Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Har du glemt dit kodeord?
Ny hos NiceHair? Tilmeld dig kundeklubben NiceHair & Me og få en masse fordele

Har du shoppet hos NiceHair.dk før, har du allerede en profil. Klik "Har du glemt dit kodeord". Har du ikke handlet hos NiceHair.dk før, skal du følge linket nedenfor for at tilmelde dig.

Ny hos nicehair
*Ja tak, jeg vil gerne melde mig ind i kundeklubben NiceHair & Me og accepterer dermed NiceHair & Me’s [vilkår og betingelser].

**Jeg samtykker til at modtage henvendelser fra NiceHair ApS via e-mail, SMS og privatbeskeder på Facebook, Instagram, Tiktok eller via andre sociale medier. Henvendelserne vil indeholde markedsføring vedrørende målrettede tips, tilbud, spørgeskemaer, invitationer til konkurrencer og begivenheder samt information om nyheder og særlige kampagner, der er relateret til vores produktsortiment og medlemsservices.

Markedsføringen skræddersyes personligt til dig på baggrund af dine kontaktoplysninger, produkter du viser interesse for hos NiceHair.dk (besøgs- og søgehistorik), på baggrund af tidligere køb (købshistorik) samt angivne yndlingsbrands.

Jeg accepterer derudover, at NiceHair ApS samt Emarsys, Meta og Google indsamler oplysninger om læsning af markedsføringsmeddelelser. Du kan læse mere herom i vores [cookiepolitik].

NiceHair ApS må bruge samtykket til at spørge, om du ønsker at opdatere dit samtykke, herunder mht. nye produkter eller kontaktformer.

You can read more about our processing of your personal data, including the logic behind profiling and targeting our communications, in our [Privatlivspolitik].

Your consent can be withdrawn at any time by using the unsubscribe link in our communications. You can also withdraw your consent by contacting us at ordre@nicehair.dk. However, please be aware that you will automatically be unsubscribed from the NiceHair & Me customer club if you withdraw your consent.Bekræft din email

Vi har lige sendt en bekræftelsesmail til dig. For at færdiggøre din tilmelding, skal du bekræfte din email adresse via denne email. Bemærk: det kan tage op til 5 min, før du modtager mailen.

Har du ikke modtaget en email endnu?

Klik her for at modtage en ny email

Nulstil adgangskoden ved at indtaste din e-mail nedenfor


Tilbage til login

Sig farvel til hård hud - Sådan får du bløde fødder

Er du også træt af hård hud under fødderne? Få smukke futter med disse tips til, hvordan du fjerner den tørre, hårde hud på fødder eller hænder.

Sig farvel til hård hud - Sådan får du bløde fødder

Huden er kroppens største organ, og fødderne kræver ligesom resten af kroppen og ansigtet også cremer, fugt, eksfoliering og pleje for at huden ikke bliver tør, øm, tyk eller får en infektion.

Derfor synes vi, at det er på tide at sætte fødderne i fokus og pleje huden der med samme omhu, fugt og kærlighed, som vi viser resten af kroppen.

Hvorfor får man hård hud på fødderne?

De fleste mennesker får med jævne mellemrum hård hud på fødderne - det er helt normalt og naturligt.

Hård hud på fødderne er et almindeligt fænomen, som skyldes kroppens naturlige forsvarsmekanisme. Når huden udsættes for gentagen friktion eller hårde tryk, kan den reagere ved at danne ekstra lag af døde hudceller for at beskytte de underliggende væv. Dette kan føre til udvikling af hård hud eller ligtorne. Det er også derfor, at hård hud ofte forekommer på siden af storetåen eller lilletåen, på hælen eller på fodballerne - altså de steder, der oftest kommer i kontakt med sko eller med jorden.

Hård hud er altså kroppens måde at beskytte sig selv på, når du over en længere periode behandler den for hårdt eller for uhensigtsmæssigt.

Sig farvel til hård hud - Sådan får du bløde fødder

Hård hud eller ligtorn?

