudplejebrands, som f.eks. A-Derma, Decubal, DermaKnowlogy og Astion Pharma, der har udviklet fantastiske produkter med forskellige konsistenser og fedtindhold til pleje af eksemhud.

 

Korrekt håndtering af dine hudplejeprodukter

I forbindelse med den daglige forebyggende pleje er det vigtigt, at du oparbejder gode rutiner omkring indsmøring, som ikke blot sikrer dig optimal pleje, men også kan være med til at forebygge infektion i den udsatte hud.  

Vær derfor opmærksom på, hvordan du håndterer dine plejeprodukter, så de ikke forurenes med bakterier:

  • Undgå at røre ved emballagens åbninger, hvor der er direkte adgang til indholdet

  • Tag creme ud af krukker med en ren ske eller spatel i stedet for fingrene

  • Hav ikke åbne cremer stående i lang tid

  • Kom aldrig ubrugt creme tilbage i emballagen

Gode baderutiner

For at undgå infektion i din svækkede hud, er det ligeledes vigtigt at holde den ren. Brug derfor et mildt renseprodukt uden parfume til daglig vask af huden. Anvend kun en lille mængde sæbe og sørg for at skylle den grundigt af efterfølgende. Som alternativ til sæbe kan du også anvende en badeolie eller ansigtsrens, som hjælper med at fugte og nære huden.

Undgå lange, varme bade, da det kan udtørre huden og forværre eksemet. Så skru ned for varmen og tilbringe kortere tid under bruseren. Når du er færdig i badet, og huden skal tørres, så gælder det om at være forsigtig med håndklædet og duppe huden tør, så den irriteres mindst muligt. Herefter bør du altid smøre huden ind i en fed creme, da den optages bedre her, genopfylder den rene hud med nærende pleje og lukker fugten inde.

Gå på opdagelse i NiceHairs udvalg af milde bade- og renseprodukter såvel som cremer til både krop og ansigt og find netop de produkter, som passer bedst til dig og din hud.

Hvad gør jeg ved eksem, der klør meget?

En hud, der bare klør og klør kan være altoverskyggende og give søvnløse nætter. Derfor har vi forsøgt at samle nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at reducere eller forebygge kløe i huden.

  • Sørg for at pleje din hud med en fed fugtighedscreme hver eneste dag - også i de symptomfrie perioder. På den måde får din hud den nødvendige pleje, der kan være med til at forebygge nogle af de faktorer, som giver kløe; f.eks. udtørring af huden og opblussen af eksemet.

  • Vælg cremer beriget med ingredienser, som kan hjælpe med at dulme kløe eller irritation i en hud med eksem. Bl.a. har A-Dermas havreekstrakter en beroligende effekt på irriteret hud, mens Astion Pharmas patenterede ingrediens, Dermadexin, kan være med til at dæmpe kløe.

  • Undgå høje temperaturer - f.eks. ved at undgå varmt eller syntetisk tøj og sove i et køligt rum med en tynd dyne. Ligeledes gælder det om gå i bad og smøre huden ind tidligt på aftenen, samt dæmpe aktivitetsniveauet inden sengetid, så du ikke har det for varmt, når du skal sove.

  • Lad være med at kradse, når det klør! Selvom det kan være yderst fristende, så er det bedst at lade være med at kradse, da det bare kan gøre kløen og eksemet endnu værre. Det øger tilmed risikoen for infektion og dermed også for mere eksem. I stedet er det bedre at klappe kløen væk eller lægge kølige omslag på de udsatte områder.

  • Hold neglene korte, så du ikke kommer til at kradse dig i søvne. Selv hvis du er standhaftig, når du er vågen, kan du sagtens komme til at kradse, mens du sover.

Hvordan kan jeg undgå udbrud og forværring af mit eksem?

I det hele taget er det vigtigt at skåne din eksemhud mod faktorer, som potentielt kan forværre hudens tilstand. Undgå derfor unødvendige stoffer som parfume og farvestoffer, der kan irritere huden eller i værste fald give allergi.

I andre tilfælde ved du allerede selv af erfaring, hvad der kan give irritation. F.eks. kan en tur i svømmehallen være træls for eksemhud. Her kan du med fordel give din hud ekstra pleje i form af en barrierecreme som A-Derma Dermalibour+ Barrier Insulating Cream, der hjælper med at beskytte huden mod påvirkninger fra både vand og klor. Hold selv øje med dine triggers, og overvej, hvordan du kan undgå at huden kommer i direkte kontakt med disse. Det hjælper med at holde symptomerne for eksem på afstand.

Husk solcremen

Selvom solen i nogle tilfælde kan være gavnlig for især atopisk eksem, så tåler den udsatte hud ikke ret meget sol. Derfor er det nødvendigt at beskytte den mod solens stråler i form af enten solcreme eller tøj. I forhold til solcreme er det vigtigt at vælge én med høj solfaktor, og som er udviklet specielt til sart hud.

Måske du selv har prøvet, at huden reagerer meget på visse solcremer? Mange oplever nemlig kemiske solfiltre som meget hårde ved huden. Derfor kan du med fordel prøve en solcreme med fysisk filter. De trænger ikke ned i huden, og i mange tilfælde er de meget mere skånsomme ved sart hud med eksem.

Tag et kig på vores solplejekategori og se de forskellige typer solcremer, der er særligt gode til sensitiv hud og eksem.

 

Køb dine hudplejeprodukter til eksem hos NiceHair

Vi ved, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Her hos NiceHair har vi derfor samlet hudplejeprodukter særligt udviklet til eksem ét sted. Gå på opdagelse i vores store udvalg og find dine nye favoritprodukter, som du altid får til skarpe priser hos NiceHair.

Loading...