Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

KUN I DAG | KØB 1 GAVEÆSKE - OG FÅ EN GRATIS RØNSBØL FACE OIL (VÆRDI: 299 KR)

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Tampax
Tampax
Viser 15 produkter

Tampax

Tampax

Den lille tampon, der giver stor tryghed

Hvem opfandt tamponen, som vi kender den idag?

Dr. Earle Haas opfandt tamponen med indføringshylster og snor i slutningen af 1920´erne og han fik produktet patenteret i starten af 1930´erne. Det var umiddelbart ikke så let for ham at sælge produktet, idet der var ret stor tabu omkring menstruation på den tid. Et samarbejde med en dygtig forretningskvinde ændrede dog på dette problem og efter en effektiv reklamekampagne, kom der for alvor gang i salget.

Hvem ejer produktet?

Idag ejes Tampax tamponer af den beundringsværdige og verdenskendte virksomhed Procter & Gamble, som sælger tusindvis og atter tusindvis af produkter, der er med til at gøre din dagligdag lettere. Nogle af deres kendte produkter er for eksempel Pampers, Always bind, Vicks, Duracell, Braun og Gillette. Produkter vi alle er bekendte med.

Virksomheden har været i Danmark siden 1992.

Hvad er en tampon egentlig?

En tampon er lavet af sammenpresset bomuldsvat, som benyttes i skeden under din menstruation. Blodet opsuges indeni kroppen og giver derfor en mere ren følelse i perioden. Ordet Tampon stammer fra det franske sprog og betyder ganske enkelt; Prop, Svamp, Tot.

Hvad gjorde kvinderne tidligere?

I oldtiden brugte kvinderne også tampon-lignende beskyttelse i perioden...Det kunne være natursvamp, mos, silke m.m. De gamle egyptere brugte opblødet papyrus, hvorimod romerne benyttede uld. Nogle indianerstammer havde menses-telte, hvor kvinderne skulle tilbringe blødningstiden. Nogle religiøse samfund forbød/forbyder kvinderne at bruge tamponer, idet de anses for at kunne have en erotisk påvirkning på kvinderne.

Hvad er menstruation?

Menstruation er en blødning fra livmoderen, som kommer ud gennem skeden/Vagina. Det er en del af kvinders forplantningscyklus. Dvs. en hormonel cirkel, der gentages hver måned. En sådan cyklus varer ca. 28 dage afhængig af alderen. Den starter, når kvinden bliver kønsmoden i puberteten og fortsætter, indtil kvinden eventuel bliver gravid eller går ind i overgangsalderen.

Hvorfor menstruerer kvinder?

Den korte version af menses-forklaringen er, at kvinden får ægløsning og hvis æggene ikke befrugtes på sin vej ud, så udstødes det sammen med livmoderens slimhinde...her starter mensesperioden så.

OBS! Der er stadig en smule tabu forbundet med menses, ligesom den sjældent kommer belejligt. De fleste kvinder ser faktisk blødningerne, som noget urent og ubehageligt. Det er derfor specielt vigtigt at vælge de rette tamponer, som er tilpasset i blandt andet længde og i sugeevne. På den måde opnår du den optimale beskyttelse, den største tryghed og den mest behagelige fornemmelse.

OBS! Igen... Det er VIGTIGT at skifte tampon med jævne mellemrum i løbet af dagen, således risikoen for infektion mindskes.

OBS! Igen igen... Vær opmærksom på, at nogle kvinder kan være allergiske over for produkter med bomuldsvat...ikke bare tamponer, men for eksempel også vatpinde. Oplever du derfor kløe og rødmen efter kortvarigt brug, så vælg en anden form for menstruationsbeskyttelse.

Hos Nicehair.dk sælger vi Tampax til de forskellige behov. Indføringshylstret er lavet i et biologisk nedbrydeligt materiale, hvilket gør det muligt at skylle det ud i toilettet. Vi anbefaler dog at smide det i affaldsspanden. Tampax giver frihed til at gøre, som du plejer.

Loading...