Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me's [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

Du kan læse mere om vores håndtering af dine personlige data, herunder hvordan vi bruger dine data til mere personlig markedsføring og kommunikation. Du kan læse mere om dette i vores [Privatlivspolitik].

Dit samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved hjælp af vores frameldelses-link du finder på din profil. Du kan også trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på ordre@nicehair.dk. Du kan også altid framelde dig digital kommunikation i bunden af nyhedsbrevet.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sådan får du smukkere og sundere hud med C-vitamin

C-vitamin er en meget populær ingrediens inden for hudpleje, og det hyldes særligt dets evne til at give glød, beskytte mod solskader og til at stimulere kollagenproduktionen. Få helt styr på C-vitamins mange fordele for din hud her.

Sådan får du smukkere og sundere hud med C-vitamin

Hvad er C-vitamin?

Vitamin C er et vandopløseligt vitamin og næringsstof, som har en række fordele for kroppen. Bl.a. bidrager det til immunforsvaret og til kroppens helingsproces, og så er C-vitamin en kraftig antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppens celler mod skader forårsaget af såkaldte frie radikaler, der kan lede til en række sundhedsskadelige problemer og sygdomme.

Vi kan ikke selv producere C-vitamin, og derfor er det noget, vi skal indtage gennem vores kost for på den måde at holde kroppen sund, stærk og rask. Derfor kan det være en god ide at sørge for at få masser af naturligt C-vitamin gennem din mad - bl.a. fra frugt og grønt.

Typer C-vitamin til huden

C-vitamin har dog også en masse egenskaber for huden, hvor det kan bidrage til at bevare en smuk og ungdommelig hud.

Inden for hudpleje er det oftest ascorbinsyre/L-ascorbinsyre, der anvendes. Det er den type C-vitamin, der har den mest klinisk dokumenteret, gavnlige virkning på huden. Der findes dog også en række andre varianter deraf, heriblandt ascorbyl palmitate, ascorbyl glucoside, sodium ascorbyl phosphate, magnesium ascorbyl phosphate, som anvendes i en lang række effektive hudplejeprodukter til alle hudtyper. Fordelene ved nogle af disse udgaver er, at de til tider tolereres bedre af visse hudtyper end "almindelig" ascorbinsyre, der kan få huden til at blusse op eller forårsage rødme og irritation ved sensitiv hud.

Derfor kan det være en ide at prøve sig frem med forskellige varianter og koncentrationer af vitamin C, hvis du har tendens til rødme eller sensitiv hud.

Beskyt huden mod frie radikaler med C-vitamin

C-vitamin er som sagt en kraftig antioxidant og har en masse fordele for kroppens funktioner. Det samme gælder vitaminets effekt på huden. Ligesom at C-vitamin beskytter kroppens organer mm. mod oxidativ stress fra frie radikaler, beskytter det også huden mod det samme. Vitamin C er således en ekstremt effektiv hudplejeingrediens, der hjælper med at sikre en smuk, jævn hudtone og beskytte mod skade fra frie radikaler.

Men hvad er frie radikaler?

Frie radikaler og oxidativ stress

Frie radikaler er ustabile molekyler, der findes rundt omkring os. Da de er ustabile, søger de hele tiden efter andre atomer og molekyler, som de kan binde sig til for at blive stabile. Men når de gør det, kan det påvirke de andre atomer, der kan blive skadet af de ustabile molekyler. Denne skade kaldes oxidativ stress.

Frie radikaler kan binde sig til molekyler i din krop og hud, hvor de kan gøre skade på celler og væv, så de bliver skrøbelige og mindre modstandsdygtige.

Kroppen og huden kan altså blive svækket og mere modtagelig over for sygdomme, helbredsmæssige problemer og aldring.

Hyppigste årsager til oxidativt stress:

 • UV-stråling
 • Forurening
 • Rygning
 • Alkohol
 • Pesticider
 • Stress

Antioxidanter i hudpleje

Heldigvis er der såkaldte antioxidanter, der hjælper med at beskytte mod disse frie radikaler. En af de mest effektive ingredienser til at beskytte mod frie radikaler og oxidativ stress er netop C-vitamin.

Den bedste måde at forstå oxidativt stress og antioxidanters effekt derpå er nok ved at forestille sig, hvad der sker med et stykke æble, når det ligger ude i solen et stykke tid. Det bliver brunt og mister noget af sin struktur. Men kommer du en antioxidant på, fx citronsaft, nedsættes hastigheden for skaden på frugtkødet, så der går længere tid, før det bliver brunt.

Det er lidt det samme, der sker, når du bruger en antioxidant som fx et vitamin C serum på huden. Den hjælper med at blokere den værste skade fra frie radikaler fra bl.a. UV-stråler, som ellers kan gøre skade på hudens celler og lede til pigmentforandringer og nedbrydning af kollagen.

Der findes inden for hudpleje mange forskellige antioxidanter, der hjælper dig med at beskytte din hud mod meget af den skade, der kan opstå fra oxidativ stress.

Her kan du se nogle af de mest anvendte antioxidanter inden for hudpleje:
-C-vitamin

 • B3-vitamin (niacinamid)
 • E-vitamin
 • A-vitamin (retinol)
 • Q10
 • Resveratrol
 • Grøn te
 • Ferulsyre
Sådan får du smukkere og sundere hud med C-vitamin

Hvad gør C-vitamin for huden?

Antioxidanter har altså evnen til at sætte en stopper for meget af den skade, der kommer fra oxidativ stress, og C-vitamin er en af de bedste kilder til lige netop denne beskyttelse. Men C-vitamin beskytter ikke blot huden, den hjælper også på andre måder, så du opnår en smukkere og sundere hud.