Hård hud er ganske uskadeligt og er ofte smertefrit. Det er som regel kun et kosmetisk problem for dem, der ikke synes at det ser så pænt ud; f.eks. når sommersandalerne skal frem efter en lang vinter.

Gør det meget ondt, er det muligt, at du har fået en ligtorn, og at det ikke blot er hård hud.

Ligtorne minder meget om almindelig hård hud på fødderne, men de optræder oftest på mindre områder med hård hud - f.eks. på lilletåen eller mellem tæerne. Området vil ofte have hård hud, men hvor der er en hård "kerne" i midten og betændt og irriteret hud omkring. Ligtorne kan være meget smertefulde, især når de bliver trykket, klemt eller der sker yderligere friktion på området.

Ligesom med almindelig hård hud er en ligtorn ofte en reaktion på gentagen friktion eller tryk fra f.eks. forkert fodtøj eller fra en deformitet i foden såsom en hammertå.

Har du en ligtorn, kan det være en ide at besøge en fodterapeut, der kan fjerne ligtornen og den hårde eller beskadigede hud på sikker vis.

Årsager til ligtorne og hård hud på fødderne

Der kan være en række grunde til, at du udvikler ligtorne eller hård hud på fødderne. Måske du kan nikke genkendende til nogle af disse?

Det forkerte fodtøj

Først og fremmest kan hård hud skyldes, at du går i de forkerte sko, der trykker, klemmer eller ikke passer ordentligt. Hvis skoene er for små eller for smalle, kan du risikere, at du "skraber" det samme område, får vabler og fortykket hud - f.eks. på siden af tæerne eller på hælen. Hvis skoene derimod er for store, kan du også opleve, at din fod "glider" rundt, og at du derfor får hård hud under fodsålerne.

Sørg derfor for, at dine sko sidder ordentligt, og at pasformen er korrekt til lige netop dine fødder og tæer. Du kan også overveje indlægssåler eller -puder, der hjælper med at sikre, at fodtøjet sidder bedst muligt for at mindske risikoen for at få fodproblemer.

Problemerne kan også opstå fra hyppigt brug af højhælede sko, der ligeledes kan give et stort tryk på uhensigtsmæssige steder på fødderne, så der opstår hård hud, ligtorne og andre gener.

Lange gåture og hårdt arbejde

Har du været på vandretur, eller er du løber, ved du måske allerede, at man kan danne hård hud, når der kommer mange kilometre under fødderne. Det samme er gældende for dig, der måske går og står meget på arbejde og derfor hele tiden er på benene. Her er der jo igen meget friktion og bevægelse, og netop derfor er det vigtigt, at du plejer dine fødder godt og vælger det korrekte fortøj, hvis du vil undgå problemer med hård hud eller ligtorne.

Overvægt kan lede til fodproblemer

Ekstra kropsvægt kan øge trykket på fødderne, især på hælene og fodballerne, hvilket kan lede til en række fodproblemer - heriblandt ligtorne og hård hud.

Der kan også være andre grunde til, at du måske døjer med disse fodproblemer. Disse tre er blot nogle af de mest hyppige årsager til hård hud. Lige meget hvad, kan du heldigvis fjerne hård hud ved at pleje huden med de rette produkter og ved at give fødderne lidt ekstra kærlighed.

Hård hud på hænderne og kroppen

Det er dog ikke kun på fødderne, at man kan få hård hud. Det kan også komme andre steder på kroppen, der udsættes for gentagen tryk og friktion, men oftest ses det ellers på hænderne og håndfladerne. Måske du har oplevet det ifm. fysisk arbejde, hvor du håndterer værktøj, efter havearbejde eller efter styrketræning. Når du over en periode udsætter hænderne for friktion vil det samme ske som på fødderne: Du får hård hud.

Heldigvis er det også let nok at fjerne hård hud på hænderne, du skal blot følge de samme råd som til at blødgøre huden på fødderne.

Sig farvel til hård hud - Sådan får du bløde fødder

Hvordan kan man fjerne hård hud?

