Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-2 hverdage / Fremragende Trustpilot

SE ALLE VORES VILDE TILBUD | KLIK HER

Tilføjet til kurven

Subtotal
produkter i din kurv
Køb for mere og opnå GRATIS fragt

Indkøbskurv

Deodorant eller antiperspirant – hvad skal man vælge?

Deodorant eller antiperspirant – hvad skal man vælge?

Jeg ved ikke med dig, men jeg har prøvet mange forskellige deodoranter og antiperspiranter gennem tiden og lad os bare slå fast – det kan virkelig være en jungle at finde rundt i! Skal man gå efter den med den bedste duft, den uden alkohol, den der lover længst virkning eller den der ikke efterlader hvide skjolder?

Svaret er nok meget individuelt, men hvis du ligesom mig ikke kan tåle at bruge hvilken som helst slags deodorant under armene, så fortæller jeg her, hvad du skal gå efter.

Deodorant vs. antiperspirant

Den helt store forskel på en god gammeldags deodorant, som vi alle kender og en antiperspirant er, at en deodorant ”blot” forsøger at modvirke lugten af sved, men forhindrer dig ikke i at svede og du risikerer derfor stadig at få svedpletter. En antiperspirant forebygger derimod, at du kommer til at svede, fordi den nedsætter produktionen af sved.

Nu tænker du måske, at ”det lyder da ikke særlig sundt” og ”risikerer jeg så ikke at få tilstopning og betændelse i mine svedkirtler?” Don’t worry - der er ikke noget farligt i at bruge en antiperspirant. Tilstopning og betændelse forveksles ofte med en dårlig deodorant, men opstår faktisk typisk i forbindelse med barbering. Det er super vigtigt, at du husker at vaske dig grundigt under armene med vand og mild sæbe (f.eks. denne fra Dermalogica Body Therapy Conditioning Body Wash inden barbering, da du ellers vil risikere, at der sniger sig en masse bakterier ind i hårsækkene og det er ofte her problemet opstår.

Dermed ikke sagt, at du bare skal mikse barbering og antiperspirant på fuld skrue – det er er en dårlig idé! Det er super svært at undgå, at der kommer selv den mindste lille rift i huden under en barbering og det er derfor bedst helt at undgå, at bruge hverken deodorant eller antiperspirant direkte efter.

Et tip kan være, at barbere dig om aftenen og først benytte dig af produkterne om morgenen.

Til dig med følsom hud under armene

Deodorant eller antiperspirant – hvad skal man vælge?

I øjeblikket er min personlige favorit Biotherm Deo Pure Antiperspirant Roll-On - perfekt til dig med følsom hud under armene, som stadig ønsker at stoppe uønsket sved, samt lugten derfra. Den indeholder hverken alkohol eller parabener og er super mild mod huden. Det er dog vigtigt, at huden er tør, når antiperspiranten påføres, for ellers vil der dannes saltsyre og du vil dermed ikke opleve det ønskede resultat af produktet.

Antiperspiranten fra Biotherm er virkelig effektiv og holder hele dagen. Jeg har ofte oplevet med andre produkter (nok typisk de lidt for billige varianter), at de i forsøget på at holde sved tilbage, udtørrer huden fuldstændig hvorefter det begynder at klø og huden bliver øm og irriteret!

Det er et overstået kapitel og jeg bruger nu kun Biotherms antiperspirant :-)

Mit råd: Find dit behov

Konklusionen er, at hvis du blot ønsker at holde svedlugten nede, men ikke ønsker at holde sveden tilbage, er en deodorant det rigtige valg for dig. Hvis du derimod er plaget af sved eller bare gerne vil være forberedt på ikke at komme til at svede i pressede situationer, så er en antiperspirant, hvad du har brug for.

Mit råd er, at du skal prøve dig frem.

Der findes mange forskellige antiperspiranter – nogle mere kraftige end andre, og hvis du synes den milde udgave som f.eks. denne fra Biotherm Deo Pure Antiperspirant Roll-On er effektiv nok til dit behov, er der ingen grund til at udsætte din hud for kraftigere ingredienser end nødvendigt.

Jeg håber, du kan bruge rådene :-)

Follow
Louise Christensen

Hej, jeg er blogger her hos NiceHair og jeg glæder mig meget til, at holde dig opdateret med ærlige anmeldelser af diverse skønhedsprodukter. Jeg elsker at være kreativ, men er også meget perfektionistisk – så kun det bedste er godt nok. I øjeblikket er jeg i gang med min bachelor i international marketing og salg, og arbejder derudover med indretning og brugskunst.

Loading...