Derfor får du her en lille gennemgang af nogle af de egenskaber, C-vitamin har for huden.

C-vitamin serum reducerer pigmentforandringer

Som beskrevet ovenfor har C-vitamin antioxiderende egenskaber, der hjælper med at beskytte huden mod bl.a. skade fra UV-stråler. Når huden gennem længere tid udsættes for sollys, kan der nemlig opstå såkaldt solskade på huden, der kan lede til hyperpigmentering - brune pletter eller plamager i huden - og endda sundhedsskadelige celleforandringer, der kan lede til hudkræft.

Brune pletter i huden opstår som oftest lidt senere i livet, og derfor er det noget, der tit forbindes med aldring. Af samme grund bliver solskader også omtalt som "gammelmandspletter", selvom man hverken behøver være gammel eller mand for at få dem. En af grundene til, at de opstår, er, at solen accelererer hudens ældning og forringer dets forsvar, og får du meget sol, er der en chance for at din hud vil få flere af disse pigmentforandringer.

Men der er faktisk noget, du kan gøre, både for at forebygge hyperpigmentering og fjerne pletter, når de først er der, hvilket du kan læse meget mere om her.

Hudpleje med et højt niveau C-vitamin - fx et vitamin C serum - er meget effektiv til at beskytte huden mod de frie radikaler fra UV-stråling, som kan lede til brune pletter i huden.

Husk på eksemplet med, hvordan en antioxidant kan stoppe et stykke æble fra at blive brunt - det er lidt det samme, som kan ske med din hud, når den ubeskyttet udsættes for solen over lang tid.

Hvis du bruger en antioxidant og samtidig sørger for at bruge solcreme eller hudpleje med SPF, opnår du utrolig effektiv beskyttelse og forebygger fremtidige solskader såvel som stopper eksisterende fra at forværres. Det skyldes blandt andet, at C-vitamin og SPF blokerer eller nedsætter indtrængningen af UV-stråler, så du skal opholde dig længere og mere i solen for at få solskade.

Du kan læse mere om, hvordan du beskytter huden mod solskade her.

C-vitamin serum reducerer linjer og rynker

Som sagt, kan et effektivt vitamin C serum hjælpe med at beskytte mod pigmentforandring, som er et typisk tegn på at aldring i huden. Men faktisk er C-vitamin også meget effektivt på andre måder ift. at forebygge alderstegn og er derfor en populær anti-age ingrediens i hudpleje.

C-vitamin mindsker fine linjer og rynker ved at sætte gang i hudens naturlige produktion af kollagen, der ellers kan falde med alderen eller som resultat af oxidativ stress. Når C-vitamin dermed beskytter mod skade fra frie radikaler og samtidig fremmer kollagenniveauet, er resultatet en hud med færre fine linjer og mere elasticitet.

Et vitamin C-serum er altså en fantastisk anti-age ingrediens til at forebygge og sætte en stopper for fine linjer, rynker og pigmentforandringer.

C-vitamin serum reducerer en ujævn hudtone

Som aktiv ingrediens er vitamin C meget anvendt i produkter, der skal hjælpe med at give en mere ensartet hudtone i ansigtet samt give masser af fornyet glød.

Et C-vitamin serum kan derfor hjælpe med at mindske en ujævn hudtone og hyperpigmentering fra bl.a. solskade og akne, ligesom det i visse tilfælde reducerer eller fjerner rødme og inflammation, der kan opstå ifm. visse hudtilstande.

Serummet kan også give mere glød og kulør til en trist, grå og tør hud, så du får en mere jævn og ensartet hud, der kommer til at fremstå sundere.

Sådan får du smukkere og sundere hud med C-vitamin

Hudplejerutine med C-vitamin

Du kan finde C-vitamin i mange forskellige typer hudplejeprodukter lige fra cremer, renseprodukter, tonics og masker. Men det ses oftest i form af et C-vitamin serum. Her får du nemlig den største koncentration af vitaminet og dermed også ofte den største effekt.

Du kan vælge et serum med et højt indhold af C-vitamin for ekstra power, eller vælge et vitamin C serum, der er kombineret med andre plejede ingredienser, der beskytter og styrker huden.

C-vitamin bruges om morgenen

Du skal bruge dit C-vitamin serum om morgenen, inden du går ud i sollys og forurening, for at få mest ud af vitaminets beskyttende effekt.

Start derfor dagen med at rense din hud og fordel serummet på både ansigt og hals. Derefter kan du eventuelt påføre et serum eller en dagcreme med plejende eller fugtgivende ingredienser såsom hyaluronsyre, inden du slutter af med at smøre solcreme på ansigt, hals og bryst.

Det er ikke nødvendigt at bruge et C-vitamin serum om aftenen, da du ikke bliver udsat for sol og lignende skade her. Derfor kan du i stedet bruge nattetimerne til at give din hud anden pleje til at stoppe eller forebygge andre problemer. Du kan fx bruge et anti-age produkt som retinol eller bruge natten til at give din hud ekstra fugt og beskyttelse med mere fede produkter med beroligende effekt til at pleje sensitiv eller tør hud.

Det vigtigste er dog, at du om aftenen sørger for at få renset huden grundigt, så du får fjernet snavs, forurening, sved og makeup fra dagen. Derefter kan du igen pleje huden med et serum eller lignende produkt til at give huden nødvendig næring, før du påfører natcreme.

Shop C-vitamin serum hos NiceHair

Hos NiceHair kan du finde mange forskellige typer vitamin C serum samt andre hudplejeprodukter, der indeholder vitaminet, så du kan få en ensartet hudtone med masser af glød, samtidig med at du beskytter din hud mod en del af den skade, som den udsættes for hver dag.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...