Når det kommer til at fjerne hård hud, er blødgøring nøgleordet. Den hårde hud skal nemlig løsnes og gøres blød, så det er lettere at komme til bunds i de døde hudceller. Der er flere forskellige måder at fjerne hård hud på en skånsom måde.

Lav et fodbad

En af de bedste måder at blødgøre hård hud er ved at lægge fødderne i blød i vand. Derfor er et fodbad en virkelig god ide, hvis du vil af med hård og tør hud på fusserne.

  1. Lav et fodbad med varmt vand og tilføj gerne lidt fodbadesalt. Det hjælper med blødgøre huden, virker afslappende og er rensende, så snavs og lugte elimineres.

  2. Lad fødderne ligge i blød 10-15 minutter.

  3. Tør fødderne godt med et håndklæde og fil dem med en fodfil eller pimpsten.

  4. Klip og fil neglene, mens de er bløde fra vandet.

  5. Smør fødderne godt ind i en god creme.

  6. Tag gerne et par strømper på, så cremen har mulighed for at trænge ind.

Brug eksfolierende produkter

Du kan file fødderne med en fodfil, pimpsten eller lignende. Men du kan også vælge at fjerne hård hud ved at bruge eksfolierende produkter i stedet. Prøv f.eks. en foot peel mask, som er en slags strømper dyppet i en blanding af peelende syrer, som du skal lade sidde på fødderne i 30 minutter. I de efterfølgende par uger vil du opleve, at den døde hud vil begynde at skalle af, så du efterlades med blød hud på fødderne.

Brug en god fodcreme

En god fodcreme kan gøre meget for at blødgøre hård hud på fødderne. Det hjælper med at fugte huden, så den ikke bliver så tør og hård. Har du tendens til meget tørre fødder og revner i hælene, kan du vælge en blødgørende og fugtgivende creme, som giver intens næring og fedt til huden.

Mange fodcremer indeholder ingredienser som carbamid (urea) og salicylsyre, der begge er meget til at blødgøre hård hud.

Salicylsyre er en eksfolierende syre, som hjælper med at fjerne det øverste lag af døde hudceller og hård hud, mens carbamid blødgør og fugter i dybden. Smør derfor gerne med jævne mellemrum fødderne ind i en fodcreme med disse blødgørende ingredienser for at pleje din hud og på sigt slippe af med den hårde hud under fødderne.

De fleste fodcremer trænger hurtigt ind, så du kan med fordel smøre fødderne ind flere gange om dagen for at få det bedste og hurtigste resultat.

Blødgør hård hud på hænderne

Døjer du med hård hud på hænderne kan du følge mange af de samme trin som ovenfor for at fjerne den døde og tørre hud på håndfladen. Husk også jævnligt at smøre hænderne ind i en håndcreme - gerne med ekstra fugtgivende og blødgørende ingredienser, så du modvirker udviklingen af læderhud og eller fortykket hud på hænderne.

Vi anbefaler dog, at du i stedet for at bruge en fodfil anvender en bodyscrub eller lignende til at eksfoliere hænderne.

Sig farvel til hård hud - Sådan får du bløde fødder

Sådan fjerner du hård hud

Du kan altså selv gøre meget for at behandle og pleje den hårde hud på fødder og hænder, så du kommer af med de døde hudceller og i stedet får dejlig blød hud, der både føles og ser bedre ud.

Hos NiceHair kan du selvfølgelig finde forskellige produkter inden for hånd- og fodpleje, som kan hjælpe dig med at blødgøre hård hud og få smukke fødder igen. Find en ny fodcreme, en fodfil, fodbadesalt eller en lækker foot peel maske, så huden på foden bliver fin og blød.

Det er på tide at sætte fødderne først, så huden her også får den rette pleje, og du kan komme hård, død og tør hud til livs.

Follow
NiceHair

Velkommen til NiceHairs Magazine. Her kan du læse mere om nye produkter i vores sortiment og anbefalinger af produkter eller brands. Du kan også finde guides samt tips og tricks til, hvordan du kan lægge makeup, pleje din hud eller sætte dit hår.

Loading...